Ana içeriğe atla

Selvi Atıcı - Kimliksiz

Merhabalar

Selvi Atıcı'nın Pinokyonun Rüyası kitabı okuduktan sonra açıkçası diğer kitaplarını da merak içindeydim.
Bir yazarın kitaplarını üst üste okumak istemiyorum ve bu nedenle de aralara katarak diğer kitaplarını bitirmek niyetindeyim. Birkaç kitap okuduktan sonra hemen Kimliksiz'i büyük bir sabırsızlıkla elime aldım ve neredeyse iki gün olmadan bitirdim. Kitabı gerçekten çok sevdim. Hadi gelin içeriğine göz atalım.

Deryal Yiğit nam-ı diğer Kimliksiz. Küçük yaşta annesini kaybetmiş ve sokaklarda yaşayarak kendi ayakları üstünde durmayı başarmıştır. Deryal acımasızdır ve karanlık bir geçmişi vardır. Kimliksiz lakabı da onun ne soyadını, ne doğum tarihini bilmemesinden dolayı kendisine ıslahevinde verilmiştir. Yolları bir şekilde Adem'le kesiştiğinde artık onlar ayrılmaz iki dost olmuşlar ve Kayıp Şehir isimli gece kulübünü işletmeye başlamışlardır. Kulüp dışında başka iş ortaklıkları da vardır. Buna bir de mafyalık da eklenince siz düşünün Deryal nasıl biri.

Bir gece bardan bir iş için çıkacağı sırada barda bir kız dikkatini çeker. Kız barda hoşlandığı birinin dikkatini çekebilmek için başka biri ile bir oyun oynarken Deryal'in bilmeden bu olaya müdahale etmesiyle Burcu ve Deryal birbirlerine girerler. Deryal Burcu'nun yaşının küçük ve başının dertte olduğunu düşünerek olaya müdahale etmiştir ama başına bela aldığının da farkında değildir. Deryal Burcu'yu neredeyse sürükleyerek kulüpten çıkardığında artık hayatında bir adet Burcu vardır. Bu vesile ile Burcu Deryal'in hayatına dahil olur ve olayda bundan sonra başlar.

Burcu ise ailesini kaybetmiştir bir kızdır. Hayatta sadece amcası ve kız kardeşi vardır. Tabii bir de kimsenin bilmediği, herkesten sakladığı sırları. 

Burcu Deryal'in hayatına dahil olduktan sonra Deryal her ne kadar kendisine itiraf edememiş olsa da, Burcu'ya günden güne aşık olur. Burcu'da zamanla Deryal'e. İkili arasında her şey güzel giderken ortaya çıkan sırlar yüzünden ilişkileri ne yöne gidecektir? Burcu ve Deryal mutlu olmayı başarabilecekler midir?

Kitabı gerçekten bir sahnesi hariç çok sevdim. O sahneyi maalesef tasvip etmiyorum. Onun dışında Deryal gerçekten insanın yüzünü güldüren bir karakter. Hele sonunda ortaya çıkan Deryal gizemine ayrıca hayran oldum. O gizli odanın sırrını çok sevdim. Deryal kontrol manyağı biri. Obsesif. Aşık olunca daha bir çığırından çıktı ama bu haller ona çok yakıştı ve gerçekten çok güzeldi. Sevdiği insanı sahiplenmesi, koruması ve sevdiği kadına aşkını sonuna kadar sunması. Hele mutfakta bu kadar becerikli bir erkek. Her eve lazım. Burcu ne kadar beceriksizse Deryal mutfakta o kadar başarılıydı.

Adem ve Şirin yan karakter olarak favorimdi. Atışmaları, didişmeleri ve birbirlerine karşı sinir bozucu, alt etmeye çalışır tavırları çok güzeldi. Çoğu zaman kahkaha atarak okudum. Çok iyi geldi. Adem'in dobralığına ayrıca bayıldım. Aklında ne varsa söylüyor. Art niyetsiz. 

Sırada Gitme kitabı var. Araya bir kaç kitap kattıktan sonra okuyacağım. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Okuyun ve hep mutlu olun. Yüreğinizden geçen aşkın sizleri bulması dileğiyle.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Karanlık sırlara ya da kirli bir geçmişe sahip insanların bile en çok ihtiyaç duyduğu şeydir sevmek...


“Seni sevmekten nasıl vazgeçebilirim ki? Ben geçsem bile kalbim vazgeçmez...”


Deryal Yiğit, nam-ı diğer Kimliksiz... Kirli geçmişiyle, acımasızlığıyla, kadınlara değer vermeyişiyle bilinen karanlık bir adam... Garip takıntıları ve sadece kendine sakladığı sırlarıyla kendi çöplüğünden yarattığı krallığında hükümdarlığını süren Deryal'in hayatına Burcu bomba gibi düşmüştü.


Burcu, Deryal'in yeni takıntısı mı, yoksa hayatının yörüngesini tamamen değiştirebilecek olan tek kadın mıydı? Sırları ve çözemediği sorunlarıyla Deryal'in hayatına girmek zorunda kalan Burcu, omuzlarına binen tonlarca yükün arasında aşkı kaldırabilecek miydi?


Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 520

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. okuyciim bu yazarısınııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Oku oku mutlaka. Ben çok sevdim. Kitaplarını bitiriyorum şu anda :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Borsada Kredili İşlem Nedir?