Ana içeriğe atla

Tess Gerritsen - Gece Yarısından Sonra

Merhabalar

Son zamanlarda kitabı elime almamla bırakmam neredeyse aynı zamana denk geliyor. Evde kaldığımdan bu yana doğru dürüst okuyamadım desem yeridir. Ne zaman kitap okumak için heveslensem, aklıma gelen tariflerle kendimi mutfakta buluyorum. Neyse bu başka bir yazının konusu. Şimdi gelelim Tess Gerritsen'in Gece Yarısından Sonra kitabına.

Sarah Fontaine bir mikrobilim uzmanıdır. Hayatı rutin seyrederken tanıştığı çok yakışıklı adam Geoffrey ile kendisini evlenmiş olarak bulur. Hayatı laboratuvar ve ev arasında birde kocasının sıklıkla yaptığı iş seyahatlerinde kocasını beklemekle geçmektedir. Sarah sıradan bir kadındır ve kocası gibi mükemmel bir insanın kendisi ile evlenmesine de bir türlü akıl erdiremez. Ancak kocasına sahip olduğu içinde oldukça mutludur. Çünkü kendisinin yaşı geçmiş ve bundan sonra hayatında biri olmayacağını düşündüğü sırada kocası ile tanışarak hayatlarını birleştirmiştir.

Sarah Fontaine bir gece yarısı aldığı telefonla uyanır. Kocasının onu aramasını çok beklemiş ancak hasta olduğundan uykuya yeni düşmüştür. Çalan telefon heyecanlanmasına neden olur. Ancak hattın diğer ucundaki kişi kocası değildir. Dış İşlerinden arayan Nick O'Hara Sarah'a kocasının öldüğünü söylemektedir. Sarah başta buna inanmak istemez. Daha iki aylık evlidir ve kocasının ölmesi çok saçmadır. Nick kocasının Berlin'de bir otel odasında çıkan yangında öldüğünü söylemektedir. Ancak bir sorun vardır. Kocası şu anda Londra'dadır. Peki o zaman ölen kimdir? Gerçekten kocası Geoffrey Fontaine midir?

Ertesi gün Sarah kocasının ölümü ile ilgili tüm detayları öğrenir ancak bir türlü kocasının ölümüne kendisini inandıramaz. Fakat her türlü delil kocasının ölümüne işaret etmektedir. Sarah kocasının cenazesinden evine döndüğünde aldığı bir telefonla sarsılır. Hattın diğer ucunda kocası vardır ve kendisini bulmasını istemektedir. Sarah tüm doğru bildiklerini unutarak yola çıkar. Ancak bilmediği ardında bir ordu insanda kocasını bulmak için kendisini takip ediyordur. Peki kocası gerçekte kimdir?

CIA'de işin içindeyken Sarah en yakınındaki Nick O'Hara'ya güvenmeye karar verir. Ancak o kadar çok olumsuz olay meydana gelir ki, kocasını ararken kendi canı da tehlikededir. Hatta güvendiği Nick'i bile sorgulama ihtiyacı hisseder. Ne olursa olsun Sarah kocasını bulmaya ve hesap sormaya kararlıdır. Ucunda ölüm olsa bile.

Aslında Tess Gerritsen okumayı çok severim. Kurguları oldukça başarılıdır. Bu kitapta başarılı sayılabilirdi ancak polisiyeden fazla romantizm içeriyordu. Sarah ve Nick arasındaki yakınlaşma çok hızlı gelişti. Kaldı ki insan kocasını ararken nasıl olurda böyle bir yakınlaşma yaşar ayrı bir konu. Kitap genel olarak güzel olsa da, daha fazla gizem ve aksiyon bekledim. Özellikle Tess okuyorsanız beklentiniz daha yüksek oluyor ancak Tess'in bu kitabı ne yazık ki beklentimin altında kaldı. Evet aksiyon yok değil ancak en başından itibaren bazı olayları çözmüş olmam, olayın gizemini bozunca okuma hevesim ne yazık ki kırıldı. Kötü bir kitap değil, okunabilir. Fakat keşke biraz daha gizem olsaydı ve daha çok adrenalin yaşayabilseydim. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Tanıtım Bülteninden

Herkes onun, o ise gerçeğin peşindeydi…

Bir gece yarısı Sarah Fontaine, yaklaşan tehlikenin habercisiymiş gibi çalan telefonun sesiyle uyanır ve bir kadının alabileceği en kötü haberi alır: Henüz iki aydır evli olduğu Geoffrey Fontaine, Berlin’de bir otel odasında çıkan yangında ölü bulunmuştur.
Bu olayın acı olduğu kadar tuhaf bir yanı vardır;
Sarah kocasının Berlin’de değil, Londra’da olduğunu sanıyordur.

Aldığı haberle yıkılan ve kocasının öldüğüne inanmayan genç kadın, ipuçlarının peşinden gitmek üzere Amerika’dan Avrupa’ya uzanan tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Bu macerada kendisini karmaşık bir casusluk ağının ortasında bulan Sarah,
kocasıyla ilgili gerçeklere ulaşabilecek midir?

“Tehlikeli bir macera, baştan çıkarıcı bir aşk hikâyesi, nefes kesen bir anlatım… Gece Yarısından Sonra elinizden bırakamayacağınız bir roman.”
The New York Times

“Tess Gerritsen baştan sona düşmeyen bir tempoyla heyecanın sınırlarını zorluyor.”
Booklist

“Gizemli bir serüveni romantik bir aşk hikâyesiyle harmanlayan Tess Gerritsen; hem aksiyon, hem aşk, hem de gerilim
isteyenlere muhteşem bir roman sunuyor.”

Basım Yılı : 2014

Sayfa Sayısı : 334

Martı Yayınları

Çevirmen : Özlem GÜLTEKİN 

Yorumlar

  1. bu bende de var ya d aokudum emin değilim ya da o kadar çok gördüm ki benimsedim , okunacak kitaplarım boyumu aştı artık kitap almayı bırakıp daha çok okumaya odaklanmalıyım

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, Tess in sadece tek kitabını okudum ama benim için önemli bir yazar haline geldi. Eminim bu kitap da güzeldir. Emeğine sağlık yazın için..

    Bu arada bu fani geri döndü bana da beklerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

26 Nisan 2024 Cuma Altın Fiyatları