Ana içeriğe atla

Selvi Atıcı - Kalbim Sende Kalmış

Merhabalar

Kayıp Şehir serisi Kalbim Sende Kalmış ile sona eriyor.
Serinin dördüncü ve son kitabı Arya ve Ali'ye ait. Yine bitmesini istemediğim bir seriye veda ediyorum. Ancak zaman zaman dönüp okuduğum kitaplar arasında yer almayı başardı bu seri. Yazarın kalemini çok seviyorum ve ne yazsa okurum dediğim yazarlardan. Kendisini bu konuda tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Arya Pinokyo'nun Rüyası kitabından Ömer ve Gazel kızıdır. Ali ise Kimliksiz kitabından Adem ve Şirin'in oğludur. Babalarının arkadaş olmasından da kaynaklı olarak Arya ve Ali de küçüklükten beri yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen iki çocukluk arkadaşıdır. Ancak çocukluklarından beridir de sürekli çatışma halindedirler. 

Her şey Arya'nın Amerika'ya gitmesiyle ve sekiz yıl sonra ülkeye geri dönmesiyle başlar. Arya Türkiye'ye döndüğünde Ali'ye çok büyük bir sürprizi vardır. Yanında evleneceği kişiyi yani Daniel'i de getirmiştir. Ali Arya'nın yanında gördüğü kişiyle büyük bir şok yaşar. Üstelik Arya bu kişiyle nişanlandığını söylemektedir.

Ali çocukluğundan beri Arya'ya aşıktır, Arya'yı seviyordur ama Ömer amcasından çekindiğinden bir türlü açılamamıştır. Bu nedenle Arya'nın büyümesini beklemiştir. Ve şimdi sevdiği kızın yanında bir başkasını görürken, bu olayın pişmanlığını yaşarken, Arya'nın gözünün açılması için bir şeyler yapmak zorundadır. Yoksa Arya'yı elinden kaçıracak, sonsuza dek kaybedecektir. Ama Ali hiçbir zaman pes eden biri olmamıştır ve Arya'yı kazanmak içinde asla pes etmeyecektir. Peki Arya'nın bu konudaki fikri ne olacaktır? Ali aşkına kavuşacak mıdır? 

Ali, Arya ile Daniel meselesinde durumu o kadar güzel idare etti ki, hayran kalmamak mümkün değil. Ali resmen Daniel'i ezdi geçti. Arya'ya kitap boyunca çok fazlasıyla kızdım. Saçını başını yolmak istediğim yerler oldu. Fakat bazı gerçeklerin sonradan ortaya çıkmasıyla ve sonunda attığı golle gözüme girmeyi başardı. 

Adem ve Ömer'in dünür muhabbetlerine doyamadım. Daha da fazlası olabilirdi. Diğer kitaplardan tanıdığımız Tunç Mirza, Hayat, Burcu ve Gazel'i bu kitapta okumak çok güzeldi. Tunç ve Hayat diyalogları çok iyiydi. 

Selvi Atıcı'nın kitaplarına ve kalemine gerçekten hayranım. Kurguyu öyle bir harmanlıyor ki; komedi ve aşkın yanında polisiyeyi aynı anda okuyorsunuz ve son ana kadar heyecan düşmüyor.

Ali'yi Gitme kitabında çok sevmiştim ama bu kitapta resmen aşık oldum. Nasıl güzel seviyor öyle. Hele Arya için son yaptığı gerçekten akıl alır gibi değildi. İnsan bu kadar mı güzel ve gönülden, ölümüne sever. Allah herkese Ali gibi birini nasip etsin.

Selvi Atıcı kesinlikle yazmayı bırakmamalısın. Yeni kitaplarını sabırsızlıkla bekliyorum. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Aşkla, kitapla ve sevgiyle geçen günleriniz olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Aynı ateşte kaç kere yanabilirsin?
Birbirlerini çocukluklarından beri tanıyan iki gençtir Ali ve Arya. Babalarının sıkı dost olması, ikisinin de hayatını çözülemeyecek bir düğümle birbirine bağlamıştır. Önce zorunluluktan başlamıştır bu ilişki. Ali, kendisine emanet edilen baş belasıyla vakit geçirmekten pek memnun değildir. Arya da kendisine göz kulak olma işini fazlasıyla abartan bay ukalayla.


Sonra her şey değişir. Didişmeler arkadaşlığa, zorunluluklar vazgeçilmeze dönüşmüştür farkında olmadan. Birbirlerinin en yakın arkadaşı hatta sırdaşı olmuştur artık Ali ve Arya.


Zaman geçer, kendileri gibi duyguları da büyür. İmkânsızdır istenen ama vazgeçmek,  istenenden daha da imkânsızdır.


Evet, belki zordur onlar için… Ama aynı ritimle atıyorsa iki kalp,  belki de her şey mümkündür.

Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 432

Nemesis Kitap

Yorumlar

  1. Arya'nın saçını başını yolmak istediğinize göre,Ali hayranlığı hak ediyor o zaman.. 😀 Merak ettim Ali,aşkına kavuşmuş mudur acaba? Kitabı alıp-okumak lazım.. Emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul;
      Ali çok tatlı çocuk. Hakkını teslim etmek lazım. Ama Arya bir yere kadar beni delirtti resmen. Elimde kalacaktı :)

      Sil
  2. Oldukça etkilemiş seni,seriyi not etmeli bir kenara ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeşimle her telden;
      yeşimciğim mutlaka oku. Çok tatlılar :) Ama Gitme kitabındaki Mirza'yı boğabilirsin. İzin veriyorum :)

      Sil
  3. Anlattığına göre çok güzel bir konusu var. Severim bu tarz okumaları. Aklıma yazdım. Çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız;
      Seriyi oku canım. Beğeneceğini düşünüyorum. Sevgiler şekerim :)

      Sil
  4. şu senin türk yazarları bir başlayıp hepsini bitirebilsem :)

    YanıtlaSil
  5. Malatya Beşkonaklar Oto Kiralama;
    Çok teşekkürler. Bende takipteyim.

    YanıtlaSil
  6. malatya çiçekçi olarak başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?