Ana içeriğe atla

Sarah Maclean - Bir Lordu Dize Getirmenin On Yolu

Merhabalar

Love By Number serisinin ikinci kitabı Bir Lordu Dize Getirmenin On Yolu.
Serinin ilk kitabı Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu kitabını buradan okuyabilirsiniz. 

Serinin ikinci kitabı olan Bir Lordu Dize Getirmenin On Yolu Gabriel'in ikizi Nicholas St. John'un hikayesi. Son kitap ise üvey kardeşleri Juliana'nın hikayesini anlatıyor. 

Nicholas St. John arkadaşı Dük Simon Pearson'ın isteğiyle kayıp kız kardeşini bulmak için yollara koyulur. Eskiden "Bulan" kimliği ile bir çok insanı bulmuş olan Nicholas aslında bu işe ara vereli uzun zaman olmuştur ve artık kimseyi bulmamaktadır. Arkadaşının hatırı için el mecbur bu işi kabul eder. Bu görevi kabul etmesindeki asıl nedenlerden biri de çok satan bir kadın dergisinin kendisini evlenilecek lord olarak ilan etmesidir. Genç kızların ve annelerinin evlenmek için kendisini taciz etmelerinden kurtulmak adına aslında bu görev kurtarıcı olmuştur. Üstelik bu iş onun için çocuk oyuncağıdır. 

Isabel babasının yaptığı saçmalıklara dayanmaya çalışırken, babasının ölümüyle büyük bir yük altına girer. Küçük yaştaki kardeşi, bir ev dolusu kadın, döküntü bir ev ile suyunu çeken bir hesap, ödenecek faturalar. Hayat kendisi için tam bir cehenneme dönmek üzeredir. En kısa zamanda maddi kaynak sağlamazsa işler daha da kötüye gidecektir. Annesinden kalan heykellere senelerdir gözü gibi bakan Isabel başka bir çare kalmayınca heykelleri satmayı kafaya koyar. 

Nicholas St.John Simon'un kardeşinin izini sürerek geldiği kasaba da Isabel'le değişik bir tanışma yaşar. Nicholas aynı zamanda tam bir antika ustasıdır. Isabel'de lordun antikalar hakkındaki ününü bildiğinden zaten kendisine heykelleri göstermek istemektedir. Bu tesadüfi karşılaşmadan sonra Nicholas'a heykellerden bahseder. Ertesi gün evlerine gelip bakmasını rica eder. Fakat Nicholas Isabel'in bir şeyler saklandığından şüphelenip aynı gün Isabel'i ziyarete gittiğinde evde bir şeyler döndüğünü fark eder. Isabel ise evdeki sırlarını Nicholas'dan saklamak niyetindedir. Aynı zamanda da heykelleri satması için Nicholas'a ihtiyacı vardır. Isabel'in durumları Nicholas'a fark ettirmeden toparlaması gerekmektedir. Tabii Nicholas'ın asıl işinin ne olduğunu bilmediğinden bu o kadar da kolay olmayacaktır.

Kitap her ne kadar güzel başlamış olsa da, ilerleyen kısımlarda durumlar biraz ruh sıkmaya başladığından ilk kitabı sevdiğim kadar maalesef bu kitabı sevemedim. Gabriel'in hikayesinde okuduğum kişi ile sanki farklı iki kişi okudum. Nicholas orada daha eğlenceli bir kişilikti ki bu kitapta maalesef o kişiliği göremedim.

Isabel'in tavırları, kendini geri çekmeleri, sonra bazı şeylere evet demesi, sonra yeniden geri çekilmesi bir leydiye yakışmayacak davranışlar maalesef ki çok yordu. Tam bir kararsızlık abidesiydi. Hele cesaretine diyecek sözüm yok.

Kitapta en çok sevdiğim karakter Türk bir karakter olan Rock oldu. Bir de Isabel'in evinde kalan kızlar. 

Gabriel'e göre daha eğlenceli olduğunu düşündüğüm Nicholas beni hayal kırıklığına uğrattı. Keşke ilk kitaba sadık kalınarak o kişilik üzerinden gidilseydi. Kitap kötü demiyorum ancak daha iyi olabilirdi. Vakit geçirmek için okunabilir. Bakalım son kitap Juliana ve bu kitapta çokça sinirimi zıplatan Simon'un hikayesinde bizleri neler bekliyor?

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel bir pazar günü sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Ülkenin en çok satan kadın dergisi, çapkın bekâr Nicholas St. John’u  evlenilecek en gözde lord ilan ettiğinde genç adamın hayatı tam bir cehenneme dönüşür. Nereye giderse gitsin eş arayan hanımlar ve  onların anneleri ile kuşatılmaya başlar. Leighton Dükü’nün kayıp kız kardeşini bulma görevi onu bu azap(!) dolu hayattan kurtaracak mükemmel bir tekliftir ve tam zamanında gelmiştir. Geçmişinde Bulan -avcı- adıyla bilinen Nick için bu görev çocuk oyuncağıdır ve bekâr kadınlardan uzaklaşması için harika bir bahanedir. Ama yakışıklı, zengin, cesur ve akıllı bir aristokrat kaderinden ne kadar kaçabilir ki?

Leydi Isabel içinse hayat hiç kolay değildir. Bakması gereken döküntü bir ev, okula göndermesi gereken küçük bir kont ve saklaması gereken bir düzine kadar kadın vardır. Buna karşılık elindeki para edecek tek şey annesinden yadigâr heykellerdir. Kısacası,  herkesin ağzını sulandıran bir avdır.

Ve av ile avcı karşılaştıklarında tüm roller allak bullak olacaktır…

Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 432

Nemesis Kitap

Çevirmen :  Nihal AKCAN

Yorumlar

  1. Bu kitabı duymamıştım, teşekkürler. Ayrıca seni blogumda paylaştım:)

    YanıtlaSil
  2. tarihsel romans herhalde, ismi de hoş, bu türü okumaya yeni başladım bakalım elizabeth hoyt ile :)

    YanıtlaSil
  3. Konusu güzelmiş kitabın . İsmini okuyunca uzak durmuştum şimdi yorumunu okuyunca alabilirim kitabı dedim:)

    YanıtlaSil
  4. Diğer kitap bana göre daha kötü :-( Bu serinin en iyisi ilk kitabı. Sonra seviye gittikçe düşüyor. Bir de historicallarda eğlenceli karakterlerin kendi kitaplarında daha ciddi bir karaktere bürünmeleri gelenek galiba. Bridgertons serisindeki Colin de öyleydi.

    YanıtlaSil
  5. Mutlaka temin edip okuyacağım, emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.