Merhabalar
Her ne kadar zamanı olmasa da önceden yapmış olduğumuz, ancak yayımlamaya fırsat bulamadığım bir tarif ile sizlerleyim. Fırında lahana sarması. Fotoğrafını gördüğünüz sarmayı sevgili oğlum yaptı. Ellerine sağlık. Çok güzel sardığı gibi, tadı da harikaydi.
Ben prensip olarak sarma ve dolmalarımı fırında yapıyorum. Lezzeti daha güzel olduğu gibi, ocakta pişirken yaşanabilecek dağılma riskini de sıfıra indirmiş oluyorum. Ayrıca fırın yemekleri candır. Hadi o zaman tarifimize geçelim.
Öncelikle lahanalarımızı sarma yapacak şekilde kestikten sonra sertlikleri gidecek kadar haşlayalım. Sarılabilecek kadar olsa yeterli. Fırında da pişeceğinden çok haşlamanıza gerek yok. Lahanalar soğurken iç harcımızı hazırlayalım.
Malzemeler;
Kıyma
Pirinç
Tuz
Zeytınyağı
Salça
Karabiber
Kırmızı tozbiber
Kimyon (az miktarda)
Yenibahar
Kişniş
Nane
Kekik
Soğan
Sarımsak
Lahanaları kenarlarını kapatarak rulo şeklinde saralım. Sardıktan sonra üzerine salçalı su yaparak, fırına verelim. 170 derecede üstü kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra fırında soğumasını sağlarsanız, çok güzel şekilde dinlenmiş olacaktır. Suyunu da çekecektir. En az iki saat sonra servis etmeye özen gösterin.
Lahana sarmasında püf nokta damarlı olmamalıdır. Kalın damarlar varsa haşladıktan sonra bunları bıçak yardımı ile mutlaka almalısınız. Aksi takdirde hem yerken, hem de sararken işkence oluyor.
Yapacaklara şimdiden afiyet, şifa olsun inşallah.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.