Ana içeriğe atla

2019 Yılında İzlediklerim

Merhabalar

Bilenler bilir, ben öyle aman aman oturup tv izleyen biri değilim.

Ancak bu sene kendi rekorumu kırdığımı düşünüyorum. Zira kitap okumayı, izlemeye tercih ederim. Fakat yine de bazı zamanlar insan okumak yerine izlemek ister ya, o zamanlarımda izlediklerimi aşağıya bırakıyorum. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel bir hafta sizlerle olsun.

Hoşçakalın.


Diziler
  1. Leyla İle Mecnun - Daha önce neden izlemedim diye hayıflandığım dizilerden oldu. Absürt olmasının yanı sıra kendimi izlemekten alamadım. Yeniden bile izlerim. O kadar çok sevdim.
  2. 7 Numara - Çok güzel bir gençlik dizisi. Üniversitede okuyan bir grup kız arkadaş ev kiralarlar. Her şey istedikleri gibi derken ev sahibinin yeğenlerinin de memleketten gelerek aynı evi paylaşması sonucu ortaya çıkan anlaşmazlıklarla başlayan çekişmenin dostluklara dönüşmesi, aynı evi paylaşan kişilerin hayat hikayesinin anlatıldığı sıcacık hikaye.
  3. 6 Mantı - Aslında bu diziyi çok severek izlemeye başlamıştım ama sonlarına doğru saçmalamaya başladı. Sırf bitirmek için izledim. Konusuna gelince; birisi ablasını ve diğeri abisini trafik kazasında kaybeden iki kişinin arkada kalan üç çocuğa bakmak için aynı evde kalmalarıyla başlayan çekişmeli hayatlarının, sonrasında ikili arasındaki yakınlaşma başlamasıyla ortaya çıkan durumlarını konu alan bir dizi. 
  4. Şaşıfelek Çıkmazı - Bu diziyi TRT'de yayımlandığı dönemlerde çok merak etmiştim ama izlemeye fırsat bulamamıştım. Merakıma yenilip izlemeye başladım. Başlarda dizi çok güzel ilerliyordu ama sonrasında Derya Alabora'nın diziden gitmesiyle birlikte iyiden iyiye saçmalamaya başladı. Neyse ki çok uzamadan dizi bitti. 
  5. Yeditepe İstanbul - Yine bir TRT dizisi. Eşi vefat ettikten sonra kızıyla bir başına kalan ve zenginken yoksul bir hayat sürmeye mahkum olan kadının hikayesinin anlatıldığı hikayede başrolleri Zuhal Olcay, Özgü Namal, Emre Kınay ve Itır Esen paylaşıyor. Çok beğenerek izlediğim bir dizi olmakla birlikte keşke sonunu daha farklı bitirselerdi diye düşünüyorum.
  6. Her Yerde Sen - Romantik komedi türünde güzel bir diziydi. İlk başlarda gayet güzel ilerlerken, sonrasında saçmalamanın zirvesine ulaşmaya başladılar. Neyse ki reyting nedeniyle çabuk bitti. 
  7. Erkenci Kuş - Yine romantik komedi. Yine başlarda güzel başlayan ve sonrasında sapıtan dizilerden. Asistan ile patron aşkını anlatıyor.
  8. Benim Tatlı Yalanım - Çocuğunu bebekken terk eden bir adamın bir yanlış anlama sonucu hayatlarına giren kadını çocuğunun annesi olarak devam etmesiyle ortaya çıkan olayları anlatan ve adamın kadına aşık olmasıyla devam eden bir dizi. Bu dizi de yine saçmalamaya başlayınca final yaptı.
  9. Kanıt - Devam ediyorum. Polisiye dizilerden ve kanıtları birleştirmekten hoşlanıyorsanız bu dizi tam size göre. Halen daha bölümlerini bitiremediğim ama severek izlediğim bir dizi. Prof.Dr. Sevil ATASOY'un sunumuyla izlediğimiz dizi aslında kusursuz cinayetin olmadığını da bizlere gösteriyor.
  10. Mucize Doktor - Devam ediyorum. Başladığı günden beri ilgiyle izlediğim , Kore uyarlaması bir dizi. Yer yer mantık hataları olsa da gayet başarılı bir dizi. Savant sendromlu Ali Vefa'nın başarılı bir cerrah olmak için uğraşması ve karşısına çıkan zorlukların anlatıldığı diziyi tavsiye ederim.
  11. Seksenler (Yeni Sezon)-Devam ediyorum. Seksenler dizisinin yayımlanmaya başladığı ilk günden beri izliyorum. Yeni sezonda hafta içi her gün ekranlara geldiğinden konular daha yavaş ilerliyor. Dizi her ne kadar güzel olsa da, eski kadrodan eksikler olması, özellikle Ergun Plak'ın dizi de olmaması bence büyük eksiklik. Ama yine de izlenebilecek güzel aile dizilerinden.
  12. Perihan Abla-Devam ediyorum. Çocukluğumda çok severek izlediğim Perihan Abla dizisini yeniden izlemeye başladım. Başrollerini Perran KUTMAN ve Şevket ALTUĞ'un oynadığı dizi mahallede herkesin derdine koşan Perihan abla ile ona aşık Şakir'in hikayesini anlatıyor.
  13. Afili Aşk-Devam ediyorum. Aslında bu diziyi izlemekle izlememek arasında gidip gelirken izlemeye başladığımı fark ettim. Dizi anlaşmalı bir evliliği ve sonrasında ikilinin birbirlerine yakınlaşmasını konu alıyor. Çerezlik dizilerden.
Filmler
  1. Sevginin Gücü
  2. Darısı Başıma
  3. Mesajınız Var
  4. Her Çocuk Özeldir

