Ana içeriğe atla

Doğu Ekspresine Neden Bilet Bulamıyorum?

Merhabalar

Sömestr tatili için değişik bölgelere seyahat için arayışlar içindeydik. Her sene Gazlıgöl yada Yoncalı'ya termal tatile gidiyoruz. Bu sefer tatilin bir kısmında farklı bir şehir yapalım ve oradan termal keyfine geçiş yapalım istedik. Bu yıl ki hedefimiz de Kars'a Doğu Ekspresiyle bir günlük yolculuk yapıp, 3 gün konaklama yaptıktan sonra aynı şekilde geri dönmekti. 
Fakat günler öncesinden başlamış olmamıza rağmen Doğu Ekspresinde ne kuşetli, ne de yataklı vagonda yer bulamıyoruz. Diyebilirsiniz ki; neden pulman vagondan bilet almıyorsunuz? Çünkü Ankara'dan Kars 25,5 saat sürüyor. Oda tren rötarsız olursa. Bu kadar saat koltuk tepesinde gitmek kolay değil. 

Bu konu hakkında TCDD Watshapp hattına şikayette bulunduğumuz halde bize konuyla ilgili yapılan basın açıklamasını gönderdiler. Basın açıklamasını açıkçası çok dikkate aldığımı söyleyemem. Bana göre klasik basın açıklaması. Benim asıl takıldığım nokta madem bu kadar yoğun bir tren hattı, insanlar bu kadar talep gösteriyorsa neden koca trende 1 kuşetli, 2 yataklı vagon açılırken; 3 adet pulman vagon açılıyor? Bu pulman vagonlarda neredeyse bomboş şekilde gidiyor? O zaman pulman vagonu azaltıp, yataklı ve kuşetli vagon koyulsun. Hele ki sömestr gibi bir dönemde neden ek vagon koyulmaz ki? 

Kaldı ki bu kadar yoğunlukta günlük sadece tek sefer düzenleniyor. Hatların müsaitlik durumunu bilmiyorum ama eğer hat durumu müsaitse o zaman ek sefer düzenlensin. İki kez tren kaldırılsın. 


Bilet sistemi ise şu şekilde çalışıyor. Bugün bilet almaya kalkarsanız eğer; ancak 29 gün sonrasına kadar sistemi görebiliyorsunuz. Bu şekilde sistem bilet veriyor. Mesela bugün 21.01.2018 tarihinin biletlerini açtılar sistemde. Geceden beri deniyorum. Sistemde "uygun kriterde sefer bulunamadı" ibaresi ile karşılaşıyorum. Sabah 08:00'da sistem açıldı. 08:01 olmadı kuşetli ve yataklı da tüm koltuklar dolu. Bunun ne kadar mümkün olduğu açıkçası tartışılır. Sistemde yer gösteriyor açılır açılmaz ama seçim yapılamıyor. Herkes mi Doğu Ekspresine bilet alma arayışında? Açıkçası el altından biletlerin kapatıldığını düşünüyorum. Yoksa sistem açılır açılmaz günlerdir deniyor olmama rağmen bir dakika bile olmadan koltukların kapalı olarak sistemde görünmesi de mantıklı değil. Kimse kimseyi, kandırmasın. Ayrıca açıldığı anda 4 kişi birden bilgisayar ve mobil üzerinden bilet almaya çalıştığımız halde alamadık. Gerisini siz düşünün. 

Sömestr için arayışlar devam ediyor. Bakalım istikamet neresi olacak?

Yeni yazılarımda görüşmek üzere. Rabbim sizinle olsun. Hayırlı Cumalar. 

Yorumlar

  1. Üzücü olmuş ülkemizde nedense tren seyehatleri çok kısıtlı gerçekleşiyor.Nevşehir kışın çok güzel olur oraya gitmediyseniz düşünebilirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevşehir'e gittim. Ama tren seferlerinin bu derece az olması çok can sıkıcı. Boş giden pulmanlar var. O kadar uzun yola ek vagon açılmıyor. İlginç.

      Sil
  2. İmrenerek okuyorum sürekli gezebilenleri :) Sizinle birlikte bende gezmis gibi oluyorum. Merakla bekliyorum nereye gideceginizi canm. Umarim cok güzel bir tatil olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel seni de gezdirelim o zaman :) Bundan sonraki durak sürpriz. Çünkü henüz karar vermedik :)

      Sil
  3. Aynı durumu ben devlet tiyatroları oyunlarına bilet alırken yaşıyorum. Bilet satışı 10'da başlanacak deniyor, 10'u 1 geçe 400 kişilik salonda bilet tükenmiştir deniyor. O kadar kısa sürede o kadar biletin satılması imkansız bence. Dediğin gibi el altından saha satışa çıkmadan biletleri kapatıyorlar, sonra da biletler tükenmiştir diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Eskişehir tiyatro biletlerinde bizde aynı durumu yaşıyoruz. Önden yer bulmak zaten imkansız. Şansın varsa arkalardan belki bilet bulabilirsin. Çoğunlukla oyunlarda hep yer yok :(

      Sil
  4. Şu sıralar youtube da özellikle doğu ekspresi yolculuğu inanılmaz popülerleşti. Evet belki bir kısmı el altından satılıyor olabilir ama insanlar duydukça çok heveslendi. Bence yoğunluk bundan kaynaklanıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onlarında çok fazla etkisi olduğunu duydum ama bu kadar talep görürken ek vagon açılmaması da doğru gelmiyor...

      Sil
  5. Daha bugün arkadaşım Trenle Kars'a seyahat edeceğinden bahsetti.Çok talep olduğunu anlattı.Çok şaşırdım açıkçası.Arkadaşımda harika bir yolculuk oldugunu ballandıra ballandıra sıcacık trenin içinde karların arasında ilerlemenin muhteşemliğini anlattı.Ben şahsen bu kadar uzun yolculuğa tahammül edemem,gitmeyi hiç düşünmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok severim. Hele uzun yolculuk olsun ohh. Günlerce trenle seyahat edebilirim. O derece çok seviyorum. Ama günün birinde mutlaka gitmeyi planlıyorum :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?