Ana içeriğe atla

Sinem İşler - Denize Karşı 2

Merhabalar

Sinem İşler Denize Karşı serisinin ikinci kitabıyla devam edelim bugün.
İlk kitapta mutlu bir aile olan Deniz, Şahin ve küçük Murat bu kitapta aile bağlarını sağlamlaştırarak hayatlarına devam ediyorlar.

Deniz ve Şahin'in mantık evlilikleri bu kitapta yavaş yavaş aşka dönüşürken, geçmişten gelen Murat'ın annesi Simay bu güzel yuvayı bozma planları yapar. Fakat Şahin'in ustalıkla eşini ve evliliğini koruması, Deniz'in olgun tavırları, her şeyden önce Murat'ı düşünmesi Simay'ın başlarda sinirlerini bozsa da, sonrasında yaptıklarından utanır. 

Simay'ın hayatlarından çıkıp gitmesinden sonra Deniz'in aç gözlü ailesi ortaya çıkar. Kızlarının zengin biriyle evlendiğini duyan ailesi yakınlaşma çabalarına girer, ancak Şahin tarafından yine çok güzel ekarte edilerek hayatlarından çıkarılır.

Öncelikle kitabı çok sevmeme rağmen, eleştireceğim tek nokta olacak. Bu kitabın iki kitap olarak yazılması. Açıkçası tek kitap olarak yazılabilecek kitapların iki kitap olarak yazılması hem bekleme, hem de maddiyat açısından sıkıntılı durum. Sonuçta bilindik bir anlaşmalı evlilik hikayesi. Konusunu çok sevdim. Ama bu iki kitap olarak kabul edeceğim anlamına gelmiyor.

Denize Karşı 2 kitabında; Deniz ve Şahin'in birbirine aşklarını açıklamaları çok güzeldi. Hemen oldu bittiye gelmeden, yavaş yavaş olması gerçekliği arttırmış. Murat'ın anne seçiminin ne kadar doğru olduğunu bu kitapta daha da hissediyoruz. 

Simay ve Deniz'in ailesini kitap boyunca boğazlamamak için kendimi zor tuttum. Karakter yoksunu insanlar maalesef her yerde karaktersizliklerini gösteriyorlar. Bu insanlar da onların başında geliyor. Her ne kadar Simay sonradan biraz olsun kendini düzeltmiş olsa da, bence aynı karaktersiz kişilik olarak kalacak.

Kitabın sonu biraz daha fazla olabilirdi. En azından bana az geldi. 

Genel olarak toparlarsak, tek kitapta yazılabilecekken iki kitaba yayılmış güzel bir hikaye okudum. Kafa dağıtmak ve keyifli saatler geçirmek adına  Türk filmi tadında okuyabileceğiniz sıcacık bir hikaye. Bence sırf küçük Murat için bile okunurdu.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel ve kitapla geçen bir gün sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden


Bitti dediğiniz yerden yeniden başlar hayat ve ışıkla bezer yürünen yolu.

Deniz ve Şahin, mantıklarının kılavuzluğuna sığınıp yaralarının devasını birbirlerinde ararlarken evliliklerinin aşkla taçlanacağını beklemiyorlardı.

Aşk, şimdiye kadar yaşadıklarının ödülü olan bir güneş gibi doğacaktı evliliklerine.
Deniz, Murat'a anne ve Şahin'e eş olmayı öğrenirken geçmişin yaralarını saracak, kendi çocuk yanını iyileştirecekti. Şahin ise onda bir kadının ne kadar eşsiz olabileceğini keşfedecekti.

Denize Karşı 2, size anne ve aile olmayı sorgulatıp naifliğiyle yüreğinizi okşayacak.

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 384

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. Kitabı nasıl indirebilirim ya da okuyabilirim yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bende link yok. Satın alıp okuyabilirsiniz.

      Sil
  2. Türk filmlerine döndü konu, merak ettim not aldım ikisini de ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları