Ana içeriğe atla

Michel Zevaco - Pardayanlar 7 / Pardaillan'ın Oğlu Kitap Tanıtımı

“Prenses Fausta’ya, İspanya kralına ve dehşet verici engizisyona meydan okuyan ve onları alt eden, bütün bunları sadece bir arkadaşına unvan ve servet sağlamak için yapan bu eşine rastlanmadık adam kimdi? Tanımadığı bir delikanlıya yardım etmek uğruna hayatını çılgın bir tasasızlıkla tehlikeye atıveren, kralın emirlerini büyük bir vakarla hiçe saymasını bilen bu insan kimin nesiydi? Bir krala yaraşır ihtişam ve zenginlik içinde yaşayabilecek kadar geniş topraklara sahipken, bu toprakları yoksullara bırakıp ucuz ve gösterişsiz bir handa, sıradan bir yolcu, hür bir serüvenci gibi yaşamakla adeta övünen bu adam nasıl bir kişiydi?”
 
İspanya macerası başarıyla sona erip IV. Henri Fransa tahtına oturunca, Pardaillan izini kaybettirip kendi halinde yaşamaya başlar. Aradan yaklaşık 20 yıl geçer... Fransa’daki taht mücadelesi bitse de Paris sokaklarında yepyeni bir koşuşturmaca vardır: Fausta’nın ölmeden önce gizli bir yere gömdürdüğü serveti, başta Cizvit papazları olmak üzere, pek çok asilzade ve sokak serserisinin ağzının suyunu akıtmaktadır.

Basım Yılı : 2021

Sayfa Sayısı : 376

Dedalus Kitap

Çevirmen : Cemil Cahit Cem

Çevirmen : Hazal Çevik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Naime Özeren - 23 Nisan

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi

Monica Mccarty - İskoç Esareti

Merhabalar İskoç kitaplarını sevmeme neden olanlara selam olsun. Normalde okuyacağımı düşünmediğim İskoç kitaplarının şu anda hastası olmuş durumdayım. İskoç Esareti'de bu kitaplardan birisi.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?