Ana içeriğe atla

Michel Zevaco - Pardayanlar 6 / Chico’nun Aşkı Kitap Tanıtımı

“Bakın, artık Şövalye Pardaillan’dan eser kalmadı. Şimdi şu adam, zayıf ve korkak bir çocuktan başka nedir ki?.. Geçirdiği birçok sarsıntıdan ve benim o meşhur ilacımı içtikten sonra kendisinde korkudan başka hiçbir duygu kalmamış bulunuyor. O muhteşem gücü ve zekası tamamen mahvoldu. O korkunç kuvveti uçtu gitti. Baksanıza, ayakta duracak gücü kalmamış... Hâlâ yaşaması bile bir mucize...”
 
Fransa tahtına kimin geçeceği hâlâ meçhuldür. II. Felipe, arkasına engizisyonun kanlı gücünü alarak her türlü zorbalığı denerken, Pardaillan’ın dışında ona dur diyecek biri daha çıkar ortaya. Bu kişi Prenses Fausta’dır.
Fausta, çıkarlarını II. Felipe’ye kabul ettiremeyeceğini anlayınca hemen taraf değiştirir ve II. Felipe’nin gizemli veliahdı, ünlü boğa güreşçisi Don César’a gözlerini diker. Kral “emekliye” ayrıldıktan sonra Don César’a İtalya’yı ve Fransa’yı istila etme gücünü bahşedeceğini, hatta Almanya’yı da topraklarına katmasının ardından, genç kralın Charlemagne’dan daha yüce bir imparatorluğa hükmedeceğini vadeder Fausta. Pek tabii prenses olarak bu şanı paylaşmak da ister. Bütün bunlar için gereken tek şey, Don César’ın ağzından çıkacak basit bir kelimedir.
Ne var ki Don César’ın yakın dostu Pardaillan burada da II. Felipe ile Fausta’nın karşısına dikilir. Pardaillan’ı ortadan kaldırmanın tek yolunun onu delirtmek olduğunu düşünen ortak düşmanlar ise, şövalyeyi engizisyon zindanlarında açlık, susuzluk, ilaçlar ve türlü işkencelerle insanlıktan çıkarmaya çalışırlar.

Basım Yılı : 2021

Sayfa Sayısı : 344

Dedalus Kitap

Çevirmen : Cemil Cahit CEM

Çevirmen : Hazal ÇEVİK

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Bir Yaprak Sarması Meselesi