Ana içeriğe atla

Yumurta Kapama

Merhabalar

Son zamanlarda kendimi acayip şekilde mutfağa vurmuş bulunmaktayım. Öyle ki yeni ne tarif görsem ya da aklımda olupta uygulayamadığım ne kadar tarif varsa bunları uygulamakla kafayı bozmuş durumdayım. Bunlardan biri de yumurta kapama. Sizlerde benim gibi yumurta ve tereyağı ikilisine aşıksanız, kesinlikle denemenizi tavsiye edeceğim bir tarif. Hadi o zaman tarife geçelim.

Malzemeler;
Yumurta
Tereyağı
Tuz
Kırmızı toz biber
Pulbiber

Yapılışı;
Öncelikle yumurtaları katı şekilde haşlayalım. Tavada tereyağını erittikten sonra (kesinlikle kızarmayacak) yumurtaları ortadan ikiye bölüp ekleyelim. Tuz, kırmızı toz biber ve pulbiberi de ekledikten sonra alt üst tereyağı da kızarana kadar çevirerek pişirelim. Burada en önemli noktalardan birisi bol tereyağı olması, diğer hususta çorbaların üstüne yakılan tereyağı gibi yumurtaları pişirirken o derecede tereyağının yakılması. Yani şöyle diyeyim tereyağı çiğ kalırda pek bir şeye benzemez. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Zülfü Livaneli, Erdal Öz - Sazın Teli Koptu

 

Nilgül - Arabesk Günler

 

Yurt

 

Mevsim Yenice - Fil Gözü Kitap Alıntısı

 

Carl Gustav Jung - Anılar, Düşler, Düşünceler

 

Ayten Gökçer Vefat Etti