Ana içeriğe atla

Clare Vanderpool - Babamı Beklerken

Merhabalar

Kitapçıya gittiğimde dikkatimi çeken ve kapağında yazan en iyi roman ödülü yazısıyla aldığım bir kitap Clare Vanderpool ve Babamı Beklerken.
Öncelikle belirtmeliyim ki; kitabın konusu ile adı bence alakalı değil. Kitabı okumaya başladığımda ilk sayfalarda çok da sıkıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. 

Kitap Abilene'nin babasının kızını eskiden kendi yaşadığı kasabaya  bir tanıdığına emanet etmesiyle başlıyor.

Eskiden her yere babasıyla giden Abilene, babası ile düzensiz ama mutlu bir hayat yaşarken; artık bilmediği bir kasaba da, tanımadığı insanların arasında yalnız kalmıştır. Bu eski kasaba da babasının eski eşyaları arasında bulduğu eski bir haritayla ilginç olaylar baş göstermeye başlar. Abilene bu kasabadaki tuhaflıkları çözmek niyetindedir.

Burada tanıştığı bir arkadaşı ile kasabanın altını üstüne getirir. Haritaya inandıkları için her şeyden ve herkesten şüphe etmeye başlarlar.

Abilene Kasaba da yaşayan bir kahinle tanışır ve bu kahin birinci dünya savaşı sırasında başlayan bir olayı Abilene'ne anlatmaya başlar. Ancak bu hikayenin sonunu duyabilmesi için Abilene'nin kahinin bütün emrettiği işleri yapması ve soru sormaması gerekmektedir. Verilen her işi eksiksiz yapan Abilene hikayenin sonuna geldiğinde hiç beklemediği bir gerçekle yüzleşir.

Babamı Beklerken başlarda sıkıcı olsa da yazar sonunu güzel bağlamayı başarmış. Ancak kitabı okumaya başladığınız da anlaşılabilir olması için sessiz ve sakin kafayla okumaya başlayın. Aksi takdirde bir çok kez okuduğunuz satırların arasında kendinizi yeniden okurken bulabilirsiniz.

Tanıtım Bülteninden

'Hey dostum, bana bir iyilik yapar mısın? Orada olsaydım kendim yapardım ama değilim ve bunun kelimelere dökülüp yüksek sesle yapılmasını istiyorum. Babama onu çok sevdiğimi söyle.' Abilene ve babasının hiçbir zaman bir 'ev' kavramı olmamıştır. Yaprak gibi oradan oraya sürüklenip duran baba-kızın, birbirlerinden ve hikâyelerinden başka kimsesi yoktur. Ama Abilene büyüyordur ve bir yuvası olmalıdır artık. Derken bir gün yollar ayrılır. Abilene şimdi tek başınadır. Sahip olduğu en değerli varlığı babası Gideon Tucker, onu bir kasabaya yollamıştır. Peki, mesafeler ayırır mı dersiniz? Abilene için asla. Geçmiş gizemli, gelecek bilinmez, şimdi ise özlem dolu. Baba neredesin? 

Ödüller: Newbery Edebiyat Ödülü Kirkus Reviews'un Yılın En İyi Kitabı ALA-ALSC Kitap Ödülü Autumn Kids' Bağımsız Yayıncılar Seçkisi Midwest Connections Pick Ödülü Junior Library Özel Seçimi Kitapçılar Birliği Özel Kitabı

Sayfa Sayısı : 408

Basım Yılı : 2014

Parodi Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Gülşen - Bangır Bangır

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?