Yorumlar

  1. filmler şahane :) hint filmlerinin en güzellerinden 2 tanesi .Hint filmi izle diye başının etini yediğim kardeşim,inatla burun kıvırtırken bollywood dünyasına, Sevginin Gücüne hayran kalmış ve defalarca izlemişti:)Onu da tesadüfen tv de denk gelip izlemiş.Hint filmi olduğundan bihaber :)

    romantik komedinin en tatlılarından seçmişsiniz ,özellikle mesajınız var :) 90'ların romantik filmlerinin farklı bir büyüsü vardı.Bilmiyorum ,sanırım çocukluğumuza ve saf oluşumuza bağlıyor olabilirm zira büyüdükçe gerçek ile haşır neşir olduğumuzdan şimdinin romantiklik algısı etkilemiyordur belki :)


    etrafımda afilli aşkı izleyen ve komik bulan çok kişi var ama ben nedendir bilmem bir türlü beğenemedim ,üstelik komik ve eğlenceli de bulamadım.Her yerde sen ise vakit geçirten hoş dizilerden iken ilk bölümleri ile sonraları o özelliğini de kaybetti gözümde.izlemeyi bıraktım.Sanırım erken final yapmışlardı ,yaz dizilerini bir kaç bölüm ile toparlayıp bitirmeliler bence:)

    Mucize Doktor'u ben de takip ediyorum.Sıkılma emareleri gösteremeye başlamış olsam da,dizinin verdiği mesajı ve farkındalığı seviyorum.Normal de dokunma güçlüğü çalışan bir karakteri önce aşık olduğu kadına dokundurup,kucaklaştırırlar.Burada Ferman'a sarıltıp şahane bir puan almıştır nazarımda:) Bu tür ayrıcalıklı anlar diziyi izlenir kılmaya devam ettiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakt-i Dem;
      Eski romantik komedi filmler candır. Yeni dizilerde bazıları hariç geneli çöp aslında.

      Sil
  2. Teşekkürler güzel öneriler için! 😊

    YanıtlaSil
  3. Ortak izlediklerimiz varmış ama bilmediklerim de var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor Düşler Kitaplığı;
      Bilmediklerini izle belki beğenirsin canım:)

      Sil
  4. Valla yine de nefis gözüküyor baya iyi bir yıl bırakmışsın geri de :) ortak izlediğimiz de var hem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almanyalı Gelin;
      Bu yıl aslında kendimi aştım. Normalde bu kadar izlemem:)

      Sil
  5. Yiiiaaa dizilerin çoğunu ben de izledim. 2019 yılıı cidden dizi film yılı mı nedir ? Ben de çok şey izledim. Okumada sınıfta kaldım ama :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca;
      Okumada da iyiydim aslında. Ev taşımama ve iş değişikliğine rağmen. Umarım bu yıl daha çok okursun canım:)

      Sil
  6. Epey eskilerden dizi izlemişsin :) İzlemiştim onları, eski diziler biraz daha kaliteliydi ve dostluk mesajları vardı. Mesela Ekmek Teknesi' ni de izlemediysen tavsiye ederim. Beğeneceğini umuyorum. Onun dışında çoğunluk dizi senin de anlatımında yazdığın gibi "saçmalık" tan ibaret. Teşekkürler paylaştığın için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momentos;
      Ekmek teknesi şöyle böyle izledim ve yeniden izlemek istiyorum. Tam anlamıyla izlemedim çünkü.

      Sil
  7. Her Çocuk Özeldir, çok anlamlı ve güzel film. :')
    Seni son yazımda mimledimm. ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Canım mimlere ileride inşallah bakacağım. Maalesef bu sıra pc başına pek oturamıyorum. Yeni işimde kaçak göçek blog yazmaya çalışıyorum:(

      Sil
  8. Maşallah 🧿 Umarım bu yıl daha fazla izlersin.

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar çok dizi izlemişsin. Tebrikler. Birçoğunun sonlara doğru saçmalaması insanı üzülüyor ama ben bir başladıysam sonuna kadar izliyorum. Dizileri asla yarım bırakmıyorum. Bu sene daha güzel yapımlar izlemen dileğimle :-)

    YanıtlaSil
  10. Yanıtlar
    1. Sevginin Gücü ve Her Çocuk Özeldir mutlaka izleyin.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları