Ana içeriğe atla

Pam Jenoff - Kış Misafiri Kitap Tanıtımı


Babaları hayatını kaybeden ve anneleri hastanede yatan on sekiz yaşındaki ikiz kardeşler Helena ve Ruth, Nazi işgali altındaki Polonya’da hem yoksullukla savaşır hem de kardeşlerinin güvenliğini sağlayabilmek için mücadele ederek hayatta kalmaya çalışırlar. Fakat yiyecek kıtlığı ve soğuk havanın yanı sıra insanların sürekli tutuklanma korkusu yaşadığı köylerinde herkesin birbirine düşman kesilmesi, attıkları her adıma dikkat etmelerini gerektirir. 
 
Bir gün Helena annelerini ziyaretten dönerken yaralı bir Amerikan askeriyle karşılaşır ve onu yaraları iyileşene dek saklamaya karar verir. Fakat Helena’nın bir Yahudi olan bu askere karşı ilgisi gün geçtikçe daha yoğun hislere dönüşerek ailesinin yaşamını ve kendisini tehlikeye atmasına sebep olur. Öte yandan kız kardeşinin içinde büyüyen kıskançlık tohumları, tüm hayatlarını sonsuza dek değiştirecek olayların fitilini ateşler. İki kız kardeş yaptıkları seçimlerin sonuçlarıyla karşı karşıya kaldığında, aralarındaki bağ hiç beklemedikleri kadar sarsılacaktır.  
 
“Pek çok tarihî detayla ve yürek burkan bir hassasiyetle örülmüş olan Kış Misafiri, İkinci Dünya Savaşı’nın gölgesindeki Polonya’da iki kız kardeşin aldığı riskleri ve yaptığı fedakârlıkları anlatıyor. Jenoff kız kardeşliğin zorluklarını, aile olmanın önemini ve sevginin gücünü gözler önüne seriyor. Kaçırmamanız gereken bir roman.” 
Alyson Richman, Elveda Sevgilim kitabının yazarı 
 
 “Kış Misafiri bizi Nazi rejimi altındaki Polonya’nın en karanlık yerlerine götürüyor. Jenoff, kendilerini ve ailelerini korumak için korkunç kararlar almak zorunda kalan Helena ile Ruth aracılığıyla korku ve dehşeti gerçekçi bir şekilde aktarıyor. Dönemin atmosferini çok iyi yansıtan Kış Misafiri’ni mutlaka okumalısınız.” 
Jenna Blum, Yahudi Sevgili kitabının yazarı 
 
“Pam Jenoff okuru sevgi, trajedi, tarih ve umuttan oluşan bir kasırgaya sürükleyen bir roman kaleme almış ve uzun süre aklınızdan çıkaramayacağınız, karşı konulmaz ve ne yapacağı öngörülemeyen karakterler yaratmış. Bayıldım.” 
David Gillham 
 
“Kate Morton ve Alyson Richman hayranları, Jenoff’un bu tarihî romanını okumalı... Heyecanlı, romantik ve duygusal açıdan
tatmin edici.” 
Booklist  
 
PAM JENOFF, George Washington Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler, Cambridge Üniversitesi’nde tarih okuduktan sonra Pensilvanya Üniversitesi’nde hukuk eğitimi almıştır. Romanlarında, Pentagon’da çalışırken ve Dışişleri Bakanlığında diplomat olarak görev yaptığı sırada Polonya’daki Yahudi Soykırımı konularını ele alırken edindiği deneyimlerden esinlenen Jenoff, New York Times çoksatanı Kış Gecesi Işıkları da dâhil olmak üzere pek çok tarihî roman kaleme almıştır. Eşi ve üç çocuğuyla beraber Philadelphia’da yaşamaktadır. 

Basım Yılı : 2020

Sayfa Sayısı : 352

Pegasus Yayınları

Çevirmen : Gökçe GÜNGÖR

Yorumlar

  1. ne zaman alırım bilmiyorum ama alınacaklar listesine yazdım. Nazi almanyası dikkatimi çeker hep.

    YanıtlaSil
  2. Konusu ilgi çekici, listeme ekliyorum, teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı