Ana içeriğe atla

Tereyağlı Poşe Yumurta

Herkese Merhaba

Kahvaltı herkes gibi bizimde vazgeçilmezlerimizden. Özellikle pazar kahvaltısı denildiği zaman hazırlık aşamamız bile neredeyse bir saat sürüyor. Her ne kadar yemesi çok uzun sürmese de. 

Sizlere bugün bizim pazar kahvaltılarımızın vazgeçilmez ürünü olan tereyağlı poşe yumurta tarifi ile geldim. Özellikle oğlumun üzerindeki tereyağlı sosuna bayıldığını söylemem gerek. Kimseye düşürmeden neredeyse tereyağını kendisi yiyecek kadar çok seviyor. Hadi o zaman tarife geçelim.

Malzemeler;
Yumurta
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
Tereyağı
Kırmızı toz biber

Yapılışı;
Tencereye suyu ve sirkeyi koyup kaynatalım. Bir kabın içine bir yumurtayı kıralım. Kaynayan suya çırpıcı ile çok güçlü bir girdap oluşturalım. Tabaktaki yumurtayı içine birden dökelim. Oluşan girdapta yumurtanın beyazının sarısının etrafını sarmasını izleyelim. Ara ara suyun içinde kaşıkla yumurtaya dokunmadan beyazların yumurtaya sarılmasına yardımcı olalım. 

Yumurtanın sarısı pişmeden, beyazı pişince süzgeç yardımı ile sudan alalım ve servis tabağına bırakalım. Kaç tane yumurta yapacaksanız her yumurta için aynı işlemi uygulayalım.

Tavaya tereyağını koyalım. Eriyen tereyağı iyice renk alana kadar kısık ateşte kızartalım. Kızaran tereyağın üstüne kırmızı toz biber ilave edip bir tur çevirdikten sonra altını kapatalım.

Servis tabağındaki yumurtaların üstüne sıcak sıcak dökelim. O cosss sesini duymanın mutluluğu paha biçilemez. 



Not: Tuz ilavesini tereyağı tuzuna göre yapalım. Benim kendi yaptığım tereyağı oldukça tuzlu olduğundan ben tuz kullanmadım. 

Bizim ailecek çok sevdiğimiz, gelen misafirlerime yaptığımda onlarında bayılarak yediği bu yumurta tarifini umarım sizlerde severek menülerinize, sabah kahvaltılarınıza hep ilave edersiniz.

Tarifi BURADAN izleyebilirsiniz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Ben ilk defa duyuyorum bu tarifi. Leziz görünüyor ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçem;
      Dene mutlaka seveceğini düşünüyorum. Benim çocukluğumun vazgeçilmezlerindendi canım:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 2. Bölüm

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Naime Özeren - 23 Nisan