Ana içeriğe atla

Paullina Simons - Tatyana Ve Alexander

Merhabalar

Bronz Atlı serisinin ikinci kitabı Tatyana ve Alexander.
İlk kitabı Bronz Atlı'yı kısa zamanda okuyup bitirmiş ve çok da beğenmiştim. İkinci kitabı da hemen okuyup bitirdim ama Yaz Bahçesi'ni okumak için uzunca bir süre ara verdim. Zira iki kitap üst üste çok ağır geldi. Yaşananlar ve savaş ortamı beni gerçekten çok etkiledi. Nisan ayı içerisinde son kitabını okumayı planlıyorum. 

İlk kitapta Alexander'ın oynadığı oyun nedeniyle Rusya'dan ayrılan Tatyana Amerika'ya gidebilmek için yola çıkmış ve Amerika'ya ulaşmıştı. Kitap orada bitmişti. 

Bu kitap ise; Tatyana'nın Amerika'daki yaşam savaşı, Alexander'ı unutmaması ve çocuğunu büyütmesi için verdiği mücadeleyi gözler önüne sererken, aynı zamanda Tatyana ve Alexander cephesinde eskileri de hatırlayarak ilerliyor. 

Alexander Tatyana'dan ayrıldıktan sonra vatana ihanetten suçlanır. Kendisini aklayabilmek için çok uğraşır. Diğer tarafta Tatyana Alexander'ın öldüğüne halen inanmaz. Hele ki çantasında bulduğu Alexander'ın madalyasından sonra ölmediğine kendince ikna olur. Alexander'a ulaşabilmek için her yolu dener. Sonucu ne olursa olsun, çocuğunu da geri de bırakarak Alexander'ı aramak için gönüllü Kızılhaç hemşiresi olarak yeniden Rusya'ya geri döner.

Bu kitapta sevdiğiniz biri için yapabileceğiniz fedakarlık gözler önüne seriliyor. Açıkçası ben çocuğumu geride bırakıp, öldü denilen birini aramaya gider miydim? bilemiyorum. Hele ki, gittiğiniz yerde aranıyorsanız. Geri dön(e)meme ihtimaliniz varsa. Tatyana tüm bunları göz önüne alarak, sadece bir umuda tutunarak gitti. Bir anne olarak yaptığına kızsam da, diğer tarafım çok sevdiği eşini bulmaya gittiği için takdir etti. Arada kalınan ve karar vermesi gerçekten çok zor bir durum. 

İlk kitap ne kadar hızlı ilerledi ise, maalesef bu kitap bir o kadar yavaş ilerledi. İlk kitaptan bildiğimiz bazı bölümlerin bu kitapta yeniden yazılmasına bence hiç gerek yoktu. Eski ile yeni arasında gidip gelirken fazlaca detay verilmişti ve bu durum bazı yerlerde ne yazık ki sıkılmama neden oldu. Gereksiz ayrıntı olmuş. Son kitabının 992 sayfa olduğu düşünülürse son kitapta ne anlatılacağını açıkçası merak ediyorum. Umarım bildiğimiz yerler yeniden son kitaba aktarılmamıştır.

Kitap boyunca Tatyana ile Alexander'ın aşklarını iliklerime kadar hissettim. Her an birbirleri için yaşamaları, her an birbirlerini düşünmeleri, en zor zamanlarında birbirlerine ne olduğunu bilmeden, yaşayıp yaşamadıklarına emin olmadıkları zamanlarda bile aşklarına tutunarak, birbirlerinden vazgeçmemelerine bayıldım. Hani böyle aşklar var mı? diyeceğiniz türden bir aşk okuyorsunuz. Fakat dediğim gibi ilk kitaba göre daha yavaş ilerleyen ve bir tık altında kalan bir kitap. Bakalım final kitabında bizleri neler bekliyor?

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Aşk ve kitaplar yakanızı bırakmasın.

Hoşçakalın. 

Tanıtım Bülteninden

Paullina Simons uluslararası çoksatan eseri Bronz Atlı’da, karanlık II. Dünya Savaşı döneminde Tatyana’nın Kızıl Ordu subayı Alexander Belov’la yaşadığı büyük aşkın yürek burkan hikâyesini anlattı. Bu destansı hikâye Tatyana ve Alexander’la devam ediyor; savaşın yıkıcı gücüne rağmen adanmışlık ve aşkın yenilmezliği… 

Tatyana, Amerika’da yeni bir hayat kurmak için savaşın yerle bir ettiği Leningrad’dan kaçtığında on sekiz yaşında, hamile ve duldur. Ancak geçmişin hayaletleri ve acı hatıralar peşini bırakmamıştır. Kızıl Ordu subayı Alexander Belov’un hâlâ hayatta olduğu ve ona ihtiyaç duyduğu düşüncesi ona işkence etmektedir.

Okyanusların ve kıtaların ötesinde, Sovyetler Birliği’nde Alexander idam edilmenin kıyısından dönmüş ve savaşta gözden çıkarılmış askerlerden oluşan bir birliğin başına verilmiştir. Ancak Alexander, Stalin’in ölüm makinesinden kaçmak için son bir umutla adamlarını Avrupa’nın kalıntıları arasından geçirmeye ve Tatyana’ya ulaşmaya kararlıdır. 

Savaşçı, komutan Alexander. Suyun, ateşin ve gökyüzünün Alexander’ı. Sevgili Tanrım beni sana versin; tankların ve hendeklerin, dumanın ve kederin askerine, mutluluğumun ve özlemimin kaynağı Alexander’a. Her neredeysen seni arıyorum. 

“Bu kitap romantizm severlerin dileyebileceği her şeye sahip: cesur, yetenekli ve büyüleyici bir kahraman, nefesinizi kesecek bir aşk!” 

Daily Mail 

“Şefkat ve tutkuyla örülmüş bir aşk hikâyesi.” 
Publishers Weekly 

 “Bir solukta okunacak bir sevda masalı.” 
Daily Mail 

“Çok etkileyici… Bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız.” 
Kirkus 

“Okuyucular bu karakterleri ve içinde bulundukları zor şartları önemseyecekler ve Leningrad Kuşatması’nın kişiler üzerindeki etkileri hakkında gerçek bir fikir sahibi olacaklar.” 
Booklist 

“Kusursuz karakterler yaratan Simons, okuyucuyu anında hikâyenin detayları içine çekiyor.” 
Library Journal 

Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 656

Pegasus Yayınları

Yorumlar

  1. Tutkulu bir aşk hikayesine benziyor.😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Evet canım. Bakalım son kitap Yaz Bahçesi bize ne anlatacak?

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.