Ana içeriğe atla

John Katzenback - Sıradaki Sensin

Merhabalar

Mart ayı ardı ardına okuduğum polisiye kitaplarla hızla geçmeye devam ediyor.
Kendimi durduramadığım bir şekilde ardı ardına polisiye, cinayet ve gerilim kitapları okuyorum. Bakalım sonu nereye varacak? Hadi o zaman kitabın konusuna bakalım. 

Malcolm Anderson bir gazete de muhabirdir. Amcasının intiharının üstünden çok uzun zaman geçmeden hemen görevine geri döner. Kendisini işi ile oyalamak istemektedir. İşe dönüşünün hemen akabinde şehirde bir cinayet haberi alır ve hemen bölgeye gider. Cinayetle ilgili yazılı basın olarak gerekli delilleri toplar ve ertesi günü gazetede ilk sayfadan yayınlatmayı başarır. 

Haberin üstünden çok uzun zaman geçmez ve Malcolm bir telefon alır. Telefondaki ses cinayeti işlediğini ve bundan sonra da durmayacağını, yeni cinayet yerlerini de kendisine bildireceğini söylemektedir. Malcolm işinin bir parçası olduğunu düşünerek, katille konuşmaya devam eder. Ancak bu işin sonu nereye gidecektir? Katil yakalanabilecek midir?

Öncelikle arka kapak yazısına baktığımda çok heyecanlı bir kitap okuyacağımı düşündüm ancak bir kaç bölüm hariç kitap aşırı durağandı. Gereksiz ayrıntılarla kafa karışıklığından başka bir şey yaratmadığı gibi, kitabın sonu da açık bırakılmıştı. Okurken bazı bölümlerde açıkçası sıkıldım.

Malcolm kız arkadaşını bile tehlikeye atacak kadar işine bağlı. Gazetedeki şefine ise ayrıca sinir oldum. Malcolm ile ikisi haber uğruna neredeyse katil sürekli cinayet işlesin diye bakıyorlardı. 

Kitap boyunca şimdi bir şey olacak ve yakalayacaklar diye baktım ama sonu okuyucuya bırakılmış şekilde bitti ki, bu tarz kitaplardan maalesef hoşlanmıyorum. 

Maalesef ki güzel başlayan bir kitap, benim için tam bir hayal kırıklığı olarak bitti. Sırf yarım bırakmamak ve sonunu merak ettiğim için okudum ama okumasaymışım da, bir şey kaybetmezmişim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Kitaplı günleriniz olsun. Hayırlı Cumalar.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

O telefonu açtığın için, artık sen de kabusun bir parçasısın.


Bir gazetede muhabir olan Malcolm Anderson şehirdeki cinayetlerin haberlerini yaparken bir gün hiç beklenmedik bir telefon alır. Telefondaki ses ona kısa süre sonra işleyeceği cinayeti tüm detaylarıyla anlatmaya başlar ve tam da söylediği yerde ve saatte cebinde ‘Bir Numara’ yazan bir notla bir gencin cesedi bulunduğunda, bunun muazzam bir zekayla tasarlanmış cinayetlerin ilki olduğu anlaşılır. İzini bir gölge gibi kaybettiren bu psikopat bir anda Malcolm’ın ve tüm şehrin üzerine bir kabus gibi çöker. 

Neden yalnızca onunla iletişime geçtiği sorusuyla boğuşan Malcolm, insanların korkularıyla beslenen bu sıra dışı seri katilin zihnini okuyabilmek ve ondan önce adım atabilmek için bir psikologla işbirliği yapar. Ve çok geçmeden hikayeyi tüm akıl almazlığı ve dehşetiyle medyayla paylaşan kişi olmakla kalmaz, aynı zamanda hikayenin kendisi olur.

“Malcolm’ın yerinde siz olsaydınız o dehşet verici oyunu gözlemleyen mi olurdunuz oynayan mı? Sıradaki Sensin sizi hayatınızda karşılaşabileceğiniz en büyük ikilemlerinden biriyle baş başa bırakıyor.”
Anthony Lewis

Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 360

Koridor Yayıncılık

Yorumlar

  1. John Katzenbach'den iki kitap okudum (Psikoanalist ve Profesör) evet benzer şablonla yazıyor ama çok heyecanlı ve sonunu da bitiriyordu. Bu romana çok şaşırdım yazara daha fazla devam etmediğim iyi olmuş. İyi okumalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Akça;
      Diğerlerini okumadım bilemem ama bence en kötü kitabı.

      Sil
  2. polisiye heyecanlı kitaplar insanı günlük hay huydan koparıyor iyi oluyor arada vallahi...sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. babaannemintakvimciği;
      Evet okurken kalbim güm güm atıyor benimde. Ama bu kitapta aman aman heyecanlandığımı da söyleyemem canım :)

      Sil
  3. katzenbach bi dolu okudum iyi polisiye gerilim. bugun ben de lopisiye yazdımdııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Sanırım bu kitabı en sığ olanı. Okuduktan sonra hatta baktım bende mi problem var diye ama çoğu yorumlarda beğeni alamamış.

      Sil
  4. Polisiye roman dedin mi kalbim hizli carpar 😃

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım.