Ana içeriğe atla

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Merhabalar

Dolma yapmak ve yemek benim en büyük zevklerimden.
Eşim pek sevmiyor olsa da, oğlum ve ben bayılırız. Hele ki yaprak sarmaya yatıya gideriz. Kuru patlıcan dolması ise benim vazgeçilmezim. Çevremdeki herkes bu dolmamın sırrını merak ediyor ve tarifini soruyordu. Herkese verdiğim halde yine de benden yapmamı istiyorlar. Ben bu tarifimi sizlerle de paylaşmak istedim. O zaman buyurun. Antep usulü kuru patlıcan dolmasına.

Malzemeler:

Kuru patlıcan
Domates salçası
Biber salçası 
Soğan
Sarımsak
Kimyon
Kuru nane
Kekik
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Nar ekşisi
Sumak
Maydanoz
Kıyma
Pirinç

Yapılışı:  

Öncelikle belirteyim. Malzemelere miktar belirtmedim çünkü ben bunu kalabalığa göre göz kararı yapıyorum. Bu nedenle kendinize göre yapmanız daha doğru olacaktır. Ben baharatlı ve ekşili tadını yoğun sevdiğimden fazla koyuyorum. Siz kendi damak tadınıza göre uyarlayabilirsiniz.



Patlıcanları yıkadıktan sonra kaynayan suya atarak birkaç dakika haşlıyoruz. Fazla haşlamıyorum. Yumuşamış olması yeterli. Soğuması ve suyunun akması için bir süzgece alıyoruz. Bir kabın içine kalan malzemeleri koyarak iyice yoğuruyoruz.




Sonrasında patlıcan dolmalarını dolduruyoruz. Dayanıklı fırın kabının içerisine yerleştirip, üstüne salçalı su yapıp döküyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Kapak yoksa yağlı kağıdın üstüne folyo yöntemiyle hava almamasını sağlıyoruz. Suyunu çekene kadar 200 derece fırında pişiriyoruz. Hepinize afiyet olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, herkese afiyet olsun.

Hoşçakalın.     

Yorumlar

  1. Yakınlarda antepe gideceğim yemek lazım :)

    YanıtlaSil
  2. Nefis duruyor Afiyet olsun :) Tarif için teşekkürler Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Vay canına dedim;görüntü muhteşem;afiyetlerle;üretmek güzel şey;üreten bütün insanların gözleri toktur,beslenmenin başka türlüsü...

    YanıtlaSil
  4. Nefisss, eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Of offf nasıl bir yemek tarifi ki bu resmen iştah açıp ağız sulandırıyor :)

    YanıtlaSil
  6. Ayyy kızım ve eşimin pek seveceği bir şey bu :-9

    YanıtlaSil
  7. Harika olmuş.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. En sevdiğim yemektir bayılırım ellerine sağlık canım =)

    YanıtlaSil
  9. Patlıcanı sevmem ama yemek güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  10. Patlican en sevdigim sebzelerden nasil olursa olsun yerim 😄

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık, nefis görünüyor! ^-^

    YanıtlaSil
  12. of bu nee yaaa amaniin aklımda olsuun :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı