Ana içeriğe atla

Fırında Karnabahar Kızartması

Herkese Merhaba

Kızartmalar hayatımızın bana göre tam ortasına oturmuş durumda. İnsan kızartma dediğinde kendinden geçiyor. Fakat bir o kadar da sağlıksız. Zaten ne kadar güzel şey varsa, hepsi de sağlıksız oluyor. Bunlardan birisi de karnabahar kızartması. Üzerine yapılan kaplaması ve sarımsaklı yoğurdu ile benim vazgeçilmezlerim arasında. Ama tabii ki de sağlıklı yaşama uygun şekilde. 

Eşim karnabaharın kızartmasına bayılır. Diğer türde pişirdiklerimi isteyerek yemiyor açıkçası. Bende hem kendimin hemde onun yiyebileceği türde bir kızartma yaptım ve ilk yediklerinde çok beğenmişlerdi. Halen daha severek yerler. Sizlere de bu güzel tarifimi vermek, sağlıklı yaşamda olanlarında faydalanmasını istedim. Hadi o zaman tarife geçelim.

Malzemeler;
Karnabahar
2 yumurta
5 kaşık mısır unu
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Zerdeçal
1 çay kaşığı karbonat
Zeytinyağı
Tuz

Üzeri için;
Süzme yoğurt
Sarımsak

Yapılışı;
Karanabaharı çiçeklerine ayırıp, çok az haşlayalım. Fırında da pişeceğinden diriliği gidecek kadar olsa yeterli. Haşlanan karnabaharların suyunu süzelim ve soğuk suya atalım. Varsa buzlu su iyi olur. Yoksa da birkaç kez sıcaklığı gidene kadar yıkamak gerekir. 

Bir kabın içinde yumurtayı iyice çırpalım. Sonra kırmızı toz biber, karabiber, karbonat, zeytinyağı, tuz, zerdeçal ve pulbiberi ilave edip çırpamaya devam edelim. Karnabaharları ilave edip iyice karıştıralım. Son olarak mısır ununu ilave ederek üstüne kaplama gibi oluncaya kadar karıştıralım.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek karnabaharlarımızı dizelim ve 200 derece fanlı ayarda üstü kızarana kadar pişirelim. Fanlı ayar olması kızartma tadı için önemli. Biraz ddirilik veriyor. Çıtır çıtır hissi güzel oluyor.

Sarımsakları soyup, havanda iyice dövelim. Süzme yoğurdun içinesarımsakları ilave ederek yoğurdu iyice çırpalım.

Fırından çıkan karnabaharları servis tabağına alalım. Üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu dökerek tüketelim. Yapacaklara şimdiden afiyet, bal şeker olsun.

Tarifin videosunu BURADAN izleyebilirsiniz.


Eşim karnabaharın tadının yağda kızartması gibi olmayacağı kanaatindeydi ancak yedikten sonra ondan daha iyi olduğunu söyledi. Ki eşim karnabahar kızartması konusunda oldukça hassastır. Sizlerinde beğenerek tüeketeceğinizi düşünüyorum. Özellikle karnabahar yemeyen çocuklarınız içinde hayet sağlıklı ve besleyici bir öğün olacaktır. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Eşim de bu şekilde yapıyor, tadı gerçekten güzel. Biz karnabaharları görseldekinin 4/1 kadar yapıyoruz ve daha da çıtır oluyor, bilginiz olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muharrrir;
      Fotoğraf çekimi için tabakta o kadar var. Fanlı olarak pişirdiğimiz için aynen sizin dediğiniz gibi çıtır çıtır oldu. Ve normal karnabahardan daha da lezeetli oluyor. Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Beyda kızım, blog görüntün değişmiş. Eskisi de güzeldi.
    Kanabahar kızartmasını çok severiz. Ben yanında haşladığım havuçları da kızartırım. Ama senin tarifin gibi pişirilenin çok dokunacağını sanmıyorum. Zira fırında yapıyorsun.
    İnstagram'da da yemeklerinden örnekler paylaşıyorsun. Çok hoşuma gidiyor. Elinden yemek isterdim açıkçası.
    Çok sevgiler canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablam hoşgeldin;
      Blog görüntüsü değişeli bayağı oldu:) Çok teşekkürler.
      Sağlıklı yaşam nedeniyle her şey buna uygun yapılıyor. Kızartma tadı var ama kızartma değil. O nedenle de çok iyi oluyor. Havuç çiğ olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Mecbur kalmadıkça pişmiş yemiyorum. Şekeri çıkarıyor.
      Oğlum gastronomi okuyor. Benimle birlikte onunda yemeklerini paylaşıyoruz. Youtube kanalına da tarifliermizi paylaşıyoruz. Tabii ki inşallah bir güğn seni de evimizde konuk etmek isteriz ablacığım. Çok öptüm. Sevgilerimle :)
      Seni buralarda daha fazla görmek istiyoruz:)

      Sil
  3. Karnabahar kızartmasını bende çok severim. Tarifi okurken ağzım sulandı :))
    Fırında hiç denememiştim, tarifi görmem iyi oldu. Yakın zamanda denerim, paylaştığın için teşekkürler. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

26 Nisan 2024 Cuma Altın Fiyatları