Ana içeriğe atla

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Şermin Yaşar - Kınalı Serçe

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Şermin Yaşar Kınalı Serçe 

Diyarın birinde göğsü kınalı bir serçe varmış. Ne zaman gök gürlese yere yatar ve ayaklarını gökyüzüne doğru kaldırırmış. Bir değil, iki değil, üç değil… Bir gün göğsü kınalı serçeye sormuşlar, “Neden böyle yaparsın?” diye;
 
1840’lı yılların Topkapı Sarayı’nda on yaşından gün almış, dokuzunda bir şamaroğlanı vardı. Lala, şehzade yerine ona kızardı, şehzade yerine onu uyarırdı, hata yaptığında şehzade yerine onu azarlardı. Herkes bir kınalı serçeden bahsederdi ona… Saraydakiler arasında gizli bir dil, sadece bilenlerin bildiği bir şifre gibiydi “Kınalı Serçe.” Kimdi, neredeydi, nereye uçar, nereye konar, nerede yaşardı? Tam yüz beş yaşına kadar onun hikâyesini aradı bizim şamaroğlanı sarayda… Eh hadi iyi haber verelim, buldu sonunda.
 
Çocuk edebiyatımızın üretken ve sevilen yazarlarından Şermin Yaşar, bu kez bizi Topkapı Sarayı’nda bir gezintiye çıkarıyor. Saray adetlerini, işgal yıllarını, değişen toplumu ve yeniden yeşeren ümidi bu kez bir şamaroğlanının gözünden anlatıyor. Kahkaha ve hüznü bir araya getiren bu tarihi yolculuk, Türk tarihçiliğinin büyük ismi İlber Ortaylı’nın verdiği bilgilerle zenginleşiyor.

Basım Yılı : 2025

Sayfa Sayısı : 155

Kronik Kitap

Reklam değildir. Gönüllü paylaşımdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşkın Nur Karataş - Karga

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Beşinci Evlilik Radyo Tiyatrosu

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kimberley Freeman - Issız Kar Taneleri Kitap Tanıtımı

Kar taneleri kaybedilmiş bir çocukluk için dökülen gözyaşını şefkatle kucaklar…

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Güneş Demirel - Şimdi Benimsin

Merhabalar Uzun zamandır okumak istediğim fakat fırsat bulamadığım kitabı okuyup bitirdim. Kitap çok merak edilen bir kitap olması ve sosyal medyada da son zamanlarda sıkça adını duyurmasıyla ilgimi çekmişti. Öncelikle size konusundan bahsedeyim. Kitap hakkındaki düşüncelerimi sona saklıyorum.

Piyasalarda Bugün: 22 Ocak 2025