Ana içeriğe atla

Selvi Atıcı - Biz

Merhabalar

Selvi Atıcı'nın Sen kitabının devam niteliğinde olan Biz kitabıyla birlikteyiz bugün.
Selvi Atıcı kitaplarını çok seviyorum. Hangisini ilk sıraya koyacağıma bir türlü karar veremiyorum. Ama en güzeli sanırım bende ayrı bir yeri olan Gitme olurdu. Her ne kadar kitap boyunca Tunç Mirza'yı boğazlamak istesem de o kitabı bir tık daha çok sevdim. Neyse gelelim şimdi adı gibi çelik olan sevgili Çelik Mızrak efendi ile Çiğdem'e. Ya da Ahsen'e.

Çelik Mızrak hayata çocuk yaşta atılmış ve babasının omuzlarına yüklediği sorumluluklar nedeniyle çocukluğunu dahi yaşayamadan yetişkin olmuştur. Babasının kurduğu şirkette en alt seviyeden başlayarak yukarıya tırmanırken ailesinin ölümüyle kardeşi Demir'in de sorumluluğunu almış ve hayatını yaşayamamıştır. Çok severek evlenmiş, ancak evliliğinde çıkan bir pürüz ve Demir'in peşinden koşturma süresince eşi de kendisi terk etmiştir. Hayattaki, tek gayesi kardeşi olan birinin hayatına bir gün bomba gibi biri düşerse ve bu kendisine tamda zıttı biriyse neler olur? Çünkü Çelik efendinin hayatı tam bir düzen içinde, her şeyi planlı ve programlıdır. Bu düzen içinde bir düzensizliğe tahammülü yoktur. Hele ki lafını esirgemeyen bir münasebetsize hiç katlanacak değildir.

Ahsen kirli geçmişinden dolayı sürekli kaçak yaşamak zorundadır. Hayallerini gerçekleştirmek için paraya ihtiyacı vardır ve çalışması gerekmektedir. Kendisine yine iş aradığı dönemde Timuçin'in yardımıyla Süheyla ve Demir çiftinin bebeklerine bakıcılık yapmak için geçici bir iş bulduğunda çok sevinir. En azından haftanın belli günleri de olsa hem para kazanacak, hem de iyi ve sıcak bir yerde kalarak karnı doyacaktır. Ancak Ahsen'in hayatının ortasına düşen bir adet Çelik Mızrak tüm dengelerini bozacaktır. Ahsen adamdan nefret etmektedir. Bir an önce Çelik'ten kurtulmalıdır. Yoksa hem geçmişi, hem de geleceği tehdit altındadır. Üstelik bu kibir abidesine işten ayrılırken bir ders de verip gitmelidir.

Sen kitabını ağzım kulaklarımda okumuştum ama Biz'i de çok sevdim. Çelik gibi insan daha var mıdır? ama olursa bir adet alabilirim. Her ne kadar Sen kitabında kendisine sinir olsam da, bu kitapta resmen hayran oldum. Çelik aşırı disiplinli biri. Öyle ki içeceği kahvenin bile zamanı belli. Kuralları var ve asla kurallarından ödün vermiyor. Ahsen'de aynen Süheyla gibi lafını esirgemiyor ama öyle bir anda söylüyor ki, adamın içini söküyor. 

Ahsen ve Çelik'in diyalogları kahkaha atarak okumama neden oldu. Gerçekten çok güzel düşünülerek yazılmış diyaloglar vardı. Ahsen ile Çelik'in birbirlerinin hayatlarına dahil olması çok güzel kurgulanarak yazılmıştı. Hele Çelik'in bazı yerlerde kabullenmeyen ama koruyan tavırları ile Süheyla ve Demir çiftinin bu kitapta sıklıkla geçmesi de ayrı güzeldi.

Çelik'in eski eşine çok kızdım. İnsan öyle bir durumda terk edilir mi? Hoş sonra hak ettiğini buldu. İçime serin sular serpildi. Ama ne olduğunu söylemem. Kendiniz okuyun. 

Sen kitabından önce bu kitabı okursanız bir çok spoiler yersiniz. Benden söylemesi. Önce Sen kitabını okumalısınız.

Selvi Atıcı da yine ne yazsa okurum dediğim yazarlardan. İnsana iyi gelen bir yanı var. Tavsiye ederim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel bir pazar günü sizlerle olsun. Aşk, sağlık ve kitapla geçen günleriniz olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Zengin, güçlü ancak bir o kadar da sert ve soğuk bir adam. Sorumlulukları onu erkenden ve belki de biraz fazla olgunlaştırmış. Âdeta çelikten bir duvar. 

Üç parça takım elbisesi, geniş omuzlarına oturan kaliteli paltosu ve kasketiyle tamamlıyor zırhını. Dışarıdan göründüğü kadarıyla bir masalı yaşıyor bu şövalye. Hayatında yeniliklere, sarsıntılara, yani aşka yer yok. Zaten kadınları da bir türlü anlamıyor. Ama bir gün; hayata karşı sağlam duran, hedefleri olan ve bunlara ulaşmak için çabalayan muhteşem bir kadın çıkıveriyor karşısına. Artık kendi kararlarını vermeye ant içmiş azimli bir kadın. Kaçınılmaz bir çarpışmayla bir araya geliyorlar. 

Peki, birbirlerine tamamen zıt hayatlarının kavuşması için kendilerine izin verecekler mi? 

Mevzubahis aşk olunca, geriye kalan her şey önemsizleşir mi? Ne kadar ödün verebilir insan kişiliğinden, hedeflerinden, geçmişinden ve ailesinden? Hızla gelen bir mermi, çelik bir duvarla karşılaşırsa ne olur?

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 488

Nemesis Yayınları

Yorumlar

  1. Sürükleyici içinde aşk da varsa..Merak ettirdi..
    Tanıtım için editöre teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Tanıştığım yeni bir yazar daha

    YanıtlaSil
  3. Etkileyici. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?