Ana içeriğe atla

Piyasalarda Bugün: 19 Nisan 2024

 

Piyasalarda Bugün: 19 Nisan 2024

Borsa İstanbul'da Güçlü Bir Gün: BIST 100 Endeksi Yüzde 1,77 Artışla Kapanışı Gerçekleştirdi!

Borsa İstanbul'da heyecan verici bir gün daha geride kaldı! 19 Nisan Cuma günü BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 168,87 puan artarak yüzde 1,77 değer kazanarak 9.693,46 puandan işlem günü kapandı. Bu artış, son bir ayda endeksin en yüksek günlük kazancı olarak kayıtlara geçti. Toplam işlem hacmi ise 109,5 milyar lirayı buldu.

Bankacılık Sektörü Öne Çıktı:

Günün en çok kazanan sektörü bankacılık oldu. Bankacılık endeksi, yüzde 5,08 değer kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Holding endeksi ise yüzde 1,45 artış gösterdi.

Diğer Sektörler ve Analist Yorumları:

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık olurken, tek kaybettiren yüzde 0,46 ile ticaret oldu. Analistler, küresel piyasalarda İsrail ile İran arasındaki gerilimin ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemdeki faiz politikalarına ilişkin belirsizliğin hakim olduğunu ifade etti.

Dünya Ekonomisi ve Riski:

Dünya genelinde enflasyonla mücadele önemli bir gündem maddesi olmaya devam ediyor. Orta Doğu'daki gerilimin artması ise emtia fiyatlarındaki oynaklığı artırarak enflasyonist baskıyı daha da güçlendirebileceği endişesi hakim.

Merkez Bankaları ve Ekonomik Veriler:

İsrail ile İran arasındaki tansiyonun tırmanması, merkez bankalarının atacağı adımları da etkileyebilecek bir unsur olarak görülüyor. Yatırımcılar, TCMB'nin faiz kararı, ABD'de büyüme, kişisel gelir ve harcamalar, Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi, dayanıklı mal siparişleri, Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi, ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi PMI gibi önemli ekonomik verileri takip edecekler.

Teknik Analiz:

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.700 ve 9.800 seviyelerinin direnç, 9.400 ve 9.300 puanın ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

Borsa İstanbul'da yatırımcılar, bu heyecan verici yükselişten memnun kaldılar. Ancak, küresel piyasalardaki belirsizlikler ve bölgesel riskler göz önünde bulundurularak yatırımcıların dikkatli olması ve detaylı araştırma yapması önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

Hayatımda Neler Oluyor?

 

Monica Mccarty - İskoç Esareti

Merhabalar İskoç kitaplarını sevmeme neden olanlara selam olsun. Normalde okuyacağımı düşünmediğim İskoç kitaplarının şu anda hastası olmuş durumdayım. İskoç Esareti'de bu kitaplardan birisi.

Felek Bir Gün Salakken Tiyatro

Atık Pil Nedir? Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

  Merhabalar Oğlumla geçen gün biten saatin pilini değiştirirken oğlumu denemek için elimdeki atık pili çöpe atmasını söyledim.

Ömür İklim Demir - Muhtelif Evhamlar Kitabı

 

Bir Yaprak Sarması Meselesi