Ana içeriğe atla

Mine Sota - Kim Güldüye Gittim, Gelicem

Merhabalar

Bu kitaba nasıl başlasam bilemiyorum ama son zamanlarda okumaya çalıştığım ama okuyamadan maalesef ilk 15 sayfadan sonra yarım bırakıp köşeye attığım bir kitap Kim Güldüye Gittim, Dönücem.
İlk çıktığı zaman öncelikle kapağına ve sonrada komik olacağı kanısına vararak aldığım kitap maalesef benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Kitap inceydi ve oğlumun kurs çıkışını beklerken malum kitap okuyorum. Hava kapalı olduğundan azıcık ruhum açılsın diye yanıma aldığım kitabı keşke hiç satın almasaydım dedim.

Kitaptan kısaca bahsetmek gerekirse kısa kısa hikayelerden oluşuyor. Normal konuşma dilinde farkındalık yaratmak adına yazılmış kitap maalesef komedi değil. Yazarın emeğine haksızlık etmek istemem ama bu hikayelerin neresi komedi. Tanıtım bülteninde komedi yazıyor ama alakası yok. Hayata dair farkındalıklar kitabı demek daha doğru olur. En azından okuyucuları bu şekilde yönlendirmek gerekir. Kitabın geneline göz attığımda da sonuç maalesef değişmedi. Ara ara sayfalarda belki bir şeyler yakalarım dedim ama sadece 15 sayfa kadar okuyabildim. Yazarın kalemini maalesef sevemedim. Kitap sitelerinden yorumlara baktığımda (acaba sadece bana mı öyle geliyor? diye) genel yorumların hepsi benimle aynı görüşte. Keşke gerçekten bir komedi kitabı olsaydı ve okusaydık. Üzgünüm ama olmamış. Yazarın komedi türünde yazılmış bir çok kitabı da varmış. İyi ki diğer kitaplarını almamışım dediğim ilk yazar oldu kendisi. Açıkçası çok yüksek bir ücret ödememiştim ama verdiğim paraya da acımadım diyemem. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Okumaya, keşfetmeye devam. Gülücük ve öpücüklerle boğulun inşallah.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Bütün dertlere  amaaan! Gül geç!” dedirtecek  kitap.
Eee, ne var ne yok?
Durun, ben diyeyim.
Herkes kahkaha atıyor ama neşe yok!
Göbek atıyor ama müzik yok!
Zengin ama para yok!
Fikir var ama akıl yok!
“İki ekmek al.” dediğinde kımıldamayan çocuk, wi-fi bulmak için Bulgaristan sınırına kadar gidebiliyor. Neden?
Nüfus cüzdanlarımızda hepimiz uzaylıyken feysbuk fotolarında top modeliz.  Neden?
Ortalık aşktan geçilmezken bir gıdımcık bile sevda yok. Neden?
Kısacası, dünya yuvarlak falan değildir. Bilakis dört köşedir. Ve bütün köşeler dönülmüştür. O yüzden fazla şey yapmayın.”
İşte, böyle bir kafayla dünya bakmak ve  hayata kocaman bir kahkaha molası vermek isteyenler için yazılmış komik öyküler.

Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 160

Erdem Yayınları

Yorumlar

  1. Bazen ambalajla içerik örtüşmüyor işte :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki öyle. Yazarın emeğine haksızlık etmek istemem ama tek bu şekilde düşünen ben değilmişim :(

      Sil
  2. Güldüreceğim diyen bir kitap, film ya da dizi film, güldürmüyorsa çekilmiyor. Mesela ben televizyondaki Güldür Güldür Show vs. hiç gülemiyorum. Açıyorum 2 dakika tahammül edemiyorum değil gülmek. Çok yapay geliyor bir kere.
    Gülse Birsel'in Jet Sosyete'sine de hiç gülemedim, Çocuklar Duymasın da komedi güya ama tek-tük istisnalar dışında hiç gülemiyorum.

    Ağlatmak kolaydır, iki kanser, yoğun bakım, ölmek üzere olan kişi, koca dayağı, çocuğa kötü davranan anne vs. sahnesi herkes ağlar, ben de ağlarım tabii. Zor olan güldürmektir.

    Emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ağlatmak kolaydır, güldürmek zordur. Jet sosyete bana çok yapmacık geldi. Çocuklar Duymasın zaten izlemiyorum. Güldür Güldür Eşofmanlı Şevket Hoca skeçleri güzeldi. Onun dışında kalan skeçler pek cazip gelmiyor bana ama arada kafa dağıtmak için yemek yaparken açıyorum yalan yok. Maalesef güldüreyim derken insan ruhunu daraltıyorlarsa verilen emeğe, harcanan zamana yazık diyorum Müjde Ablacığım....

