Ana içeriğe atla

Ayşegül Çiçekoğlu - Sensiz Geçen Yıllarım / Ada

Merhabalar

Yankı'nın hikayesinden sonra sırada Ada var.
İlk kitabın sonunda Ada çocukluğundan bugüne kadar olan günlükleri Yankı'ya vermişti ve kitap orada bitmişti. Ada kitabında Ada'nın çocukluğundan Yankı'nın dönüşüne kadar geçen süreçte tuttuğu günlükleri okuyoruz. Ada'nın küçük yaşta yangında ailesini kaybettikten sonra ne kadar zor günler geçirdiğini, kendi başına hayatta kalma mücadelesini, Yankı'ya olan sonsuz aşkına şahit oluyoruz.

Yankı gittikten sonra geride kalanlarla geçirdiği günleri Ada ile birlikte adeta yaşıyoruz. Ada'nın aileye verdiği değeri, ne olursa olsun ailesi için kendi hayatından vazgeçecek kadar ailesine olan bağlılığını iliklerinize kadar hissediyorsunuz. 

Ada gönlü çok zengin biri. Kendisine yapılan kötülüklere rağmen bir çok kişiyi affetti. Peki Yankı'yı da affedebilecek miydi? Oğlu ile kurdukları dünyaya Yankı'yı da alacak mıydı? Yoksa oğlu ile hayatında başka biri ile mi devam edecekti? 

Kitapta en çok sevdiğim karakterlerden biri de Anıl Yankı'ydı. Çok tatlı bir çocuktu.

Ayşegül ablanın kitaplarını yeniden ve yeniden okumalara doyamayan ben, yakın zamanda bu seriyi yine okumak niyetindeyim. Ayşegül abla yeni kitabını da sabırsızlıkla bekliyoruz. 

Sizlerde Ayşegül ablanın kalemi ile tanışmadıysanız en kısa zamanda tanışmanızı tavsiye ederim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel ve huzurlu bir gün sizlerin olsun.

Hayırlı Cumalar.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Yarım kalan sevinçlerim vardı benim. Yarım kalan mutluluklarım. Daha tohum halindeyken, filiz bile verememişken solmuş umutlarım vardı. Hep bir yanım eksikti. Hiç tamamlanmamıştım şimdiye kadar. Hep yarım kalmıştım. İlk defa dün akşam kendimi tamamlanmış hissetmiştim, oysaki bu bir yanılsamaydı. Yankı gitmişti. O pırıl pırıl parlayan güneş sanki önünde koyu bir bulut varmış gibi tüm güzelliğini ve ışığını kaybetmişti.”

Henüz beş yaşındayken kaybettiği anne ve babasının ardından büyük bir yalnızlığa gömülen Ada, içinde biriktirdiği binlerce kelimeyi defterlere yazarak ve tek bir kişiye karşı duyduğu imkânsız aşkını anlatarak geçirdi çocukluk yıllarını. Ta ki bir gün o imkânsız aşkına kavuşuncaya kadar. Ancak gözlerini açtığında, yıllar sonra kavuştuğu çocukluk aşkını kaybedeceğini bilemezdi.

Aradan geçen yıllar kimsesiz Ada’nın küllerinden yeniden doğmasını sağlayıp onu güçlü bir kadın mı yapacaktı yoksa çocukluğundan beri içinde debelendiği yıkıntıların altında mı kalacaktı?

Günün birinde her giden geri gelirdi ve o gün geldiğinde Ada’yı önemli bir karar bekliyordu.

Basım Yılı : 2019

Sayfa Sayısı : 312

Müptela Yayınları

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fuat Baray - Diz Çökmeyen Çocuk

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Beyda'nın Kitaplığı 3 Yaşında

Merhabalar Bloğumu ilk hayata geçirmeyi düşündüğüm zaman aslına bakılırsa bu kadar büyük bir dünya hayal etmemiştim.

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

İnsanlar Nasıl Rahatsız Edilir?

Merhabalar Pazar günü oğlumu kursa bıraktım.

John Boyne - Çizgili Pijamalı Çocuk

Merhabalar Bu kitabı okumaktan bu kadar geç kaldığım, çok sonradan fark ettiğim için kendime ne kadar kızsam azdır.

Mimlendim ve Mimledim 33 - Dürüst Müyüz?

Merhabalar Sevgili  Ece Abla  çok anlamlı ve güzel bir mim başlatmış. O zaman bizde hemen sorularına cevap verelim. Kendisinin mim yazısına  buradan  ulaşabilirsiniz. Hadi başlayalım o zaman.

Mimlendim ve Mimledim 26 - Blog Muhasebesi

Merhabalar Blogcu Sultan  blog muhasebesi mim başlatmış ve sağolsun beni de mimlemiş.

28 Gün Meydan Okuma 21.Gün

Merhabalar Meydan okumamızda bugün herhangi bir konuda eleştiri yazmamız istenmiş.

Yollardan Manzaralar

Merhabalar Oldum olası yollarda fotoğraf çekmeyi çok severim.