Ana içeriğe atla

Sinem İşler - Denize Karşı 2

Merhabalar

Sinem İşler Denize Karşı serisinin ikinci kitabıyla devam edelim bugün.
İlk kitapta mutlu bir aile olan Deniz, Şahin ve küçük Murat bu kitapta aile bağlarını sağlamlaştırarak hayatlarına devam ediyorlar.

Deniz ve Şahin'in mantık evlilikleri bu kitapta yavaş yavaş aşka dönüşürken, geçmişten gelen Murat'ın annesi Simay bu güzel yuvayı bozma planları yapar. Fakat Şahin'in ustalıkla eşini ve evliliğini koruması, Deniz'in olgun tavırları, her şeyden önce Murat'ı düşünmesi Simay'ın başlarda sinirlerini bozsa da, sonrasında yaptıklarından utanır. 

Simay'ın hayatlarından çıkıp gitmesinden sonra Deniz'in aç gözlü ailesi ortaya çıkar. Kızlarının zengin biriyle evlendiğini duyan ailesi yakınlaşma çabalarına girer, ancak Şahin tarafından yine çok güzel ekarte edilerek hayatlarından çıkarılır.

Öncelikle kitabı çok sevmeme rağmen, eleştireceğim tek nokta olacak. Bu kitabın iki kitap olarak yazılması. Açıkçası tek kitap olarak yazılabilecek kitapların iki kitap olarak yazılması hem bekleme, hem de maddiyat açısından sıkıntılı durum. Sonuçta bilindik bir anlaşmalı evlilik hikayesi. Konusunu çok sevdim. Ama bu iki kitap olarak kabul edeceğim anlamına gelmiyor.

Denize Karşı 2 kitabında; Deniz ve Şahin'in birbirine aşklarını açıklamaları çok güzeldi. Hemen oldu bittiye gelmeden, yavaş yavaş olması gerçekliği arttırmış. Murat'ın anne seçiminin ne kadar doğru olduğunu bu kitapta daha da hissediyoruz. 

Simay ve Deniz'in ailesini kitap boyunca boğazlamamak için kendimi zor tuttum. Karakter yoksunu insanlar maalesef her yerde karaktersizliklerini gösteriyorlar. Bu insanlar da onların başında geliyor. Her ne kadar Simay sonradan biraz olsun kendini düzeltmiş olsa da, bence aynı karaktersiz kişilik olarak kalacak.

Kitabın sonu biraz daha fazla olabilirdi. En azından bana az geldi. 

Genel olarak toparlarsak, tek kitapta yazılabilecekken iki kitaba yayılmış güzel bir hikaye okudum. Kafa dağıtmak ve keyifli saatler geçirmek adına  Türk filmi tadında okuyabileceğiniz sıcacık bir hikaye. Bence sırf küçük Murat için bile okunurdu.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel ve kitapla geçen bir gün sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden


Bitti dediğiniz yerden yeniden başlar hayat ve ışıkla bezer yürünen yolu.

Deniz ve Şahin, mantıklarının kılavuzluğuna sığınıp yaralarının devasını birbirlerinde ararlarken evliliklerinin aşkla taçlanacağını beklemiyorlardı.

Aşk, şimdiye kadar yaşadıklarının ödülü olan bir güneş gibi doğacaktı evliliklerine.
Deniz, Murat'a anne ve Şahin'e eş olmayı öğrenirken geçmişin yaralarını saracak, kendi çocuk yanını iyileştirecekti. Şahin ise onda bir kadının ne kadar eşsiz olabileceğini keşfedecekti.

Denize Karşı 2, size anne ve aile olmayı sorgulatıp naifliğiyle yüreğinizi okşayacak.

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 384

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. Kitabı nasıl indirebilirim ya da okuyabilirim yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  2. Türk filmlerine döndü konu, merak ettim not aldım ikisini de ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fuat Baray - Diz Çökmeyen Çocuk

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Beyda'nın Kitaplığı 3 Yaşında

Merhabalar Bloğumu ilk hayata geçirmeyi düşündüğüm zaman aslına bakılırsa bu kadar büyük bir dünya hayal etmemiştim.

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

14 Şubat Sevgililer Günü Zırvalığı

Merhabalar Hadi bugün şu sevgililer zırvalığını biraz açalım. Geçen seneki sevgililer gününde yazdığım yazıda bahsetmek isteyip bahsedemediğim şeyler vardı. Hadi bu sevgililer gününde de onları konuşalım. Geçen sene yazdığım yazıma da  buradan  ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya Bildirim Çılgınlığı

Merhabalar İnsan hastayken gözü bir şey görür mü?

Sevginin Gücü Film Yorumu

 

Mimlendim ve Mimledim 40 - Eşleştirme Mimi

Merhabalar Mimler o kadar birikti ki hangisini yazacağımı şaşırmış durumdayım. Sırada sevgili  Sevde 'nin başlatmış olduğu eşleştirme mimi var.

İçerik Kopyalanmasını Engelleme

Merhabalar Bloğumda günün birinde blog teknik desteği vereceğim hiç aklıma gelmemişti ama demek ki her şeyin bir ilki varmış.

Saffet'te Bugün 3

Merhabalar Sizlere Saffet'in bugünkü macerasını sıcağı sıcağına getirdim.