Ana içeriğe atla

Evde Darphane Varmış Meğer!...

Merhabalar

Dün akşam öğrendiği meseleden dolayı o kadar sinirliyim ki; halen daha kendime gelemedim. 

Oğlum geçenlerde okuyanlar hatırlayacaktır Afrin'e Mektup ve Kahraman Mehmetçiğimize Şiir isimli bir yayım paylaşmıştı. Bu yayımda da açıkladığı üzere okulda düzenlenen etkinlik için öğrenciler Afrin'e bir mektup yazacaktı ve içlerinden seçilen mektuplarda Afrin'deki Mehmetçik'lerimize gönderilecekti. Bu yayında herhangi bir şey yok. Her şey normal. Anormal olan kısım okulda başlıyor. Oğlum mektubunu teslim etmiş öğretmenine. Afrin'e bağış göndermek isteyenlerde maddi olarak yardım da edebileceklerdi mektupla birlikte. Afrin'deki çocuklara toplanan paralarla giyim, oyuncak, kırtasiye gibi eşyalar alınacakmış. Neyse biz zaten evden maddi yardımı vermiştik. Öğretmen ilave para vermek isteyen var mı? diye sorunca oğlumda cebinde olan son 1,00.-TL parayı öğretmene uzatmış. "Bunu da ilave edin." demiş. Öğretmen paraya bakmış. "Atatürk resmi olmayan para mı olur?" diyerek parayı oğluma geri iade etmiş. "Bunu gönderemem" demiş. Para da arkasında 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri anısına resimli olarak çıkarılmış olan paradan.

Pardon ama biz evde darphane kurduk, para, sikke basıyoruz da benim mi haberim yok? (Şayet öyleyse yakın zamanda köşeyi döneriz demektir.) Devletin bastığı ve şu anda da tedavül de kullanılan parayı kabul etmemek, çocuğu sınıfın önünde rezil etmek ne demek? "Böyle para mı olurmuş? Atatürk olmayan para para değilmiş!..." O zaman bunu karşında sana cevap veremeyecek oğluma söyleyeceğine gidip devletin ilgili kurumlarına düşüncelerini bildirerek onlarla tartış. Bu konunun muhatabı benim oğlum değil. Kaldı ki okul hiç yeri değil.

Üstelik tüm saflığı ve iyi yürekliliği ile yardım etmek isteyen bir çocuğun umutlarını neden kırıyorsun? Yazık ki senin gibi kalpsizler öğretmenlik yapıyor. Bu kadar karaktersiz birisin ki, daha çocuk ruhundan anlamadan öğretmen ve anne olmuşsun. Bizlerde çocuklarımızı sizin gibi ruhsuz, insanlıktan nasibini almamış kişilere teslim ediyoruz ve eğitmenizi, öğretmenizi bekliyoruz. Bu kafa ile ne sizin vereceğiniz eğitim eğitim olur, ne de yetişen nesil duyarlı olur. Çocukların umutlarını kırmaya devam edin. Gün gelir siz de daha beter durumlara düşersiniz inşallah. Merak etme bu yaptığın karaktersiz davranışın cezasız kalmayacak. Yakında görüşürüz pabucumun öğretmeni.

Yorumlar

  1. İnanın yaşadıklarınıza en az siz kadar üzüldüm desem inanır mısınız. ben de oğlumun ilk okul eğitimi döneminde yaşamıştım sınıf önünde rencide etme durumlarını, en sonunda çocuğu o okuldan almak zorunda kalmıştım idarecileriyle konuşarak. Bu tür ne olduğu belirsiz insanların öğretmen olarak bulunması beni çok üzüyor. Geçmiş olsun sizlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun Halil Bey. Son zamanlarda bende okul değişikliğini düşünüyorum ama sırf oğlum etkilenmesin diye ses çıkarmıyorum ama yakındır benim tersimi çevirecekler.

      Sil
  2. Bu ara okuldaki egitim ve egitmenler baya bir sinirlerini zorluyor senin canm.

    Ama ögretmeninde kullandigi üslubu onaylamiyorum tabi. Kesinlikle konusulmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda okul çıldırmış durumda. Yakında papazı bulacağız ya bakalım ne zamana denk gelecek?

      Sil
  3. Devlet parayı basmış mı basmış oluyor muş demek ki , bu düşüncesi ve çocuğa takındığı davranış hele hiç hoş değil.Ben okurken hem üzüldüm hem sinir oldum.Rabbim yardımcınız olsun ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım. Aynen öyle devlet parayı basmış. Sen neyin derdindesin. Gereksiz diyaloglar, öğretmen olmuş ama kendisini yetiştirememiş insan.

      Sil
  4. Sınanıyorsun resmen ablacığım ya Allah sabrını arttırsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım. Hafta sonu toplantı var dananın kuyruğu kopacak merak etme.

      Sil
  5. Daha neler duyacağız. Bir insanın hayatta en değerli tek şeyi evladı ve bu tür muamele görünce çıldırmamak mümkün değil. Devletin bastığı, üstelik şehitler için bastığı bir para onu almamak ve küçük bir çocuğu kırmak nasıl bir kafa ve zihniyet. :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa olsa neyse de bedenin üstünde taşıdığı sadece saksı olmalı. Zira içinde beyin yerine toprak var sanırım. Toprak bile bir işe yarıyor. Bu öğretmen müsveddesi o kadar bile olamıyor.

      Sil
  6. Özel seçilmiş gibiler pes !.. Allah size sabır versin cidden :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet parayla mı? yoksa sırayla mı? veriyorlar anlamıyorum. Çok sağol.

      Sil
  7. Yani o parayı alıp yorumları kendine saklayamayacak kadar patavatsız davranmış çok özür dilerim ama o çocuğu hiç anlamamış yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın toplantı var. Ben anlatacağım onun anladığı dilden. Merak etme :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?