2 Haziran 2017 Cuma

Terbiyeli Tavuk

Merhabalar

Dün paylaştığım tavuk köfte tarifinin ardından tavuklu bir tarifle devam ediyoruz. Malum Ramazan ayındayız ama sağlıklı beslenmeden de geri kalmıyoruz. Bu nedenle de sizlere değişik bir tarif vereceğim. Bilen var mı? emin değilim ama ben öğrendiğimden beri tavuğu şayet vaktim varsa bu şekilde pişirmeye gayret ediyorum. Önce tarif verelim, detaylara sonra geçelim.
Malzemeler : 

Bu tarifte tavuk göğüs kullandım ancak size tavsiyem kalçalı but ya da tavuk pirzola ile denemeniz.

1,5 kg.tavuk pirzola ya da kalçalı but (5 kişilik)
1 şişe maden suyu
5 kaşık yoğurt 
2 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı sirke
Pul biber
Tuz
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
6 diş sarımsak
2 soğanın suyu (Rendelenip suyu sıkılacak)

Yapılışı : 

Tavukları yıkayıp, bir kaba alıyoruz. Sarımsakları rendeliyoruz. Soğanları rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Tavukları üzerine tüm malzemelerimizi ilave ederek iyice karıştırıyoruz. (Acı ve tuz miktarını kendinize göre ayarlayın.) Bütün malzemelerin tavuğa geçtiğinden emin olunca üzerine bir kapak kapatarak buzdolabında bir gece bekletiyoruz. (Şayet çok aceleniz varsa 2-3 saatte bekletebilirisniz ancak bir gece bekletilmesi önerimdir.)  Ertesi gün yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip, 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Ben göğüs etinden yaptığım için fırında kurumaması adına yağsız olarak teflon tavada pişirdim. Ancak but ya da pirzoladan yaptığınızda mutlaka fırında pişirin.

Gelelim tadına; tadı kesinlikle tavuk tadı gibi değil. Bu tarifi işyerimde de yaptırdım ve herkes bayıldı. Ağızda dağılıyor. Tavuğu çok sevmeyen arkadaşlar bile bayılarak yediler. Bu tarifi etle de yapabilirsiniz. Etle yaptığımda da sizlerle ayrıca paylaşırım. 

Hepinize afiyet olsun. Şimdiden hayırlı iftarlar.

Yeni yazımda görüşmek üzere. Hoşça ve sağlıklı kalın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...