Ana içeriğe atla

Dost Tiyatro

Merhabalar

Yine tiuyatro ve yine ben. Bu sefer Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen Dost tiyatro oyununa gittik.

Oyun detaylarına geçelim. Oyun ünlü halk ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu'nun kişiliği, müziği ve kendine özgü hayat hikayesiyle 9 sezondur sahneleniyor. Oyun tek kişilik sahne performansıyla yaklaşık 1 saat 30 dakika sürüyor. Oyunu Kazım Sinan DEMİRER'in muhteşem sahne performansıyla izliyoruz. Oyun sürecinde Aşık Veysel'i canlandıran oyuncu, Aşık Veysel gibi hem kendi hayatını anlatıyor. Hem de ozanlığını konuşturuyor. 

Oyunun Aşık Veysel'in ölüm yıldönümünde sahnelenmesi de ayrıca güzel. Mesela ben bu oyun sayesinde öğrendim Aşık Veysel'in 2 kez evlendiğini. Hakka kavuşanlarla toplamda 8 çocuğu olduğunu ve ilk eşinin Aşık Veysel'i başka biriyle terk ettiğini. İlk eşinden olan iki çocuğunun öldüğünü. Gerçekten yürek burkan da bir hikayesi var ozanın. İnsan dinlerken bambaşka düşüncelere dalıyor.

Eşime bilet almama rağmen maalesef işleri nedeniyle gelemedi ve ben yine oğlumla birlikte gittim. İyi ki gitmişim dediğim oyunlar arasında Dost oyunu. Sizlerinde şehrinizde bu oyun sahnelenirse mutlaka görmenizi tavsiye ederim.

Sizler için fragman tadında gösteriden kesitlerin olduğu videoyu da aşağıda paylaştım. Keyifli izlemeler. Hayırlı Cumalar.

Hoşçakalın.



Yorumlar

  1. Çok kıyymetli bir paylaşımda bulunmuşsun Beyda'cığım. Aşık Veysel çok önemli bir değerdi. Ruhu şad olsun. Hayırlı cumalar kardeşim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Oyunda gerçekten çok güzeldi. Hayırlı cumalar :)

      Sil
  2. Ne iyi etmissin. Cok isterdim izlemeyi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer Türkiye'ye gelirsen ve denk gelirsen mutlaka izle. Çok etkilendim.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Piyasalarda Bugün: 22 Ocak 2025

 

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

Deeptone Röportajı

Merhabalar Bloğumda bugün çok tatlı bir konuğum var ve kendisiyle yaptığım röportajla bu haftayı selamlıyoruz.

Emek Hırsızlığında Son Nokta

Merhabalar Nasıl sinirliyim anlatamam. Beyda'nın Kitaplığı topluluğunda az önce karşılaştığım durum fazlasıyla sinirlerimi yerinden oynatmaya yetti.

2019 Yılı Hedeflerim ve Hayaller - Mim

Merhabalar 2018 yılı bitip 2019 yılına sayılı günler kalmışken sizlerle güzel bir mim etkinliği yapmalım.

Keşfedilen Bloglar 5

Herkese merhaba Ben Hayata Genç Bakış. Annemin bloğunda yazmaya başladığımda blog keşif etkinliği düzenlemiştim.

Bir Sebzelik Hikayesi

  Merhabalar Fotoğrafını gördüğünüz sebzeliğin hikayesini anlatacağım bugün sizlere.

Yollardan Manzaralar

Merhabalar Oldum olası yollarda fotoğraf çekmeyi çok severim.

Kara Cuma (Black Friday) ve Alışveriş Çılgınlığı

Merhabalar Bugün kara cuma. Amerikalıların deyimiyle de black friday.

Közlenmiş Kapya Biber Çekirdeği Nasıl Çıkar?