Ana içeriğe atla

Aslı Genç Gürışık - Deli Mavi

Merhabalar

Aslı Genç Gürışık'ın kalemiyle Beni Sevdiğin Kadar kitabıyla tanışmış ve kalemini çok beğenmiştim.
Deli Mavi kitabı da uzun zamandır elimdeydi. Okumak için kitap ararken gözüme ilişince hemen okumaya başladım ve aynı günün akşamında bitirmiştim. 

Handan ve Yavuz Selim'in babaları asker arkadaşıdır. Vakti zamanında askerde yaşadıkları bir olayda birbirlerine söz vermişlerdir. Şayet Muharrem yaşarsa ve ve bir kızı olursa kızını Kemal'in oğluna verecektir.

Aradan geçen yıllar, verilen sözlerin tutulma zamanını göstermektedir. Artık Handan genç bir kız olmuştur ve Kemal'in oğlu Yavuz Selim ile evlenmesi gerekmektedir. Handan bu saçma sözlere karşı çıktığı gibi, evleneceği insanı görmeyi de her defasında reddeder. Ancak ne yaparsa yapsın, babasının kararı kesindir ve artık Handan'ın evleneceği gün gelip çatmıştır. 

Düğün günü gördüğü kocasına hayatı dar etmeye yemin etmiş olan Handan'ı Yavuz Selim evlendiği gün bir dağ evine bırakır. Kurallarını söyler ve on gün sonra geleceğini belirterek dağ evinden ayrılır.

Handan dağ evinde çalışanlarla birlikte kaldığında hayatı bambaşka bir yöne gidecektir. Zira Talha adındaki yeğen ile dengeler değişmeye başlar. Yavuz Selim ile evliyken, Talha için çarpan kalbini ne yapacaktır?

Kitabı okumaya başladığım andan itibaren acayip eğlendim. Elimden bırakamadan bir gün içinde okudum. Yavuz Selim favori karakterim ve çok sevdim. Talha'yı da yanında eşantiyon olarak sevebilirim. Fakat Talha ne alaka derseniz söylemem. Handan'ın yerinde olsaydım Yavuz Selim'e ben çok daha fazlasını yapardım eminim. Handan'ın kızgınlığı da, kırgınlığı da gayet haklıydı. 

Kitabın başlardaki konusu klişe gibi olsa da sonradan bambaşka bir yönde ilerledi. Ayrıca kitaptaki isimleri de çok beğendim. Her kitapta kullanılmayan isimleri görmek iyi oluyor. 

Aslı Genç Gürışık'ın Deli Mavi kitabını çok beğendim. Azıcık kafa dağıtıp, nefes almak isteyenlere tavsiye ederim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Kitapla ve sağlıkla geçen günleriniz olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

TENİNİN KOKUSUNU HİSSEDECEK KADAR YAKININDA OLSA DA UZANIP DOKUNAMAZSIN, KORKARSIN YANMAKTAN. O ATEŞTEN BİR KOR GİBİ BAKAR GÖZLERİNE, KALBİN BAĞLANIR, DİLİN SUSAR DA, “SENİ SEVİYORUM” DİYEMEZSİN.

Yavuz Selim ile asansörde yalnız kalan Handan, heyecanını bastırmak için elindeki çantayı sıkıca kavrarken gözleri genç adamın aynaya yansıyan masum görüntüsüne kaydı.

İç geçirerek onu gizlice izlemeye başladığında kaşının üzerindeki yara izi dikkatini çekti. “İz kalmış” dedi sanki daha önce fark etmemiş gibi. Ve yine yüksek sesle düşündüğünü kelimeler dudaklarından döküldükten sonra fark edebildi. Ancak geri alması mümkün değildi.

Onun sözleriyle Yavuz Selim’in eli önce istem dışı yara izinin üzerine giderken Handan’ın yarayı açtığı günü hatırlayarak acı bir tebessüm oluştu dudaklarında.
Sonra sevdiği kadının aynadaki yansımasına bakarak cevap verdi:

“İnan bana, kalbimde bıraktıklarının yanında lafı bile olmaz!”

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 400

Parola Yayınları

Yorumlar

  1. Bu guzel yorum için öncelikle çok tesekkür ediyorum.Beğenmenize sevindim.Tabii Handan'a hak veren birilerinin olması beni ayrıca mutlu etti. Zira onun tepkilerini abartı bulan kişi sayısı oldukça fazlaydı. Aslında güvenin bir ilişkide ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istemistim.Vermek istedigim mesaji siz cok güzel almıssınız ne mutlu bana. Bir de kitabın ilk bölümünde iki arkadasın zor durumdaymen birbirlerine verdikleri bir söz var gibi duruyor. Buradaki bir anlasma degildi aslinda. O an Kemal arkadasinin hayat mücadelesini birakmamasi icin gelecekle ilgili konusuyor. O halde bile aralarindaki esprili bir diyalog. Tabii Muharremin o an ki verdigi cevap ilerleyen yillarda yasadiklari yuzunden sakayı gerçeğe çeviriyor. Bir tür zorunluluk.Bunada buradan okuyacak olanlara acıklamak istedim. İlginiz icin cok tesekkur ediyorum. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı Hanım;
      Güven önemli ki Handan güveni kaybetti. Geri kazanması da çok kolay değil. Üstelik dediğim gibi bana böyle bir şey yapılsa daha beter şeyler yapardım. Çok teşekkürler. Kaleminiz daim olsun :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?