Ana içeriğe atla

Kabaklı Pırasalı Fırın Mücver

Merhabalar

Sağlıklı yaşam paylaşımları son sürat devam ediyor. Sırada protein-sebze (PS) günlerinde severek tükettiğim mücver tarifi var. Mücvere bayılırım ve sık sık kızartma şeklince yapardım. Ama sağlıklı yaşam sürecinde kızartmalara yer yok. Zaten sağlık açısından da kızartmalar hiçbir zaman yenmemesi ya da kontrollü yenmesi gereken besinler. Bu nedenle bende kendi uydurduğum ama gayet sağlıklı, tadı da bildiğiniz mücver olan bir tarif vereceğim.

Malzemeler:

Kabak
Dereotu
Maydanoz
Taze Nane
Havuç
Pırasa
Yumurta
Karabiber
Tuz
Pulbiber
Kabartma Tozu

Tüm sebzeleri robattan çekerek bir kaba boşaltıyoruz. Üzerine kabartma tozu, yumurta, baharatlar ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Yağlı kağıtlı fırın tepsisine döküp, 160 derecede üstü kızarana ve içindeki su çekilene kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra dilimleyip, poşetleyip dondurucuya koyabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bir husus var. Normalde mücver yaparken kabak rendelendikten sonra kızartırken içi ıslak kalmasın ve içi iyice pişsin diye iyice suyunu sıkmamız gerekiyor. Ancak fırında bu işlemi yapmıyoruz. Zira fırında pişerken yağ kullanmayacağımız için kabağın bu suyuna mücver kurumasın diye ihtiyacımız var. Merak etmeyin pişme esnasında bu su meselesi dengelenecektir ve mücveriniz ıslak kalmayacaktır. Mücverimizi 160 dereceden yüksekte pişirmemek gerekiyor. Bu önemli bir detay. Yoksa üstü hemen kurur. İçi hem pişmez, hem de ıslak kalır.

Pişirme aşamalarını yine fotoğraflarla sizlerle paylaştım. Mücver malzemelerini verirken adet, kg gibi miktar belirtmedim. Siz ağız tadınıza göre malzemeleri kullanın. Sadece yumurta miktarı en azından 4 tane olmalı. İçinde un bulunmadığından mücveri börek kıvamına yumurta getirecek. 

Hepinize sağlıklı günler. Afiyet Olsun.

Hoşça kalın.



Yorumlar

  1. Mücveri bende çok severim ama kızartma diye yapmıyordum. Bu tarif çok güzel deneyeceğim. Biraz zeytinyağı, biraz da kaşar peyniri konsa ilave olarak nasıl olur acaba? teşekkürler, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeytinyağını yağlı kağıt nedeniyle koymuyordum. Kaşar isteğe göre ilave edilebilir ama soğuyunca tadını boazabilir. Bunun yerine beyaz peynir olabilir mesela :)

      Sil
  2. off mücvere bayılırım ama bu şekilde yapılışını bilmiyodum tabisideee. yapılır buuu :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ece Evren - Geçmişten Gelen Adam Kitap Tanıtımı

Merhabalar Haydi toplanın yamacıma. Sizlere çok güzel bir haber vermeye geldim.  Kitap sitelerinde yeni çıkan kitaplara bakarken bir de ne göreyim? Hepimizin sevdiği ve saydığı sevgili  Ece Abla  yeni bir kitap çıkarmış.

Kapı Önü Dedikoduları - İçindeki Fesatlıktan Kurtul

  Merhabalar Bayan X her defasında kendini aşamaz dediğim noktada kendisini aşmayı başarıyor ve level atlayarak devam ediyor.

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

14 Şubat Sevgililer Günü Zırvalığı

Merhabalar Hadi bugün şu sevgililer zırvalığını biraz açalım. Geçen seneki sevgililer gününde yazdığım yazıda bahsetmek isteyip bahsedemediğim şeyler vardı. Hadi bu sevgililer gününde de onları konuşalım. Geçen sene yazdığım yazıma da  buradan  ulaşabilirsiniz.

14 Şubat Sevgililer Günü Zırvalığı

Merhabalar İki sene önce 14 Şubat ile ilgili duygu ve düşüncelerimi belirtmiştim.

Fırın Muhallebi

Merhabalar Malum bizim ev halkı tatlı konusunda doyumsuz.

2019 Eylül Ayında Okuduklarım

Merhabalar "Bir insan kendisine nasıl beyin göçü yaşatabilir?" sorusunun bir sonucu olarak bu ay sadece tek bir yazar okudum.

Füsun - Bir Olur Da Beni Ararsın

Merhabalar Şimdi diyeceksiniz ki bu Füsun? Nereden çıktı? Füsun Tokyürek şarkıcı Nalan Tokyürek'in nam-ı diğer Of Aman Nalan'ın kardeşidir.

Aşkın Nur Karataş - Ateşli Kitap Tanıtımı

Kural tanımazlık ve yaramazlık sadece Rock yıldızlarına has değildir.

Melek Öztürk - Münzevi Mısralar İskelesi