Ana içeriğe atla

Elizabeth Loupas - Düşesin Zaferi

Merhabalar

Kitap kardeşlerimden birinden uzun zaman önce gelen ve okunmayı da yine uzunca bir zamandır bekleyen bir kitap Düşesin Zaferi.

Eşi ölen Ferrara dükü Alfonso d'Este eşinin ölümünden sonra prenses Barbara ile evlenmiştir. Yeni düseş olan Barbara eski eşin ölümüyle ilginç hikayeler, dedikodular duyar ve bunlardan en abartılı olanı ise dükün eski karısını kendisinin öldürdüğüdür. Barbara Alfonso ile evlenmiştir ancak diğer yandan da içi içini kemirmektedir. Kocası eski eşini gerçekten öldürmüş müdür? Eğer bu doğruysa kendisini nasıl bir gelecek beklemektedir?

Barbara evlendikten sonra bu olayı araştırmaya karar verir. Bu konunun açıklığa kavuşması Barbara'nın evliliği açısından da önem taşımaktadır. Elindeki delilleri toplamak ve bunları birleştirmek isteyen Barbara için pek de kolay olmayacaktır. Zira karşısında dük Alfonso gibi bir engel vardır.

İlk olarak kitabın dili ve çeviri ile ciddi sıkıntı yaşadığımı söylemeliyim. Sürekli İtalyanca terimler ne yazık ki sürekli olarak kitaptan kopmama, ne dediklerini anlamaya çalışmama neden oldu. Yazar bunu bu şekilde yazmış olabilir ancak çevirmen her İtalyanca sözcüğü birebir aktarmamalı ya da çevirerek aktarmalıydı. Kendimi hele o ünvanların içinde kaybetmek, kafayı yemek üzereydim. Tüm bunları bir tarafa bırakacak olursak aslında güzel konusu olan bir kitaptı. Dönemi, tasvirleri ile her anını birebir yaşatmayı başarmış. Kitapta favori karakterim ise kesinlikle ölen eşti. Kadın ne istediğini bilen ve en başından beri bunu belli eden bir karaktere sahipti. Hele kitap boyunca kendisine olanları öldükten sonra izlemesi ve onun ağzından dinlemek çok zevkliydi. Barbara ve Alfonsa ile ilgili arada deredeyim. Ne çok iyiydi ne de çok kötü. Orta karar diyebiliriz. Aralarındaki aşkı ve tutku ise daha güzel işlenebilirdi. Havada kalmış.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.


Tanıtım Bülteninden

Ferrara Sarayı yasak elma gibidir, güzel, kırmızı ve çekici, ama zehirli, çok zehirli…

Rönesans İtalyası… Araf’ta kalan bir ruh ve Avusturya prensesi Barbara….

Prenses Barbara, eşi ölen Ferrara dükü Alfonso d’Este ile evlenmiştir. Yeni düşes Ferrara’ya geldiği andan itibaren, ilk karısını dükün öldürdüğüne dair dedikodular duymaktadır. Entrikayla eğlencenin, sadakatle ihanetin, aşkla nefretin iç içe geçtiği sarayda gerçeğin peşine düşmeye karar veren düşesin önünde aşılması zor bir engel vardır; Alfonso d’Este.

Sarayın her köşesindeki ajanlara ve dükün tüm engellemelerine rağmen düşes aradığı yanıtı bulup gerçeğe ulaşabilecek mi?

Basım Yılı : 2012

Sayfa Sayısı : 392

Feniks Kitap

Çevirmen : Hülya YUVALI

Yorumlar

  1. Bu kitap tarihi romantik kitaplardan biri mi? yoksa içinde gerçek tarihi karakterlerin yer aldığı tarihi bir kurgu mu? İkincisi ise okuyabilirim. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

26 Nisan 2024 Cuma Altın Fiyatları