Ana içeriğe atla

Dost Tiyatro

Merhabalar

Yine tiuyatro ve yine ben. Bu sefer Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen Dost tiyatro oyununa gittik.

Oyun detaylarına geçelim. Oyun ünlü halk ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu'nun kişiliği, müziği ve kendine özgü hayat hikayesiyle 9 sezondur sahneleniyor. Oyun tek kişilik sahne performansıyla yaklaşık 1 saat 30 dakika sürüyor. Oyunu Kazım Sinan DEMİRER'in muhteşem sahne performansıyla izliyoruz. Oyun sürecinde Aşık Veysel'i canlandıran oyuncu, Aşık Veysel gibi hem kendi hayatını anlatıyor. Hem de ozanlığını konuşturuyor. 

Oyunun Aşık Veysel'in ölüm yıldönümünde sahnelenmesi de ayrıca güzel. Mesela ben bu oyun sayesinde öğrendim Aşık Veysel'in 2 kez evlendiğini. Hakka kavuşanlarla toplamda 8 çocuğu olduğunu ve ilk eşinin Aşık Veysel'i başka biriyle terk ettiğini. İlk eşinden olan iki çocuğunun öldüğünü. Gerçekten yürek burkan da bir hikayesi var ozanın. İnsan dinlerken bambaşka düşüncelere dalıyor.

Eşime bilet almama rağmen maalesef işleri nedeniyle gelemedi ve ben yine oğlumla birlikte gittim. İyi ki gitmişim dediğim oyunlar arasında Dost oyunu. Sizlerinde şehrinizde bu oyun sahnelenirse mutlaka görmenizi tavsiye ederim.

Sizler için fragman tadında gösteriden kesitlerin olduğu videoyu da aşağıda paylaştım. Keyifli izlemeler. Hayırlı Cumalar.

Hoşçakalın.



Yorumlar

  1. Çok kıyymetli bir paylaşımda bulunmuşsun Beyda'cığım. Aşık Veysel çok önemli bir değerdi. Ruhu şad olsun. Hayırlı cumalar kardeşim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Oyunda gerçekten çok güzeldi. Hayırlı cumalar :)

      Sil
  2. Ne iyi etmissin. Cok isterdim izlemeyi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer Türkiye'ye gelirsen ve denk gelirsen mutlaka izle. Çok etkilendim.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları