Ana içeriğe atla

Emine Doğan - Büyük Kaçış / Zemheri

Merhabalar

Kurban Bayramı tatilinde okuyup bitirdiğim bir seri Emine Doğan'ın Büyük Kaçış serisi. 
Ayşe yıllardır amcasının yanında görmezden gelinerek, anne ve babasından ayrı büyütülmüştür. Evde hizmetliler dahil kimse Ayşe'yi sevmez. Herkes o yokmuş gibi davranır. Ayşe artık canına tak ettiği noktada bir gece bir yolunu bularak evden kaçmayı başarır. Kendisini ormanda bulduğunda kaçtığının farkedildiğini görür ve daha da çok panikler. Amcasının adamlarına yakalanmaması gerekmektedir. Aksi takdirde o eve döndüğünde eskisinden daha da kötü günler geçirecektir. Tam da her şey bitiyor dediğinde Ali ile yolları kesişir. 

Ali ormanda arkadaşları ile kamp yapmaya gelmiştir. Kendi başına biraz yürüyüp, yalnız kalmak istediğinde görür Ayşe'yi. Ayşe'nin korkmuş haline baktığında yardım eli uzatır ve Ayşe'yi kampa götürür. Ayşe her ne kadar Ali'yi tanımıyor olsa da, peşindeki adamlardan kaçarken el mecbur Ali'ye güvenir ve yardım isteğini kabul eder.

Ali başarılı bir iş adamıdır. Ayşe'yi zor durumdan kurtardığında gidecek yeri olmamasından dolayı İstanbul'a götürüp, kendi evinde kalmasını teklif eder. Ayşe çok çaresizdir. İş buluncaya kadar Ali ile yaşamaya başlar. Ancak Ayşe'nin geçmişi yakalarını bırakmaz ve Ayşe geçmişini araştırmaya başlar.

Büyük Kaçış Zemheri kitabında Ayşe ve Ali'nin hayatlarına konuk olurken, Ayşe'nin geçmişine doğru da yavaş yavaş yolculuğa çıkıyoruz. Aşkı yavaş yavaş tatmaya başlayan ikilinin, birbirlerine karşı nasıl davranacaklarını, aşklarını nasıl ortaya çıkaracaklarını da görüyoruz. 

Kitapla ilgili basım kaynaklı bir eleştirim olacak ve bu gerçekten çok can sıkıcı bir durumdu. Hele ki sahil kenarında okurken inanılmaz bir savaş verdim. Örneğin tamamen atıyorum şu anda 98.sayfadan sonra arkasına 120. sayfa basılması sonra geriye gidip yeniden 99.sayfayı bulmak gibi saçma sapan bir durum vardı. Kitabın büyük çoğunluğu böyleydi ve sayfa aramaktan kitaba çok adapte olamadım desem yeridir. Basımda aksaklıklar olabilir ama bu gerçekten çok can sıkıcıydı. Şükür ki devam kitabında böyle bir sorun yaşamadım.

Kitabın devam kitabının olduğu kapakta belirtilmemiş. Bu nedenle alanlar maalesef hayal kırıklığına uğruyor. Bu kitap bana kitap kardeşimden hediye olarak gelmişti. Okumak istediğimde adından dolayı seri olacağından şüphelenerek sonuna baktım ve yanılmamıştım. "Devam edecek" yazıyordu. Seri kitapların bu sorunlarından nefret ediyorum. 

Bir diğer eleştirimde maalesef tek kitapta bitirilebilecek konunun ikinci kitaba sarkmış olması. Bazı yerlerdeki detaylar o kadar gereksizdi ki; o detaylar olmadan ikinci kitapla birleştirildiğinde tek kitaplık muazzam bir eser ortaya çıkabilirdi.

Kitap enteresan bir noktada bitti. Bakalım devam kitabında neler olacak?

