Ana içeriğe atla

Ağaç Ev Sohbetleri 1

Merhabalar

Edischar ve Taha Akkurt'un başlatmış olduğu Ağaç Ev Sohbetlerine gecikmeli de olsa başlayabiliyorum.
Çok güzel bir proje. Öncelikle kendilerini bu tür bir projeye öncülük ettiklerinden dolayı da kutluyorum. Gelelim ilk sohbetimizin konusuna.

Televizyon izliyor musunuz? İzliyorsanız veya izlemiyorsanız sebebi nedir?

Ben genel olarak çok iyi bir televizyon izleyicisi değilim. Hayatım okumak ve çalışmakla geçtiğinden dolayı bekarken eve geldiğimde babamdan, evlendiğimde de genel olarak oğlum ve eşimden bana pek kumanda hakimiyeti geçmemiştir. Zaten benim her anım dolu olduğundan dolayı bende bu tür bir talepte hiçbir zaman bulunmadım. Sevdiğim de söylenemez. 

Televizyon izlediğim zamanlar kısıtlıdır. Sabahları kahvaltı hazırlarken haberleri dinlemekten ibarettir. Şayet televizyon izlemekten sayılıyorsa çok merak ettiğim dizi, film vb. şeyler varsa geçmiş bölümleri ütü yaparken canım sıkılmasın diye telefondan izlemek suretiyle takip ediyorum. Hususi oturup günü gününe televizyona bağlı olarak bölüm takip etmek huyum değildir. Sıkılırım da.

Zaten hali hazırda o kadar çok okunacak kitabım var ki, (okumaya ömrüm vefa etmez biliyorum) televizyon da gereksiz programlarla vakit öldürüp, kitap okuma süremden de çalamam. 

İstisna olarak çok güzel bir film varsa, eşim ailecek izleyelim dediyse ancak o zaman televizyon başına ailecek geçeriz. Fakat o da kırk yılın başı, denk gelecek de, eşim evde olacak da, ölme eşeğim ölme hesabı.

Oğlum Masterchef hastası. O izlerken bende kitap okurum. Okurken televizyon ya da konuşan birini dinleme gibi bir özelliğim olduğundan yemekler hakkında belki bir kaç bir şey alırım diye Masterchef'i de dinliyorum. Aynı anda iki iş. Evde yalnız olduğum zamanlarda televizyon neredeyse hiç açılmaz. Bazen canım sıkılırsa haber kanallarını açarım o kadar. O da zaten maksimum on beş dakikayı geçmez. Sonrasında yine kitaplarıma geri dönerim. 

Genel olarak televizyona sıcak bakan biri değilim. Benim çocukluğumdaki gibi güzel diziler zaten yok. Süper Baba, Bizimkiler, İkinci Bahar gibi diziler vardı da biz mi izlemedik? Şiddete, mafya hayatına, evliyken eşini aldatmaya, arkadan bıçaklamaya dair o kadar çok dizi yapılıyor ki; insanlar her ne kadar itiraz ediyor gibi görünseler de maalesef ki ayıla bayıla izliyorlar. Kadın cinayetleri, çocuğa şiddet, ensest vs. ne ararsanız, hatta aramadığınız, aklınıza dahi gelmeyecek sahneler de bu dizilerde. Sonra ülkede neden huzur yok? Bir bakın bakalım, neden huzur yok?

Elimde olsa televizyonu evden çıkarır mıyım? Evet çıkarırım. Bana kattığı herhangi bir şey yok. Haberler, belgesel tarzı programları izleyeceksem zaten internet ortamında bu tür yayınlar mevcut. Özellikle televizyon olmasına gerek yok. Belki ileride televizyonu tamamen hayatımızdan çıkaran şanslı insanlardan olabiliriz. Kim bilir?

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Bol okumalı günleriniz olsun.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Evet ya ,el alışkanlığıyla onca kanalı tek tek dolaşıp hiç bir şey de yokmuş dediğim çok oluyor.Gerçekten yok mu ,ben mi bulamıyorum bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. camgüzeli;
      yok gerçekten. Saçma sapan şeyler boşuna zaman kaybı sadece.

      Sil
  2. Eskiden gerçekten çok güzel aile dizileri vardı. Şimdi nerdeee.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gizlipencere;
      O kalitedeki dizileri şu andaki teknolojiyle yapamıyorlar maalesef:(

      Sil
  3. müfred;
    Telefonlardakiler değil tabi ki ama eve bağlatılanlar sınırsız. Haberleri izlemeden edemiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Tanıdığım birkaç aile var tv. yi hayatından çıkarmış olan. Ben de özeniyorum ve senin gibi ben de bağımlısı değilim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lovehouse;
      Bende çıkartmak istiyorum tamamen ama eşim hayatta izin vermez:)

      Sil
  5. İlk ağaç ev sorusunu görmek nostaljik oldu :D Hemen geçiyor zaman. Kitap okuyan kişiler çok da televizyona dalacak vakit bulamıyor ki zatennn

    YanıtlaSil
  6. Ben de televizyonla çok vakit geçiren bir insan değilim. Olmasa da olur yani. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Aynen canım. Daha faydalı şeylerle vakit geçirmek lazım:)

      Sil
  7. Bu aralar ben de Masterchef'e taktım. evde televizyonumuz olmadığı için internetten takip ediyorum. Böylesi daha iyi oluyor. İlgimi çekmeyen yerleri atlıyorum. Televizyondan reklamlarla izlemek saatler sürüyor. O kadar boş vaktim yok maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule;
      Masterchef gerçekten güzel program. Evde televizyon olmaması ne güzel:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kademe Analizi Nedir?

 

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Risk Bildirim Formu

 

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.