Ana içeriğe atla

Sarah Maclean - Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu

Merhabalar

Yine uzun zaman önce kitap fuarından aldığım,
ancak bir türlü okumaya fırsat bulamadığım bir seriyi okumanın mutluluğu içindeyim. Ne de olsa elimdeki okunacak kitaplar azalıyor.

Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu Love By Number serisinin ilk kitabı. 

Calpurnia Hartwell kısaca Callie (ismini sevmiyor) 28 yaşında sosyete de itibarı yüksek, her türlü kurala uyan biraz kilolu, fazla güzel olmayan, basit görünüşlü bir leydidir. Hayatı boyunca hep aşka inanmış, aşk evliliği yapmak istemiştir ancak yaşının geçmiş olmasından dolayı sosyetenin deyimiyle kız kurusu olmaktan kurtulamamıştır. 

Callie 18 yaşında kendisini sosyeteye takdim balosunda karşılaştığı yakışıklı ve kalbini titreten Ralston Markisi Gabriel'i ise hiç unutamamıştır. Hayatı okuduğu kitaplarda Lordu erkek karakterlerin yerine koyarak geçmektedir. Kendisi inanılmaz bir romantiktir. 

Callie yaşadığı hayattan sıkılmıştır. Sürekli bir hanımefendi gibi davranmak canına tak eder. Bir gece abisi Benedick ile yaptığı bir görüşme sonrası Callie kendini bulmak, hayatta yapmak istediği şeyler adına bir liste yapar. Hem leydiler neden erkeklerin yaptığı şeyleri yapmasınlardır ki? Her ne kadar itibarı söz konusu olsa da, sıkıldığı hayattan itibarını zedelemeden istediklerini yapması da güzel olacaktır. Aynı zamanda da heyecanlı. Listenin en başına yazdığı yapmak istediği şeyden dolayı bir gece, tüm itibarını ayaklar altına almak adına da olsa soluğu Gabriel'in evinde alır. Hem de hiç beklemediği şekilde yatak odasında. 

Ralston Markisi Gabriel aşka inanmayan inanılmaz bir çapkındır. Geçmişindeki derin izler nedeniyle asla aşka inanmaz. Hele evlilikten deli gibi kaçmaktadır. Bir gece yatak odasında karşısında Callie'yi gördüğünde ve Callie'nin istediği şeyi duyduğunda dehşete düşer. Ancak birdenbire hayatlarına dahil olan üvey kız kardeşini sosyeteye kabul ettirmek adına Callie ile bir anlaşma yapar. Callie'nin istediği şeyi yerine getirecektir. Fakat bunun karşılığında Gabriel'in de Callie'den istekleri olacaktır. Callie istediği şey uğruna Gabriel'in teklifini kabul eder. Çünkü hayatta yapmak istediklerini gerçekleştirmek adına işe Gabriel ile başlaması gerekmektedir.

Kitap yine benim şezlong kitaplarımdan. Bir çırpıda okunuyor ve kitap bittiğinde yüzünüzde bir tebessüm ile kalıyorsunuz. Dönem kitabı olması nedeniyle ayrı güzel. Eski zaman kitaplarını seviyorum. Ancak kitap dönem kitabı olmasına rağmen, kitabın konusu nedeniyle maalesef fazla cesur hareketler mevcuttu ki bu + sahneler de dahil. Her ne kadar konusuyla alakalı olsa da yine de bu kadar cesaret fazlaydı. Konusu kızımızın kendisini bulması olabilir ama itibar söz konusu olduğunda, bulunduğu dönem de göz önüne alınırsa yaptığı bazı şeyler maalesef çok da itibarını düşünüyormuş gibi gelmedi. Ama bunların dışında kitabı konu itibariyle sevdim.

Callie ile Gabriel çifti gayet başarılıydı. Callie'nin istediklerini uygulamak adına girdiği riskler, düştüğü durumlar ve Gabriel ile atışmaları, çatışmaları çok güzeldi. Gabriel yine benim favorim. Her ne kadar kitabın bir yerinde yapmış olduğu bir şeyi onaylamamış olsam da, gurur meselesi yüzünden bunu yapmak zorundaydı. Haklı olduğu kısımlar vardı. Yanlış anlaşılmış olsa da, sonunda kendisini ifade edebilmeyi başardı.

Kitabı okumak isteyenlere tavsiye ederim. Eğlenceli, kafa dağıtmalık ve historical romans tarzında bir kitap. Fakat dediğim gibi maalesef + sahneler fazla. 

Serinin devam kitaplarında sırasıyla Gabriel'in ikiz kardeşi Nickolas ile üvey kız kardeşi Julianna'nın hikayeleri anlatılıyor. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel ve keyifli bir gün sizlerle olsun.

Kitapla ve hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Leydiler düelloya katılmazlar,puro içmezler, erkeklere özel bir kulüpte kumar oynamazlar. Ancak söz konusu kişi, Leydi Calpurnia Hartwell olduğunda durum biraz değişir.

Kendini gösterişsiz, basit, sade ve kilolu bulan Leydi Calpurnia Hartwell, her zaman kurallara uyan, sosyetede itibarı yüksek bir leydidir. Aşka inanır ve küçüklüğünden beri beyaz atlı prensini bekler. Ancak artık yirmi sekiz yaşına girmiştir ve beklemekle geçirdiği yıllardan sonra, etrafındakiler tarafından evde kalmış kız kurusu damgası yemeye başlamıştır.

Bir gün hissettikleri canına tak eder ve “hayatını yaşamaya” karar verir. Leydilerin yapmasına hoş gözle bakılmayan, tehlikeli bir yapılacaklar listesi hazırlar. Bu listedekileri gerçekleştirirken on yıl önce kalbini çalan, çapkınlığıyla ünlü ve günah kadar çekici Ralston Markisi’yle yolları kesişir.

Leydi Calpurnia dikkatli olmazsa en önemli yasağı çiğneyecektir: Karşılıksız bir aşka umutsuzca kapılmak…

Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 488

Nemesis Kitap

Çevirmen : Deniz Rukiye SAKALLI

Yorumlar

  1. Bir çapkını baştan çıkarma işi romanda güzel bence gerçek hayatta uğraşılmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Zaten kızın yaptıklarını normal hayatta yapsak oooo.

      Sil
  2. Kitap okumayı çok seviyorum ve çok kitap alırım ama hiç kitap fuarına gitmedim. :) Yazıyı okuduktan sonra kitabı merak ettim. Kız kurusu damgası çok dikkatimi çekti. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkli Tırtıl;
      İngilizlerin asalet vs gibi şeylere düşkünlüğü, biraz yaşı geçince kızlara bakış açısı. Aslında bir anlamda içler acısı da bu durum canım.

      Sil
  3. Ben bu seriyi sevmiştim. Seride favorim bu kitap ama dediğine katılıyorum. Çok historical okudum. Hakkında en ufak bir dedikodunun çıkması bile hayatını mahvetmeye yeterken, kitaplarda hep öyle okuduk, başroldeki kızımız aşırı cesurdu. Yine de okurken güzel zaman geçirmiştim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları