Merhabalar
Sizlere daha önce sağlıklı yaşam sürecinde fırtın kabak mücveri tarifi vermiştim. O tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Yaz aylarında çokça tükettiğimiz kabak içinde bolca lif bulundurması açısından çok faydalı. O tarifte ilave olarak birde pırasa vardı. Bu defa sizlere kendime özgü yaptığım içinde ne ararsanız bulabileceğiz kabak mücveri tarifi vereceğim. Bu tarif yağda kızartıldığı için maalesef sağlıklı beslenme sürecine dahil değil ama şu kadarını söyleyebilirim bu yaptığım tarifi canım çok çektiğinden o zaman sağlıklı ya da sağlıksız olmasına aldırmadan yedim. YALAN YOK.
Gelelim tarife;
Malzemeler:
Öncelikle bende ölçü yok. Her şey göz kararı. Kendi damak tadınıza uygun olarak malzemeleri çoğaltıp azaltabilirsiniz.
Kabak
Havuç
Taze nane
Taze soğan
Taze sarımsak
Maydanoz
Dere Otu
Yumurta
Un
Azıcık kabartma tozu
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Yapılışı:
Kabakları rendeleyip suyunu iyice sıkalım. Suyunu sıkmazsak ve sulu kalırsa bu daha fazla un çekmesine neden olur ve kabak mücveri yerine ekmek gibi bir şey yeriz. Havucu rendeleyip kabağın üzerine ilave edelim. Yumurta ve unu da ilave edip iyice karıştıralım. Yeşillikleri de doğrayıp ilave edip, son kez karıştırdıktan sonra yağı iyice kızdıralım. Yağ miktarı biraz fazla olacak. Yani mücverler içinde rahatça dönebilmeli. Kaşık yardımıyla yüksek ateşte pişirip, peçete serili bir tabağa alalım.
Afiyet olsun.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, sağlıklı, mutlu ve bol okumalı günler. Hayırlı cumalar.
Hoşçakalın.
Kışın annem bir ara çok fazla yapmıştı. 😄 Bıkarız sanmıştım ama siz yazınca tekrar canımı istedi. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilYap yap yazın iyi gider bence :)
Silbayılırııım. bi de senin tarifle de yaparııım :) bir de maydonoz mücveri vaaar :)
YanıtlaSilBak onu hiç duymamıştım. Bakalım tarifi nasılmış :)
SilBu mücvere havuç katıldığını hiç duymamıştım.Lezzetli olur bence :)
YanıtlaSilKesinlikle çok güzel oluyor. Mutlaka dene :)
Sil