Ana içeriğe atla

Piyasalarda Bugün: 01 Temmuz 2024

 

Piyasalarda Bugün: 01 Temmuz 2024

Borsa İstanbul'da Düşüşle Bir Gün Daha Geride Kaldı 

BIST 100 endeksi, bugün küresel piyasalardaki risk iştahını etkileyen gelişmelerin gölgesinde yüzde 2,86 değer kaybederek 10.343,31 puandan kapandı. Bu düşüşle endeks, önceki kapanışa göre 304,60 puan kaybetmiş oldu. Toplam işlem hacmi ise 99 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

  • En çok düşen sektör: Sigorta (%5,59)
  • En çok kazanan sektör: Gıda İçecek (%0,21)
  • Bankacılık endeksi %3,26, holding endeksi ise %2,84 değer kaybetti.
  • Teknik açıdan 10.600 ve 10.500 puan direnç, 10.300 ve 10.200 seviyeleri ise destek konumunda olarak takip ediliyor.

Analistler, küresel piyasalarda Fransa'daki seçimlerde aşırı sağın salt çoğunluğu elde etmekte zorlanacağına ilişkin öngörülerin güçlenmesinin risk iştahını desteklediğini belirtiyor. Bu hafta yoğun veri gündeminin yanı sıra önemli merkez banka başkanlarının sözle yönlendirmelerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini de ekliyorlar.

Yarınki Beklentiler:

  • Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olması bekleniyor. Yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları ve Avro Bölgesi'nde enflasyon ile işsizlik oranı takip edilecek.

BIST 100 endeksi, küresel piyasalardaki risk iştahını etkileyen gelişmelerden olumsuz etkilenerek düşüşle bir gün daha geride bıraktı. Yatırımcılar, yarın yurt içinde ve yurt dışında takip edilecek gelişmeleri yakından takip edecekler.

  • Bu yazıdaki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yapmanız ve bir uzmana danışmanız önemlidir.
  • Borsa fiyatları dalgalanmalara maruz kalabilir. Yatırım yaparken riskleri göz önünde bulundurmanız ve kayıp ihtimaline karşı hazırlıklı olmanız gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zor Günler Geçecek Elbet

Merhabalar Cuma gününden beri çok zor zamanlar geçiriyoruz. Babaannem aniden fenalaşmış ve acilen hastaneye kaldırmışlar. 

Ahmet Ümit - Kırlangıç Çığlığı Kitap Tanıtımı

Merhabalar Yeni çıkan kitaplarla devam edelim istedim. Ahmet Ümit severler hadi toplanın. Yeni kitap haberiyle geldim.

Yüzbaşı Mehmet Tevfik - Allah'a Ismarladım

31 Mayıs 1915, Pazartesi, Arıburnu Cephesi Sebeb-i hayatım, feyz-i velinimetlerim.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Ve 5 Yaşındayız

Merhabalar Bugün benim için özel günlerden.

28 Haziran 2024 Altın Fiyatları

 

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Sabri Bey Ve Ayla Hanım

  Merhabalar Bir zamanların yani doksanlı yıllarının en sevilen dizisiydi Bizimkiler.

Sinan Yağmur - Aşkın Gözyaşları / Tebrizli Şems

Merhabalar Ramazan ayı nedeniyle okuma alışkanlığımı değiştirip, okunmayı bekleyen bu aya uygun kitaplarla devam ediyorum.

2019 Ekim Ayında Okuduklarım

Merhabalar Kasım ayı geldi.