      Sil
  3. Kızımın deli olduğu yazar.Okurken gülme kırizlerine giriyor.Mine Sota tamamen çocuk okuyucular için yazıyor sanırım.Benim kızda tüm kitapları var ama ben merak edip hiç okumadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar için belki olabilir ama bana maalesef hitap edemedi :(

      Sil
  4. aaa çok şaşırdım şuan yazını ve resmi görünce ben bunu nasıl kaçırdım dedim ama hayal kırıklığı şuan iyi ki kaçırmışım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben okuyamadım belki beğenirsin. Zevkler ve renkler meselesi ama gerçekten sonuna kadar okumayı istediğim halde okumayamadım.:(

      Sil
  5. Yazarlık hayatına veya piyasa üzerinde belli bir noktaya yükselme adında, bu kitabı bastırmış olabilir. Tabi ilk kitabıysa. Değilse, okuyucuları tatmin edici bir özellikte olmayan üzerine fazla yoğunlaşmadan yazılan bir kitap olarak yorumlayabilirim. Geçenlerde aldığım Sırlar Uçurumu adında bir kitabı okudum. Hala etkisindeyim. Şahsi görüşüm, okuyucuyu kendi kitlesine çekebilecek güçte kalemlere sahip yazarların kitaplarını okumak daha mantıklı olur. Bu arada bilgilendirici yazınız için teşekkürler. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğiniz gibi kendisi kitap bastıran yazarlarda var ancak bu ilk kitabı değil. Bir çok kitabı basılmış.Sırlar Uçurumu bende de var ama yoğunluktan sıra gelemedi. Gün gelecek ona da sıra gelecek inşallah :)

      Sil
  6. İnceleyeceğim, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  7. Bazen içle dış tutmuyor demek ki...

    YanıtlaSil
  8. Benim elimde de yazara ait bir kitap var. Biraz inceleyip bıraktığım, sonra unutup tekrar inceleyip tekrar bıraktığım bir kitap. Elime nasıl geçti onu da bilmiyorum ki onun için para harcamadığım kesin. Bu da bir şey sanırım :)
    Sevgiyle...
    **Serazad

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet olumlu tarafından bakmak lazım bazen. Ben okuyamadım. Umarım sen okursun :)

      Sil
  9. Tanıtım yazısı ilginç duruyordu oysa..
    Derslerim için okumam gereken onlarca kitap var o yüzden maalesef edebi eserlere pek vakit ayıramıyorum. Böyle kitap paylaşan güzel bloglar sayesinde keşfediyorum edebi kitapları.

    Paylaşım için teşekkür ederim, artık denk gelirsem almadan önce bir kere daha düşünürüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin okuma zevki farklıdır ama ben uyuşamadım maalesef :(

      Sil
  10. Sadece kitap okumak olmamalı konu kitabın da iyi olması lazım. Aksi takdirde, boşuna göz yorgunluğu ve vakit kaybı. Aslında, bu durun herkesin başına gelmiştir. Benim kitaplığımda da bir kaç gereksiz kitap var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarım kitap bıraktığım sayılıdır. Mutlaka sonuna kadar okumak isterim ama emin olun bu kitabı okuyamadım. Yüreğim daraldı.

      Sil
  11. Komedi anlayışı değişebiliyor.Belki yazar,yazarken çok gülmüştür :) İyimser bir yorum yapayım dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii bir de bu açıdan bakmak lazım:) Keşke tanıtım yazısına komedi yazmasalardı. Büyük hayal kırıklığı oldu...

      Sil
  12. Kapağı çok güzelmiş :) Ben genelde kapağı beğenirsem atlarım kitaba. Demek ki sütten ağzım henüz yanmamış, bunu da görsem atlardım direk herhalde :) İyi ki okumuşum yazınızı, zaten çok zor gülüyorum, eminim 15 değil 5 sayfa bile dayanamazdım ben :) Teşekkürler bilgi için, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk çıktığı zaman aldığım için okuyucu yorumlarına bakma şansım olmamıştı. Arka kapak tanıtımında da yanıldığım genelde olmaz ama bu sefer yanıldım :)

      Sil
  13. Mine Sota'nın ilk kitapları gerçekten komik geliyordu bana fakat git gide bozdu sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla komikse de en komik olmayan bana denk geldi sanırım. Kitabı bile okuyamadım maalesef :(

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?