Ana içeriğe atla

Terbiyeli Tavuk

Merhabalar

Dün paylaştığım tavuk köfte tarifinin ardından tavuklu bir tarifle devam ediyoruz. Malum Ramazan ayındayız ama sağlıklı beslenmeden de geri kalmıyoruz. Bu nedenle de sizlere değişik bir tarif vereceğim. Bilen var mı? emin değilim ama ben öğrendiğimden beri tavuğu şayet vaktim varsa bu şekilde pişirmeye gayret ediyorum. Önce tarif verelim, detaylara sonra geçelim.
Malzemeler : 

Bu tarifte tavuk göğüs kullandım ancak size tavsiyem kalçalı but ya da tavuk pirzola ile denemeniz.

1,5 kg.tavuk pirzola ya da kalçalı but (5 kişilik)
1 şişe maden suyu
5 kaşık yoğurt 
2 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı sirke
Pul biber
Tuz
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
6 diş sarımsak
2 soğanın suyu (Rendelenip suyu sıkılacak)

Yapılışı : 

Tavukları yıkayıp, bir kaba alıyoruz. Sarımsakları rendeliyoruz. Soğanları rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Tavukları üzerine tüm malzemelerimizi ilave ederek iyice karıştırıyoruz. (Acı ve tuz miktarını kendinize göre ayarlayın.) Bütün malzemelerin tavuğa geçtiğinden emin olunca üzerine bir kapak kapatarak buzdolabında bir gece bekletiyoruz. (Şayet çok aceleniz varsa 2-3 saatte bekletebilirisniz ancak bir gece bekletilmesi önerimdir.)  Ertesi gün yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip, 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Ben göğüs etinden yaptığım için fırında kurumaması adına yağsız olarak teflon tavada pişirdim. Ancak but ya da pirzoladan yaptığınızda mutlaka fırında pişirin.

Gelelim tadına; tadı kesinlikle tavuk tadı gibi değil. Bu tarifi işyerimde de yaptırdım ve herkes bayıldı. Ağızda dağılıyor. Tavuğu çok sevmeyen arkadaşlar bile bayılarak yediler. Bu tarifi etle de yapabilirsiniz. Etle yaptığımda da sizlerle ayrıca paylaşırım. 

Hepinize afiyet olsun. Şimdiden hayırlı iftarlar.

Yeni yazımda görüşmek üzere. Hoşça ve sağlıklı kalın.

Yorumlar

  1. Etle de yapabilir miyiz bunu?Tavuk yemiyorum ben :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım etle de oluyor. Yoğurt yerine süt de kullanabilirsin. Baharatlarını ve salça yoğunluğunu kendine göre ayarlayabilirsin. Şimdiden afiyet olsun şekerim :) Son dipnot kimyon belli belirsiz koy. Burada diyet tarif olduğundan yağ bulunmuyor. İçine birazda zeytinyağı ilave et ;)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Yeşil Yol