Ana içeriğe atla

Bamya Yemeği

Herkese Merhaba

Yazın dondurucuya koyduğumuz ürünleri kışın Allah'ımın izniyle afiyetle yeme zamanlarındayız. Dondurucuya konulan ürünleri seviyorum. Yazdan biraz uğraştırmış olsa da, kışın hemen çıkarıp pişirmek için çok pratik oluyor. Bunlardan birisi de bamya. 

Bamyayı çoğu insan sevmez ama aile olarak her türlü yiyeceği afiyetle yediğimiz için sorun olmuyor. Ben yazın bamyayı domatesleyip dondurucuya koyuyorum. Bu nedenle de pişirirken domates, salça olayına girmeme gerek kalmıyor. 

Bamya aynı zamanda sağlıklı yaşam sürecinde çok faydalı bir besin. Kilo vermek isteyenlerin öğünlerine eklemeleri gerekenlerden. Hadi o zaman tarifimize geçelim.

Malzemeler;
Bamya
Soğan
Sarımsak
Salça ya da domates
Limon tuzu
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Zeytinyağı

Yapılışı;
Soğan ve sarımsağı soyup doğrayalım ve zeytinyağında iyice kavuralım. Bamyayı çiğden yapacaksanız domates ya da salçayı da atarak iyice kavuralım. Sonrasında bamyayı ilave edelim. Yazdan domatesli koyduysanız domatesli bamyayı ilave edelim. Tuz, karabiber, limon tuzu ve kırmızı toz biberi ilave edelim. Azıcık suyunu da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Tarifin videosunu BURADAN izleyebilirsiniz.


Bamya oğlumun çok sevdiği yiyecekler arasında. Bol limonlu bir temcereyi kendisi yeme potansiyeline sahip. Maşşahı var yani. Üstelik diz ve kemik sağlığı içinde acayip bir besin. Sevmeyenlerin bile mutlaka tüketmesi gereken besinler arasında. Sizlerde mutlaka tüketin.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Ben hayatımda hiç bamya pişirmedim.Zaten burda taze bulmak imkânsız. Dondurulmuş bir paket aldım, bugün yarın pişirmek istiyordum.Ayrıca kemik sağlığına faydalı olduğunu öğrendiğim çok iyi oldu.Yarın pisireyim:) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülten;
      Ben yazdan koyuyorum. Annemleri komşusu pazarcı, onlar iyisini getiriyorlar ve benden yazdan hazırlıyorum. Her sene 5 kilo koyardım bu sene 4 koydum hatta keşke daha fazla koysaydım dedim. Diz eklem sıvıları için özellikle oldukça faydalı. Mutlaka tüketmelisin. Şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  2. küçüklüğümden beri en sevdiğim sebzedir bizim evde benden başka kimse sevmiyor şimdi ben de sırf kendime yapıyorum ne yapayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. babaannemintakvimciği
      Bizim evde herkes çok sever bu konuda şanslıyım sanırım. Özellikle oğlum bir tencere tek başına yer. Bol limınlu. Sen ye canım. Eklem sıvıları için çok gerekli besinlerden. Afiyet olsun :)

      Sil
  3. Çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?