Ana içeriğe atla

Deniz Börülcesi

Merhabalar

Ege'ye her tatile gidişimizde aklıma düşen,
ancak şişirilmiş fiyatlardan dolayı her defasında ısrarla yemeyi reddettiğim bir sebze deniz börülcesi. Küçücük porsiyona istedikleri fahiş fiyatlar resmen dudak uçuklatan cinsten. Kendim yaparım diye düşünerek, aklıma geldiğinde ne yazık ki bulamadığım deniz börülcesini geçenlerde markette görünce "şimdi zamanıdır" dedim ve hemen sepete attım. 

İnternette nasıl yapıldığı ile ilgili çeşitli tarifler olsa da; bana en uygun olanı ve lezzetli olacağını düşündüğüm tarifi denedim. Siz isterseniz haşlayıp üstüne sarımsaklı ya da normal yoğurt ve zeytinyağı ile de tüketebilirsiniz. Ancak bana o şekilde çok yavan olur gibi geldi ki, soslu pişirdiğimde iyi ki bu şekilde yapmışım diye düşündüm. Tadını gerçekten çok beğendim. Öncelikle malzemeleri verelim. 

Malzemeler:
Bir demet deniz börülcesi
Domates ya da domates püresi
Sarımsak
Elma sirkesi
Zeytinyağı

Yapılışı:
Öncelikle deniz börülcesini bol suyla yıkayın. Bir tencereye üstünü kapatacak kadar su koyup 15 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra pişmeye devam etmemesi ve rengini koruması için hemen soğuk ya da buzlu su dolu bir kabın içine atın. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz şekilde temizleyin. Aksi takdirde yemeniz mümkün değil. Resmen içinden çıkan sap sopa gibi. 

Sonrasında bir tavada zeytinyağı ile domates püresi (rende ya da doğranmış karar size kalmış), sarımsak ve sirkeyi pişirin. Pişirdiğiniz sos ile deniz börülcelerini birleştirin. Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun.

Not: Deniz börülcesi çok tuzlu bir ürün olduğundan, haşlanırken ve sosu yaparken kesinlikle tuz kullanmayın. Yoksa yemeğiniz zehir gibi olur.

Deniz börülcesini sevdim. Zaten ot yemeklerini çok severim. Özellikle mineral ve lif açısından çok zengin olan bu yemeği sık sık yapacağıma eminim. Tek sevmediğim tarafı temizleme kısmı. İnsanı hayattan soğutuyor. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Afiyetler le; bugüne kadar hiç yemedim :)) Teşekkürler Beyda..

    YanıtlaSil
  2. Interesting recipe. Something I have not tried before.

    YanıtlaSil
  3. Bugün gittiğimiz bir semt pazarında bu sebzeye rastlamıştım. Çok güzel tevafuk oldu bu yazın. :)

    YanıtlaSil
  4. It's really interesting! I have never try it before :)

    YanıtlaSil
  5. Adını sıkça duyduğumuz ancak hiç tüketmediğimiz bitki...

    YanıtlaSil
  6. Görünüşü fena değil, umarım tadı da öyledir :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Aşkın Nur Karataş - Ateşli Kitap Tanıtımı

Kural tanımazlık ve yaramazlık sadece Rock yıldızlarına has değildir.

Hayatımda Neler Oluyor?

 

Debbie Macomber - Bir Buket Aşk (Blossom Sokağı Serisi 10)

Merhabalar Debbie Macomber okumak benim için çok hızlı koşup, biraz nefes almak gibi.

Tarihte Bugün 03 Mayıs

Ömür İklim Demir - Muhtelif Evhamlar Kitabı