18 Nisan 2017 Salı

Kabaklı Pırasalı Fırın Mücver

Merhabalar

Sağlıklı yaşam paylaşımları son sürat devam ediyor. Sırada protein-sebze (PS) günlerinde severek tükettiğim mücver tarifi var. Mücvere bayılırım ve sık sık kızartma şeklince yapardım. Ama sağlıklı yaşam sürecinde kızartmalara yer yok. Zaten sağlık açısından da kızartmalar hiçbir zaman yenmemesi ya da kontrollü yenmesi gereken besinler. Bu nedenle bende kendi uydurduğum ama gayet sağlıklı, tadı da bildiğiniz mücver olan bir tarif vereceğim.

Malzemeler:

Kabak
Dereotu
Maydanoz
Taze Nane
Havuç
Pırasa
Yumurta
Karabiber
Tuz
Pulbiber
Kabartma Tozu

Tüm sebzeleri robattan çekerek bir kaba boşaltıyoruz. Üzerine kabartma tozu, yumurta, baharatlar ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Yağlı kağıtlı fırın tepsisine döküp, 160 derecede üstü kızarana ve içindeki su çekilene kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra dilimleyip, poşetleyip dondurucuya koyabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bir husus var. Normalde mücver yaparken kabak rendelendikten sonra kızartırken içi ıslak kalmasın ve içi iyice pişsin diye iyice suyunu sıkmamız gerekiyor. Ancak fırında bu işlemi yapmıyoruz. Zira fırında pişerken yağ kullanmayacağımız için kabağın bu suyuna mücver kurumasın diye ihtiyacımız var. Merak etmeyin pişme esnasında bu su meselesi dengelenecektir ve mücveriniz ıslak kalmayacaktır. Mücverimizi 160 dereceden yüksekte pişirmemek gerekiyor. Bu önemli bir detay. Yoksa üstü hemen kurur. İçi hem pişmez, hem de ıslak kalır.

Pişirme aşamalarını yine fotoğraflarla sizlerle paylaştım. Mücver malzemelerini verirken adet, kg gibi miktar belirtmedim. Siz ağız tadınıza göre malzemeleri kullanın. Sadece yumurta miktarı en azından 4 tane olmalı. İçinde un bulunmadığından mücveri börek kıvamına yumurta getirecek. 

Hepinize sağlıklı günler. Afiyet Olsun.

Hoşça kalın.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...