Ana içeriğe atla

Kadınlar Gününü Anlayabiliyor Muyuz?

Merhabalar

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Geçen yıldan bu yana ne değişti diye soracak olursak kendimize. Yine hiç bir şey.
Her sene yazılıp çizilen o kadar çok şey var ki bu gün için. Ama görüldüğü üzere her şey lafta kalıyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yine markaların ceplerini doldurduğu, rant sağladı bir gün haline geliyor. Gerçekten bugünü anlıyor muyuz? acaba!.... "Aaaa ne güzel, kadınlar günümüz kutlu olsun!..." diye birbirimize mesaj atıyoruz. Sosyal ortamlarda paylaşıyoruz da; kaçımız bugünün anlamını biliyoruz ya da araştırdık? Bunu bir soralım kendimize. 

Konuyla ilgili aslında çok söylemek istediğim şey var. Ne kadar konuşsam da içim soğumuyor ve maalesef ne söylesek faydasız. Çünkü değişen bir şey yok. Yine kadınlar hor görülüyor. Yine kadınlar günü anlamından ve amacından sapıyor. Erkek egemen toplum anlayışında, kadın dibe çöküyor. Hor görülüyor. Aslında toplum olarak kadınları gerçekten anlayan, onlara değer veren, fiziksel gücünü kadınların üstünde denemeyen erkeklere ihtiyacımız var. 

Kadınların hor görülmediği, emeklerinin sömürülmediği, kadın cinayetlerinin, istismarların olmadığı, kısaca kadının kadın olarak görülüp kabul edildiği nice kadınlar günümüz olsun. Günümüz kutlu olsun.

Geçen yıl konuyla ilgili yazdığım ayrıntılı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Beyda'cığım yazdığın sebepler yüzünden kutlama yapmıyorum sayfamda yıllardır. Karikatür çok anlamlı olmuş, yazın da öyle. Kadınlar günün kutlu olsun canım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ablacığım. Keşke gerçekten ne anlama geldiğini anlayabilsek ama ticari amaç dışında artık anlamını yitirdi sanırım. Seninde günün kutlu olsun abla :)

      Sil
  2. Günümüzde bu tarz günlerin hepsi ticari kullanılıyor malesef ... Yazdıklarınızın hepsi çok doğru . Yüreğinize sağlık .🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ticari meta olarak kullanılmaktan öte gidemiyor. Sabah beri telefona gelen mesajları silmekten ben usandım. Onlar göndermekten usanmadı maalesef :(

      Sil
  3. en komiği de avm'lerdeki indirim furyaları değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Tenceresinden, kozmetiğine gelen mesajlar gerçekten de içler acısı. Yazık ki neyi ne için kutladığımızı bile bilmiyoruz...

      Sil
  4. Karikatüre tek kelimeyle bayıldım. Bence durumun tam özeti işte bu. Ve bir de şu değişen birşeyin olmaması çaresizliği..
    Kadınlar gününüz kutlu olsun, yazınıza sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki öyle. Elden bir şey gelmiyor. Yazılıp, çiziliyor ama sonuç sadece ticari olmaktan öte geçemiyor. Anlamıyorlar ve sanırım anlaşılamayacağız :(

      Sil
  5. Son yıllarda maalesef artan şiddet vakaları yüzüne; gerçekliğini bizlere yansıtan bir karikatür.
    Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bu olaylar son bulur ve bir daha yaşanmaz diye temenni etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Çok teşekkürler.

      Sil
  6. 364 gün eziyet, bir gün kutlama...
    Karikatür adeta noktayı koymuş, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Maalesef çoğu kişi halen neden kutlandığından bile habersiz.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?