Ana içeriğe atla

Domatesli Kaşarlı Sucuk

Herkese Merhaba

Kahvaltı sofralarımız bizim için çok önemli. Hele pazar kahvaltısı oldu mu değmeyin keyfimize. 

Her hafta pazar günü yeni tatlar denemeyi seviyoruz. Bunlardan birisi de uzun zamandır severek yediğimiz domatesli kaşarlı sucuk. 

Sucuğu normalde ben sadece kendisini külleme usulü severim ama bu halini de ayrı bir seviyorum. Ev halkına ilk yaptığımda oğlum sucuğu sucuk olarak yiyemediği için şikayet ederken, tadına baktıktan sonra çok hoşuna gitmişti yıllar yıllar önce. Şimdi herkesten fazla seviyor ve ekmeğini banarak yiyor.

Hadi o zaman tarifine geçelim.

Malzemeler;
Sucuk
Kaşar Peyniri
Domates
Tuz
Tereyağı

Yapılışı;
Sucukları ve domatesleri doğrayalım. Kaşarı rendeyelim. Tavaya tereyağını koyalım ve sucukları ilave edelim. Sucukları arkalı önlü azıcık pişirelim. Domates ile de pişireceğimiz için fazla pişirmeyelim. Sonra domatesleri ilave edelim. Domatesler ile sucukları iyice pişirelim. Kaşarları ilave edelim ve tavaya kapak kapatalım. Kaşar peyniri eriyene kadar pişirelim. Sıcak servis edelim. Yapacaklar, deneyeceklere şimdiden afiyet bal, şeker olsun.

Tarifini BURADAN izleyebilirsiniz.


Not: Benim kullandığım tereyağını ve sucuğu kendim yaptım. Bu nedenle tuz oranı biraz fazla olduğundan tuz ilavesi yapmadım. Siz tuzu ürünlerinizin tuz oranına göre ayarlayabilirsiniz.

Domateslerimi ben yazdan dondurucuya koyduğum için kışın bu ürünü rahatlıkla yapabiliyorum. Kışın domates kullanımına sera ürünü olduğu ve lezzeti olmadığı için karşıyım. Tabii ki siz yapacaksanız bir iki tane domates alıp deneyebilirsiniz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Bir Yaprak Sarması Meselesi