Ana içeriğe atla

Kabaklı Pırasalı Fırın Mücver

Merhabalar

Sağlıklı yaşam paylaşımları son sürat devam ediyor. Sırada protein-sebze (PS) günlerinde severek tükettiğim mücver tarifi var. Mücvere bayılırım ve sık sık kızartma şeklince yapardım. Ama sağlıklı yaşam sürecinde kızartmalara yer yok. Zaten sağlık açısından da kızartmalar hiçbir zaman yenmemesi ya da kontrollü yenmesi gereken besinler. Bu nedenle bende kendi uydurduğum ama gayet sağlıklı, tadı da bildiğiniz mücver olan bir tarif vereceğim.

Malzemeler:

Kabak
Dereotu
Maydanoz
Taze Nane
Havuç
Pırasa
Yumurta
Karabiber
Tuz
Pulbiber
Kabartma Tozu

Tüm sebzeleri robattan çekerek bir kaba boşaltıyoruz. Üzerine kabartma tozu, yumurta, baharatlar ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Yağlı kağıtlı fırın tepsisine döküp, 160 derecede üstü kızarana ve içindeki su çekilene kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra dilimleyip, poşetleyip dondurucuya koyabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bir husus var. Normalde mücver yaparken kabak rendelendikten sonra kızartırken içi ıslak kalmasın ve içi iyice pişsin diye iyice suyunu sıkmamız gerekiyor. Ancak fırında bu işlemi yapmıyoruz. Zira fırında pişerken yağ kullanmayacağımız için kabağın bu suyuna mücver kurumasın diye ihtiyacımız var. Merak etmeyin pişme esnasında bu su meselesi dengelenecektir ve mücveriniz ıslak kalmayacaktır. Mücverimizi 160 dereceden yüksekte pişirmemek gerekiyor. Bu önemli bir detay. Yoksa üstü hemen kurur. İçi hem pişmez, hem de ıslak kalır.

Pişirme aşamalarını yine fotoğraflarla sizlerle paylaştım. Mücver malzemelerini verirken adet, kg gibi miktar belirtmedim. Siz ağız tadınıza göre malzemeleri kullanın. Sadece yumurta miktarı en azından 4 tane olmalı. İçinde un bulunmadığından mücveri börek kıvamına yumurta getirecek. 

Hepinize sağlıklı günler. Afiyet Olsun.

Hoşça kalın.



Yorumlar

  1. Mücveri bende çok severim ama kızartma diye yapmıyordum. Bu tarif çok güzel deneyeceğim. Biraz zeytinyağı, biraz da kaşar peyniri konsa ilave olarak nasıl olur acaba? teşekkürler, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeytinyağını yağlı kağıt nedeniyle koymuyordum. Kaşar isteğe göre ilave edilebilir ama soğuyunca tadını boazabilir. Bunun yerine beyaz peynir olabilir mesela :)

      Sil
  2. off mücvere bayılırım ama bu şekilde yapılışını bilmiyodum tabisideee. yapılır buuu :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Yeşil Yol

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.