Ana içeriğe atla

Közlenmiş Kapya Biber Çekirdeği Nasıl Çıkar?

Merhabalar

Hali hazırda herkes kışlık telaşındayken sizlere pratik bir bilgi vermek istedim. Bunu keşfetmem uzun zamanımı aldı. Ancak sonuç kesinlikle mükemmel. 

Kapya biber közlemesine bayılırım. Patlıcanla salatasını 7/24 yeme potansiyelim var. Ancak her sene bana bu közleme işi ölüm gibi gelirdi. Zira çekirdeklerini çıkartmak, özellikle fazla yapıyorsanız resmen işkence. Birisine eziyet etmek istiyorsanız kesinlikle közlenmiş biber çekirdeği ayıklatın. Hayattan soğur. Kesin  bilgi. 

Belki de birçok insanın uzun zamandır uygulamış olduğu bu bilgiyi ben yeni keşfettim ve sizlere de vereyim. Hadi o zaman başlayalım.

Kapya biberleri dolmalık biber gibi açıp, içinin çekirdeklerini çıkarıyoruz. Sonrasında yıkayıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye koyuyoruz. 200 derece fanlı fırında közleme işlemi yapıyoruz. Fırından çıktıktan sonra bir tencere ya da kap içine alıp üstünü kapakla kapatıyoruz. Bu şekilde iyice yumuşak kıvama gelecekler. Sonrasında zaten kabukları da hemen çıkıyor. Marketlerde aldığınız közlenmiş biberler gibi hem şekli bozulmadan hem de sıfır çekirdek olarak közlenmiş kapya biberlerimiz hazır oluyor. 

Ben bu seferkileri hemen yemek için yaptım. Kışlık yapacaklarım daha fazla olduğundan köydeki odunlu fırında yapacağım. Hem köz tadı olacak, hem de elektrik faturasından tasarruf etmiş olacağım. 

Bu arada sizlere bir fikir daha vereyim. Köz tadı istiyor, ancak köy gibi bir yeriniz yoksa odunla çalışan ekmek ya da pide fırınlarından rica ederseniz çok cüzi rakamlarla közleme yapıyorlar. Hem uğraşmamış olursunuz, hem de köz tadı alarak afiyetle yersiniz. Umarım bu bilgi sizlere de faydalı olur. yapacaklara şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.






 

Yorumlar

  1. Közlenmiş her şeye bayılırım:) fikir ve tarif için teşekkürler, hiç fırında denemedim aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavinindenizi;
      Kesinlikle bu lekilde yapmak çok pratik. Bu yöntemle 20 kg közledim.:)

      Sil
  2. bim den hazır alıyorum, deneyim bakıyim kendim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Evde yap, 1 kg dan dene bayılacaksın;) Memnuniyet garantili:)

      Sil
  3. İlk fotoğrafı yiyesim geldi, ben bayılırım buna 😍

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ryunosuke Akutagava - Raşomon

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Düşünmemiz Lazım

Bugün sosyal medyada denk geldiğim bir paylaşımı bende sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ryunosuke Akutagava - Tuhaf Bir Hikaye

 

Monica Mccarty - İskoç Esareti

Merhabalar İskoç kitaplarını sevmeme neden olanlara selam olsun. Normalde okuyacağımı düşünmediğim İskoç kitaplarının şu anda hastası olmuş durumdayım. İskoç Esareti'de bu kitaplardan birisi.

Dün Seni Gördüm Rüyamda

 

Osamu Dazai - Son Yıllar