Ana içeriğe atla

Meydan Okuma 16 Gün / 16 Yazı #5

Merhabalar

Meydan Okumanın beşinci gününde yine değişik bir soru geldi.
O zaman hemen soruya geçelim. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, evinizde ve sağlıkla kalın.

5- En son ne zaman kayboldun? Hikayesini anlatsana?
Ben hayatım boyunca hiç kaybolmadım. Ancak kaybolmaya eşdeğer bir korku yaşamışlığım var. Sizlere o hikayeyi anlatayım.

Eşim askerdeyken kız kardeşim Kahramanmaraş'ta oturduğundan oğlumu alıp otobüsle onlara gezmeye gitmeye karar vermiştim. On beş gün onlarda kalacak, sonrasında eşimin yemin törenine gitmek üzere Burdur'a yola çıkacaktım. 

Kahramanmaraş'a oğlumla birlikte yola çıktık. Oğlum o sıralar üç yaşında bile değildi. Yaklaşık on dört saatlik yolculukta gece üç sularında şoför mola verdi. Mola verdiğimiz yer bir benzinlikti. Oğlumun tuvalet ihtiyacı için oğlumla birlikte indik. Hiç unutmuyorum aracın termometresi -17 dereceyi gösteriyordu. Şoföre oğlumu tuvalete götürdüğümü söyledim. Kendisi durumu onayladı. İşin ilginç yanı ise bizden başka kimse inmemişti. Ben durumu lavabo vs. ihtiyaçlarının olmadığına yormuştum. Biz giderken otobüste aynı zamanda yakıt alımı yapıyordu. Yani tüm süreç normal görünüyordu. 

Tuvaletten çıkınca bir anda başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Koskoca otobüs benzin istasyonunda yoktu. Kucağımda çocukla, gecenin kör vakti kalakalmıştım. Gecenin soğuğunda bir yandan donuyoruz, şoförün numarasını, plakasını vs. bilmiyorum. Issız dağ başında ne yapacağımı düşünürken kafamı çevirmemle, az ilerideki dinlenme tesisini ve akabinde otobüsü gördüm. Bir yandan oğlumu taşımaya, diğer yandan yürümeye çalışıyorum. İçim buz tutmuş, yerler buz tutmuş, şoförü bulmak için çaba harcıyorum ve aynı zamanda da burnumdan soluyorum.

O kadar sinirliyim ki kulaklarımdan, kafamdan resmen duman çıkıyor, çakmak çaksan alev alacak durumdayım. Şoförü bulmamla, paylamaya başlamam bir oldu. Ne olduğunu anlayana kadar adamın canına resmen ot tepmiştim. Çocuk üşür bir yandan, ben sinirden ve dağ başında kalacağımı düşünmenin korkusundan ne yapacağımı bilemez halde, elim ayağım sinirden titriyor, şoförü paralamamak için binbir sabır çekerken, şoför bana özürlerini sunmaya devam ediyordu. Bir insan bu kadar mı balık hafızalı olurdu? Nasıl bu kadar sorumsuzsun? Hayır en azından bize mola yerine geçeceğimizi, orada ihtiyaçlarımızı giderebileceğimizi söyle ama nerede? Sorumluluk bilinci sıfırın altında.

O kadar üşüdük ki, (üstümüze montumuzu almamıştık, malum tuvaletlerin ne kadar steril olduğu düşünülürse almamak en mantıklısıydı) oğlumla birbirimize sarılıp, üstümüze oğlumun battaniyesini sarınıp, muavinden aldığımız sıcak içeceklerimizi içip, ısındıktan sonra kendimizi uykunun kollarına bıraktık. Fakat hayatımda yaşadığım bu korkuyu unutmam hiç mümkün olmadı. Issız bir benzinlikte, -17 derece soğukta oğlumla kalmak hiç de güzel bir şey değildi. 

Yorumlar

  1. Berbat bir durum . Allahtan uzaklaşmamış. Geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanat Penceresinden;
      Maalesef çok kötü bir durumdu.

      Sil
  2. Bazı otobüs firmaları ve şoförlerinde gerçekten çok ciddiyetsizlik var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizli pencere;
      Kafalarını yere sürtesim geliyor, belki anlarlar diye.

      Sil
  3. Yolculuk yaparken molalarda otobüs beni unutacak diye hep korkarım. Neyse ki hiç başıma gelmedi bu durum. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bolahenkli;
      Normalde bıraksa da sorun değilde, çocukla ve soğuk olunca sıkıntı.

      Sil
  4. Çok kötü bir durum Beyda hanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ankarapostası;
      Kesinlikle. Allah kimseye yaşatmasın.

      Sil
  5. Bir an senin yerine empati yapmaya çalıştım ve gerçekten de çok kötü 🙈🙉 sorumsuzluk insanı benzincide de bırakır ortada da 😶

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. barış doğan;
      Valla zerre kadar kendim için tırsmadım. Sadece oğlum soğukta ne yapacak diye geçti aklımdan. Allah'ın dağ başı sonuçta.

      Sil
  6. Geçmiş olsun çok şükür otabüsü bulmuşsunuz

    YanıtlaSil
  7. İlkay Özgür;
    Evet canım. Yoksa dağ başında, soğukta çocukla ne yapardım bilmem.

    YanıtlaSil
  8. hemde benim memleketime gitmişsin :) ah o zorlu otobüs yolculuğu bende çok korkardım otobüsü kaçırırım diye ama senin bu durum çok kötü olmuş gerçekten sen yine iyi şoförü dövmemiş sin ben olsaydım vallahi iki tane vururdum ..Allah korumuş gerçekten çok geçmiş olsun canım benim sevgiler ...

    YanıtlaSil
  9. Çok kötü bir deneyim olmuş seni çok iyi anlıyorum canım 😔

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?