Ana içeriğe atla

Erkan Özkaya - Pepsis Ve Tarantula

Merhabalar

Kitap grubundaki meydan okuma kitabıydı Erkan Özkaya'nın Pepsis ve Tarantula kitabı.
Daha önce hiç duymadığım ve konusu hakkında da fikir sahibi olmadığım ama mecburen okumam gereken bir kitap olunca hemen satın alıp okumaya başladım. Kitabı bir gecede okuyup bitirdim. Zira o kadar heyecanlı ve yürek çarpıntısıyla dolu bir kitaptı ki, bitirmeden uyuyamadım. Öğleden sonra dört gibi başladığım kitap, gece dört sıralarında bitti. 

Kısaca konusundan bahsetmek istiyorum. 

Ercan Azizoğlu Bursa Mustafa Kemalpaşa’da ceza hakimidir. Bekardır ve kendi yaşamını kendisi idame ettirmektedir. Rutin giden hayatında bir sabah patlak veren sıra dışı olaylarla düzenli dünyası alt üst olur. Kitabın konusunu burada kesmek durumdayım zira spoiler vereceğinden ve kitabın büyüsünün bozulmaması açısından daha fazlasını anlatamıyorum. Konu acayip karmaşık ve beyin zorlayıcı. İnsan hayatının ne derece tehdit altında olacağının da aynı zamanda bir örneği. Kitabı okudukça ve düğümler çözüldükçe, ortaya çıkan bir gerçek var ki, sosyal medya. Sosyal medya'nın aslında hayatımız üzerinde ne kadar kötü şeylere sebebiyet verebileceği. Her şeyi ulu orta paylaşmak, düşüncelerimizi belli etmek bazen bizim sonumuzu hazırlayabilir. Kitapta bunu bizzat görüyoruz. Ercan Azizoğlu ve ailesinin yerinde olmak asla istemezdim. Hele hakim Ercan. Adam kafayı yeme noktasına geldi. Eli,kolu bağlandı. Sonu ise hiç beklemediğim şekilde bitti. Keşke daha farklı bitmiş olsaydı.Ama maalesef bazı şeyler değişmiyor. Kitaba adını veren pepsis ve tarantula aslında kitapta mecazi anlamda kullanılmış. Onların birbirleri üzerindeki yaşam şekli, Ercan Azizoğlu'na uygulandı. Neyse bu kadar yeter. Kitabı kapattığımda vay be dedim. Gerçekten soluksuz devam eden, güzel bir kitaptı. Okumayanlara şiddetle tavsiye ettiğim psikolojik ve polisiye bir kitap.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Hayatınız istediğinizden güzel olsun inşallah. Mutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Yılın Hikayesi! Elinizden düşürmeyeceksiniz! Bir yargıç; bir Haşhaşin'e, bir susikastçiye dönüşebilir mi? Ele geçirilen bir hakimin akıllara durgunluk veren hikayesi.

Bir yargıcın kaleminden çıkan, olağanüstü akıcı ve sürükleyici bir kurgu: mistisizm, dünyevi ve uhrevi meseleler, kaygılar, zaaflar, mesleki sorgulamalar, hırs, intikam, şehvet, polisiye, gizem, aksiyon, gerilim… Hepsi Pepsis ve Tarantula’da.

Yüksek Mahkeme’nin işkence, sahte para, silah ticareti ve bilişim suçlarına bakan dairesinde görevli Erkan Özkaya’nın Pepsis ve Tarantula’yı yazarken mesleki bilgi ve tecrübelerinden yararlandığı açıklıkla görülüyor. Kitabın hazırlık çalışmaları 2 yıl, yazım süreci ise 1 yıl sürmüş. Yazar, bu süreçte TÜBİTAK ve Savunma Sanayi Müsteşarlığından destek almış.  Hukukçu kimliği sayesinde olaylara ciddi ve tutarlı boyutlar getirmeyi başaran Erkan Özkaya sağlam bir kurgu ve sürükleyici bir anlatım ile çarpıcı bir roman kaleme almış.

Romanda CIA- MIT- MOSSAD ve emniyet ilişkileri ile ABD-Ortadoğu- Türkiye- İsrail ilişkileri gerçeğe uygun şekilde ele alınıyor.  Ayrıca kitapta işlenen komplo teorileri son derece gerçekçi ve sürükleyici. Duygusallık ve aile ilişikleri de abartıdan uzak. Sonuç olarak ise ortaya okuyanın elinden bırakamayacağı, akıcı, sürükleyici, nefes kesen bir polisiye roman çıkmış.

Milliyet Kitap

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 428

Kalkedon Yayınları

Yorumlar

  1. heeey ne enteresanmış ivit okunurmuuş :)

    YanıtlaSil
  2. Yazarı hiç okumamıştıım, ilginç bir konu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kağıt salıncak;
      bende duymamıştım ama çok sevdim:)

      Sil
  3. Daha yeni bir polisiye kitabı okudum. Biraz ara verdikten sonra bunu da okuyabilirim. :)

    YanıtlaSil
  4. Listeye girmeye layık görünüyor, emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Aslında hiç tarzım degil ama öyle bir anlatmışsınki merak ettim.Listeme aldım,yorum ve tanıtım için teşşekürler😊

    YanıtlaSil
  6. müfred;
    maalesef ki her şeyimizi sosyal medyada paylaşmanın sonuçları sonradan Allah korusun çok kötü oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Yorumlarınızı okuyunca mutlu oldum. Bu tür yorumlar yenisini yazmak için güç veriyor.. Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?