Ana içeriğe atla

Kışlık Hazırlıkları 3

Merhabalar

Kışlık hazırlıklarım son sürat devam ederken sizlerle dondurucuma neler koyduğumu paylaşmaya çalışıyorum. 

Bu aralar yoğun olarak köyden taze fasulye ve kabak geliyor. Ara arada dolma ve sivir biber geliyor. Annem sağolsun olanları gönderdiği için tek defada hepsini koyma gibi bir şansımız olmuyor. Sadece tatile gittiğim dönemde taze fasulyeler olmuş. Onları toplu olarak koymuştum. Sonra yine oldukça hemen yemem için gönderdiklerini de ben dondurucuya sepet havası yaptığım için yer gök taze fasulye oldu. Ancak donducuruya atmak benim için daha mantıklı oluyor. Zira hava sıcak ve dolapta bozulma sıkıntısı var. Pişireceğim zaman hemen dondurucudan çıkarıp pişiriyorum. 

Neyse gelelim neler koyduğuma. Beş kilo vişne aldım. Annemler bu sene budama işlemi yaptırdığı için onların ağaçları vişne yapmadı. Bizde köyde bir dede var. Ondan aldık. Kaç kilo olduğunu bilmiyorum zira tartmadan dondurucuya koydum, kabak ve taze fasulye yaptım. Taze fasulyelerin bir kısmını haşlayıp koydum. Bir kısmını da domatesli olarak yapıp koyacaktım ancak köyden geldiği ve aşırı taze olduğu için ne yazık ki domatesli yapamadım. Domatesini ayrıca koyup pişirirken birleştireceğim artık. Kabak çok severim bulduğum kabakları da donduruya atıyorum ama kötü tarafı pişince sönen kabak, ne yazık ki dondurucuya koyarken çok yer kaplıyor. 

Dolmalık biber şu an için üç yemeklik oldu. Ancak devamını daha alacağım Allah'ım nasip kısmet ederse. Barbunya yine köyden geldi. Fotoğrafta dört yemeklik var ancak bende yer olmadığı için annem bir bu kadar da kendi dondurucusuna koydu. Daha da almam. Bu kadarı yeterli.

Sivir biber daha koyacağım. Ancak öncesinde yer açmam lazım. Bunun içinde daha önceki yazılarımda görmüş olduğunuz portakal, limon içeceklerini bitirmem gerekiyor. Neyse ki hava sıcak. Bu nedenle de yapıp yapıp tüketiyoruz.

Son olarak kurutulmuş acı biberler vardı. Onları da robotta çekerek pul biber yaptım. Aslında ben bunları kuru biber olarak kahvaltı da yemekten aşırı keyif alıyorum. Ancak çok fazla olunca hepsini bitiremem diye pulbiber yapmak daha mantıklı oldu. Bu arada aşırı acı. İsot gibi. Acı eşiğim yüksek olduğu için ben severek tüketiyorum. Bu pulbiberi sanırım kendime yapmış gibi oldum.

Bu hafta tarhana yapacağım. Ancak bizim tarhanamız daha farklı. Tarifini sizlerle paylaşırım. İlave olarak közlenmiş patlıcan, közlenmiş biber, domates, karnıyarıklık, mısır, sivir biber ve dolmalık biber de koyacağım. Dondurucuda yer var mı diye sorarsanız ne yazık ki yok. Bu nedenle köyde annemleri kullanmadığı bir buzdolabı vardı. Köyde onun fişini takıp, üstündeki dondurucuyu kullanmaya karar verdim. Bu sırada da bende dolaptakilerden yemek yapmaya başladığım için burada da yer açılacağını düşünüyorum. Bu sene çok şükür bereketli bir yıl. Yer kalmamasının nedeni ise çok fazla kemik, ilik suyu yapmış olmam. Geçen seneye oranla daha fazla yer kapladığı için yer kalmadı ancak olsun. Onlarda biter. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.












 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi