Ana içeriğe atla

Rukiye Kayaarslan - Sen Geldin Bahar Geldi 1

Merhabalar

Rukiye Kayaarslan'ın Güz Delisi kitabını daha önce okumuştum.
Güz Delisi kitabındaki Kutay'ın oğlu Tuğrahan'ın hikayesi bu. Küçük yaşta annesini kaybeden ve Loya sayesinde anneye kavuşan Tuğrahan.

Tuğrahan hayatta pek fazla dostu olmayan, Cemal Usta'dan başkasına içini dökmeyen biridir. İlk aşkıyla yollarının ayrılmasından sonra hayatına kimseyi dahil etmemiş, aşka kalbini kapatmıştır.

Cemal Usta eşi Esme ile kaçarak evlenmiştir. Ancak bu kaçış nedeniyle iki aile arasındaki husumet seneler geçmesine rağmen bitmemiştir. Cemal Usta'nın hastalanması nedeniyle bu husumet daha can sıkıcı bir hâl almıştır. Zira kendisinden intikam almak isteyen Ayaz'ın dedesi Ayaz'ın yaşından dolayı Cemal'in ölümünden sonra hayatta kalan tek yakını olduğundan vasiliğini alacaktır. Tabii bunu iyi niyet için değil, Cemal'in geri de kalan kızından Cemal ve Esme'nin intikamını alabilmek adına yapacaktır. Ayaz'ı kendi emelleri için kullanmayı düşünmektedir.

Cemal Usta bunun üstüne bir plan yapar. Hayatta oğlu gibi sevdiği Tuğrahan'la kızını evlendirecek, böylelikle kızını dedesinden ve onun pis düşüncelerinden koruyacaktır. Söz konusu teklifi Tuğrahan'a yaptığında Tuğrahan bu fikre şiddetle karşı çıkar. Kardeşi gibi gördüğü birini, sırf korumak adına böyle bir şeye "evet" demeyecektir. Fakat evdeki hesap çarşıya uymaz. Cemal hasta yatağındayken tanık olduğu bir konuşma neticesinde kendisini teklife "evet" derken bulur. Her ne kadar ailesi de bu teklife sıcak bakmamış olsa da, sonuçta bir genç kızın hayatı söz konusudur ve Tuğrahan kendini düşünmeden feda eder.

Aradan geçen yıllar sonrasında Tuğrahan Ayaz'ın gözünün önünde büyümesinden ve duygularının değişmesinden dolayı rahatsızdır. Çünkü Ayaz'la anlaşmalı olarak evlenmişlerdir. Emanete ihanet etmek istememektedir. Ayaz cephesinde de durum farklı değildir. Tuğrahan'a çocukluğundan beri aşık olan Ayaz, onun aşkını dinleyerek büyümüştür. Onun aşkını unutup, geçmişe ihanet edeceğini düşünmediğinden duygularını ifade edemez. 

Klasik bir konusu olan aşk hikayesi Sen Geldin Bahar Geldi 1. Genel olarak diyaloglar güzel olsa da kitabın bazı bölümleri gereksiz uzatılmıştı. Tek kitapta bitirilebilecek hikaye iki kitaba yayılmıştı. Yazarın anlatımı ilk başlarda karmaşık başlamış olsa da, sonradan biraz toparladı. 

Güz Delisi kitabındaki Loya ve Kutay'ı bu kitapta görmek güzeldi. Onların aşklarını sevmiştim.

İlk kitap heyecanlı bir yerde bitmişti. Geçmişten gelenler bakalım geleceği nasıl etkileyecekti?

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel ve mutlu bir gün sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Cemal ve Esme kaçarak evlenmek zorunda kaldıklarında kendi mutluluklarının kızlarının hayatına etki edeceğini bilemezlerdi.

Cemal Usta son günlerini yaşarken kızının, yıllar önceki husumetin bedelini ödeyeceğinden korkuyordu. Ya bunu engellemek için elinden geleni yapacaktı ya da kızının hayatı onarılmaz şekilde yerle bir olacaktı. Önündeyse tek seçeneği vardı. Yıllardır tanıdığı ve güvendiği genç adamdan yardım istemek.

Tuğrahan yıllarca ilk aşkının yasını tutmuş, kalbini her şeye kapatmıştı. Dert ortaklığını yapan adam ondan hayatını tamamen değiştirecek şeyi istediğinde önemli bir seçim yapması gerekmişti. Genç bir kızın hayatı ona bağlıydı ve atacağı adımlar önemliydi.

Ne kadar korksak da olacakları engelleyemez, önümüze serilen hoşluk ve boşluklarla geçiririz ömrümüzü. Ama öyle anlar vardır ki, biz daha ne olduğunu anlamadan yolunu bulur hayat. Kader örgüsü öyle büyülü bir ağ örer ki, resmin bütününü ancak her şey yerli yerine oturduğunda görürüz. Başta anlam ifade etmeyen küçücük ayrıntılar ilmek ilmek işlenerek biz olur, siz olur, o olur, onlar olur ve sonunda hayat olur...
***
“Şimal… Evleniyorum… Bunun seni ilgilendirmediğini biliyorum. Sen bize bir şans bile vermek istemedin. Mutlu musun? Ben değilim. Yıllardır bu duyguyu unuttum. Kalbimi ne kadar işgal etmişsin ki, oraya birini alamadım. Seninle hayalini kurduğum evlilik yeminini başkasıyla yapacağım. Bu formalite bir evlilik olsa da, bir şeylerin sonu olacak.”

Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 480

Parola Yayınları


Yorumlar

  1. Bu sıralar romantik kitaplar beni sarmıyor . Yine de listeye ekledim kış mevsiminde daha iyi gider romantik kitaplar: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilüfer;
      Ben bu sıra satacağım kitaplara ağırlık veriyorum. Ama diğer kitaplardan da araya katmaya çalışıyorum:) Keyifle oku canım.:)

      Sil
  2. Hayat adeta bir zincir. Halkalar ayrı görünseler de birbirine bağlıdır. Hayatımızı ailemizin yaşadıkları belirliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia Serteli;
      Aynen öyle. Bazen geçmiş geleceğini şekillendirir.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.