Ana içeriğe atla

Merve Duman - Aşktan Sabıkalı

Merhabalar

Son zamanlarda kitap okumaya hangi kitaptan başlasam diye karar veremiyorum.
Eskilere haksızlık, yenilere merak derken bir eski, bir yeni devam ediyorum. Merve Duman'ın kalemiyle tanışmamı sağlayan da yine sevgili Serap Özkaya oldu. Kendisinin müthiş bir okuma potansiyeli olduğundan, okuma hızına yetişmek maalesef mümkün değil. Hani bana diyorsunuz ya "Hızına yetişemiyoruz!..." diye. Emin olun bende kendisinin hızına yetişemiyorum. Kendisine bu güzel kalemle tanıştırdığı için tekrar teşekkür edip gelelim Aşktan Sabıkalı kitabına.

Bihter çok iyi bir polistir. Ancak hayatını tehlikeye atacak görevlerden kesinlikle kaçınmadığı gibi, kendi bildiği doğruları uygulamaya da oldukça meraklıdır. Son görevinde yine kendi başına buyruk operasyona kalkıştığı yetmezmiş gibi, bir de ölümden dönünce Müdürü tarafından resmen sürgün edilir. Bihter bu durumdan her ne kadar hoşlanmamış olsa da, polislikten atılmaktansa, el mecbur görevi kabul eder. Ama görevinin ne olduğunu öğrendiğinde çıldırma noktasına gelir. Kanca lakaplı Müdürü yine yapacağını yapmış, kendisine ceza olarak çocuk bakıcılığını layık görmüştür. Ama Bihter kendince bunu avantaja dönüştürecektir. Nasıl olsa uzun zamandır tatil istemektedir. Bu kendisi için de güzel bir tatil olacaktır. Ya da Bihter öyle sanmaktadır. Çünkü karşısında tüm bakıcıları elinden kaçırmış, dilinin fırıncı küreğini geçtiği bir çocuk ve laftan anlamaz bir Savaş vardır. Bihter bu ikili ile ne yapacaktır?

Savaş hayatını kızına ve onun güvenliğine adamış biridir. Kızına bakıcı seçerken de, çok titiz davranır. Ancak bakıcılar bir türlü dikiş tutmaz. Kızına dayanabilecek birine henüz rastlamamıştır. Ta ki Bihter'e kadar. Bihter'in farklı kişiliğini gördüğünde Buse'ye kök söktürecek biri olduğunu anlar. Peki sadece bakıcı olan biri için bu kalp neden bu kadar hızlı çarpmaktadır?

Aşktan Sabıkalı kitabı son ana kadar aksiyonun ve heyecanın düşmediği bir kitap. Kitabı sanırım iki gecede bitirdim. Çünkü gerçekten çok akıcıydı. 

Bihter'le Sedef'in sıkı dostluklarına bayıldım. Serkan ise yine yan karakterlere olan aşkımı tetikledi. Çok asildi. Bayıldım. 

Bihter ve Savaş'ın diyalogları, kendilerini aşka teslim etmemek adına direnmeleri ve hikayenin işleyiş biçimi güzeldi. Buse ah o Buse. İnsanı sulu götürüp, susuz getiren cinslerden. Gerçekten çok tatlı bir kızdı ve kitap Buse için bile okunurdu kesinlikle.

Bu arada kitapta eleştirmek istediğim bir nokta var ki, bana göre çok da göze batıyordu. Sedef ve Serkan ikilisinin ilişkisi ya başka kitapta yazılabilirdi, ya da biraz daha uzun tutularak daha detaylı anlatılabilirdi. Açıkçası Sedef ve Serkan'ın güzel başlayan aşkının geçiştirilerek sonlanmasını pek beğendiğimi söyleyemem. Bu çifte haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bunun dışında kitap gayet dozunda ilerleyen aşk ve polisiyenin güzel bir biçimde harmanlanmış haliydi.

Merve Duman'ın diğer kitabı olan Kalpten Sabıkalı'da burada bahsi geçen Şebnem ve Atakan'ın hikayesi anlatılıyor. Bakalım onların hikayesinde bizi neler bekliyor?

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Keyifli bir gününüz olsun. Sağlıkla, aşkla ve kitapla kalın.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Heyecan, merak, tutku, aşk… Bu hikâyede hepsini sonuna kadar ve farklı bir yorumla yaşayacaksınız! ”
– Selvi Atıcı


“Konusu ve temposuyla elimizden düşüremeyeceğimiz bir roman bizi bekliyor!”
– Vefa Enver

“Bir insan seviyorsa kalır Savaş. Nasıl, niçin, neden soruları da bir o kadar anlamsızdır sevgi karşısında.”
Kalmak ve gitmek arasındaki o ince çizgide yeşeren bir aşk…
Sırlarla dolu ortak bir geçmişin bir araya getirdiği iki kişi ve masum bir çocuk…
Her kapı başka bir tehlikeye açılıyor!
Geçmişinin karanlığında boğulan Bihter’in tek zaferi ölümdür. Hayata karşı buz tutmuş kalbini ve etrafına ördüğü yüksek duvarları aşabilen biri çıkana dek...
Ömrünü kızını korumaya adamış olan Savaş ise kabuslarından kurtulmanın bir yolunu arayan aşktan sabıkalı bir ruhtur… 
Geceye karışan fısıltılar kadar gizemli bir aksiyon, kaçınılmaz bir aşk ve umulmadık bir son…


Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 416

Mortena Yayınları

Yorumlar

  1. Tüyap fuarında yazarımız Merve Duman ile minik sohbetimiz oldu sabıkalı serisindeki müdürümüz KAnca Seval'i de okumanın güzel olacağını düşündüğümü söyledi umarım yazar :)
    Kalpten Sabıkalı kitabında yazar okurlarını epey şaşırtıyor çok başarılı çalışma olmuş bu tembel arkadaşın en kısa zamanda seni kitabın ile buluşturucak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serap Özkaya;
      Kitap gelir sorun yok:) Ne zaman müsait olursan. :)
      Kanca Seval hakikaten efsane. Bence de onu da yazmalı. Başına bir aşk sarınca eski kancalığı kalır mı acaba?

      Sil
    2. Beyda
      dip not : Serkan ve Sedef'in hikayesi Kalpten Sabıkalıda devam ediyor :)

      Sil
  2. 416 sayfayı iki gecede bitirdin demek, bravo sana. İçeriğine bakılacak olursa sürüklenmemek elde değil gibi gerçi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız;
      Konusu güzeldi. Sürükleyici.Akşamları evdeki işlerden ancak bu kadar oldu :)

      Sil
  3. Farklı bir akış, sayende bu yazarı da tanımış olduk. Bol okumalar, sevgimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokağa açılan blog;
      Rica ederim. Keyifli okumalar :)

      Sil
  4. sen yerli yeni ve tanınmamış yazarlar keşfedicisi olduuun iyiceneee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Bende fark ettim sanırım bu gidişle adım evliya Beyda'ya çıkacak :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?