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Kitapla, aşkla ve sevgiyle geçen günleriniz olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

"Arkama bakarak koşuyordum. Bu büyük kaçış, yarıda kalmamalıydı. Hayatımı tükettiğim o evden kurtulmuşken bu kadar çabuk yakalanamazdım. Özgürlük kelimesi, benim için sadece sözlükte yer alan, tadamayacağımı sandığım, yaşayamayacağımı bildiğim bir kavram olarak kalmamalıydı. Düşüncelerim bir şeye çarpmamla dağıldı ve işte o an sanırım bütün korkum tavan yaptı. Bacaklarımın titremesiyle kalbimin atışı aynı oranda arttı. Çarptığım şeyle gözlerimi kapattım ve ağzımdan çıkacak olan çığlığa engel olacak hiçbir savunmam olmaksızın kendimi salıverdim. Bir el tarafından tutulmuştum. Korkuyla gözlerimi sımsıkı kapattım. Ve o an anladım üşüdüğümü... Yakalanmış mıydım? O soğuk dört duvar arasına geri mi dönecektim şimdi? O yıllarca hayalini kurduğum büyük kaçış gerçekleşmeyecek miydi?"

Dört duvar arasında büyümüş ürkek bir kızdı Ayşe. Yirmili yaşlarına kadar hayatını tükettiği öz amcasının evinde bir esirden farkı yoktu. Bu esaretin sebebini bir gün anlayacak ve o gün hayatına yeni bir yön verebilecekti. Ama şimdi, o evde ölümü beklemektense kendini ne ile karşılaşacağını bilmediği bir maceraya atması verdiği en doğru karardı. Bu kaçış ona yeni bir hayat sunabilirdi. Denemeye değmez miydi?

Cesur, yakışıklı, ne istediğini bilen genç bir iş adamıydı Ali. Duru güzelliği, onunla ilk göz göze geleni büyüleyebilecek kadar etkileyici olan ürkek kızla karşı karşıya geldiğinde hissettiği şeyin aşk olduğunu anlamıştı. Ali, Ayşe'nin sığınabileceği en güvenli limandı ve kaçışının amacına ulaşması için buna mecburdu. Ali ile Ayşe'yi bekleyen heyecan dolu macera ise bundan sonra başlayacaktı.

Büyük Kaçış Zemheri, umudun, hayata bağlılığın, ilk aşkın ve yaşanmak istenen hayata kaçışın hikâyesi.

Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 456

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. Beydacim sana yetisemiyorum yine güzel bir kitap tanittin bize 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Çok teşekkürler canım. Devam kitabı da var. Bilgin olsun:)

      Sil
  2. Güzel bir kitaba benziyor. Rastlarsam alır okurum. Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  3. Kapak tasarımı hoş, konu da öyle görünüyor. Ama gereksiz detaylar hele sayfa atlamalar okuma keyfini baltalar ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşim;
      Canım aslında güzel konusu var ama dediğin gibi bu tip aksaklıklar insanın hevesini kaçırıyor ve belki de okurken bazı güzel detayları gözden kaçırmamızı bile sağlıyor.

      Sil
  4. Mimlendin :) https://derdimizhayat.blogspot.com/2018/10/hangi-yaznz-silinirse-uzulursunuz-mim.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyna Can;
      Canım teşekkürler. Bu mimde başka bir yerde daha mimlendim de dırsat bulup yapamadım. Kısa zamanda yapacağım inşallah :)

      Sil
  5. Kitabın konusu ilgimi çekti. 😊 Sayfalardaki basım hataları sinir bozucu olmuş maalesef.. Belki dikkate alırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Konu güzel ama tek kitap olsaymış daha iyiymiş.

      Sil
  6. heeey sen nasıl buluyon bu yazarları yaaa nerden buluyoon :) kitapçılarda mııı :)

    YanıtlaSil
  7. Bir an önce devamı gelsin suleye noldu mesela ali ayşe ne yaptı merak ediyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?