Ana içeriğe atla

Rüstem Aslan - Odysseus Hoş Geldin Yabancı

 

Rüstem Aslan Odysseus Hoş Geldin Yabancı 

Odysseia destanı, güçlü, zengin, ihtişamlı bir kralın her şeyini nasıl kaybettiğini, nasıl aç susuz dolaşan bir mülteciye, yaşlı bir dilenciye dönüştüğünü ama aynı zamanda bütün umutların tükendiği anda direnişle, sabırla, akılla, hile ve mücadeleyle her şeyini nasıl geri kazandığını, yıllar sonra sevdiği ailesine nasıl kavuştuğunu anlatan çarpıcı bir hikâyedir.

Anlatılan tüm olaylarda kimliksizleşme, yurtsuzlaşma ve evsizleşme merkezi bir öneme sahiptir. Yabancı ülkeler, yabancı coğrafyalar, yabancı insanlar ve yabancı diller insanın önündeki en büyük maceralardır. Odysseia destanı, Akdeniz’in sert, acımasız, fırtınalı denizlerinde Odysseusʼun tüm bu engelleri nasıl aştığının bir kronolojisidir.

Prof. Dr. Rüstem Aslan, Odysseus: Hoş Geldin Yabancı’da okuru Odysseia’yı ve Antik Çağ’ın tüm kodlarını anlamak için eşsiz bir rehber eşliğinde yola çıkarıyor. Bu kitapla sadece üç bin yıllık bir destanı okumayacaksınız, tehlikeli devlerin ve büyücülerin gölgesinde hayatta kalma mücadelesi veren Odysseus’a bizzat eşlik edeceksiniz. “Hiç Kimse” olmaktan çıkıp kendi kaderinin efendisine dönüşen bir adamın adımlarını takip ederken kaba kuvvete karşı aklın, sabrın ve yurt özleminin rehberliğinde Odysseus’la omuz omuza yürüyecek ve bu amansız serüvende kendi “İthaka”nızı keşfedeceksiniz.

Yazar Hakkında: Prof. Dr. Rüstem Aslan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prehistorya Anabilim Dalı’n­dan mezun oldu. 1988 yılında Prof. Dr. M. Osman Korfmann’ın başlattığı yeni dö­nem Troya kazılarına öğrenci olarak katıldı. Lisans sonrasında Tübin­gen Üniversitesi’nde (Almanya) Prof. Korfmann’ın yanında Troya ve Troas konusunda yüksek lisans ve doktora çalışması yaptı. 1988 yılın­dan itibaren Anadolu’nun farklı bölgelerindeki (Tekirdağ, Urfa, Diyar­bakır) arkeolojik çalışmalarının yanı sıra, aralıksız bir şekilde Troya kazılarına katıldı. 2005’te Prof. Korfmann’ın ölümü sonrasında Troya kazı eşbaşkanlığını yaptı. 2013 yılından beri Troya kazı başkanlığını yürütmektedir.  2006 yılından beri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde arkeoloji dersleri veren Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın Troya ve Troas konulu Türkçe, İngilizce, Almanca çok sayıda kitap ve makalesinin yanı sıra, İngilizce ve Almancadan çeviri kitapları da vardır.


Basım Yılı : 2026

Sayfa Sayısı : 200

Doğan Kitap

Reklam değildir. Gönüllü paylaşımdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

Melisa Şentürk - Kullanıcı

 

2019 Yılı Hedeflerim ve Hayaller - Mim

Merhabalar 2018 yılı bitip 2019 yılına sayılı günler kalmışken sizlerle güzel bir mim etkinliği yapmalım.

Fatih Murat Arsal - Büyülü Orman

 

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

Sosyal Medya Bildirim Çılgınlığı

Merhabalar İnsan hastayken gözü bir şey görür mü?

Deeptone - Sade ve Derin

Merhabalar Deeptone kim? derseniz "Blog dünyasının kalbi" derim.

M. Akyüz - Köprü Kralı

 

Okul Kayıtlarında Adres Doğrulama Başladı

   

Sabri Bey Ve Ayla Hanım

  Merhabalar Bir zamanların yani doksanlı yıllarının en sevilen dizisiydi Bizimkiler.