Ana içeriğe atla

Ali Ayhan, Ozan Eroy - Keman İçin Piyano Eşlikli Rumeli Türküleri

 

Ali Ayhan, Ozan Eroy Keman İçin Piyano Eşlikli Rumeli Türküleri 

Ulusal müzik kültürümüzün temel taşlarından biri olan Rumeli türküleri, kendilerine has makamsal yapıları, aksak ritimleri ve derin duygusal ifadeleriyle Türk halk müziği geleneğinde ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Ali Ayhan ve Ozan Eroy tarafından titizlikle hazırlanan albüm; bu köklü mirası çağdaş çalgı eğitimi süreçleriyle buluşturmayı ve nitelikli yazılı kaynaklar aracılığıyla gelecek kuşaklara aktarmayı hedeflemektedir. Albüm içerisinde yer alan on Rumeli türküsü, geleneksel melodik ve ritmik öz muhafaza edilerek, klasik armoninin polifonik zenginliğiyle harmanlanmıştır. Keman tekniğini ve müzikal duyuşu geliştirmeye yönelik kurgulanan piyano eşlikleri, icracılara hem solo hem de düo müziği anlayışıyla bütünsel bir performans imkânı sunmaktadır.


Basım Yılı : 2026

Sayfa Sayısı : 44

Serüven Kitap

Reklam değildir. Gönüllü paylaşımdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Melisa Şentürk - Kullanıcı

 

Fatih Murat Arsal - Büyülü Orman

 

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

Deeptone Röportajı

Merhabalar Bloğumda bugün çok tatlı bir konuğum var ve kendisiyle yaptığım röportajla bu haftayı selamlıyoruz.

Sosyal Medya Bildirim Çılgınlığı

Merhabalar İnsan hastayken gözü bir şey görür mü?

Deeptone - Sade ve Derin

Merhabalar Deeptone kim? derseniz "Blog dünyasının kalbi" derim.

Ortak Öykümüz (Mim)

Merhabalar Sevgili  Berlin Berlin  başlatmış olduğu ortak Öykü miminde  Akan Zaman  bloğunun sahibi Halil Bey beni mimlemiş. Çok teşekkürler. Öykü çok güzel devam ediyor ve bakalım benim sıramda ben neler eklemişim hikayeye. Keyifli okumalar.

28 Gün Meydan Okuma 12.Gün

Ülkü Beşgül Kimdir?