Ana içeriğe atla

Pınar Gencal - Aşk-ı Gurur

Merhabalar

Pınar Gencal'ın Roma Ben Geldim kitabını beğenmiş biri olarak, Aşk-ı Gurur kitabını da büyük bir hevesle almıştım.
Ancak istediğim sonucu maalesef bulamadım. Önce kitabın genel konusuna bakalım. Sonrasında yorumlara geçelim.

Günsel Büyükada'da aynı hukuk bürosunda çocukluk arkadaşı ile çalışmaktadır. 26 yaşında ailesinin ayarladığı evlilik randevularına kot ve tişört ile giden, sırf ailesini kırmamak adına bu randevulara katlanan kısacası dünyayı takmayan klasik bir Türk kızıdır. 

Günün birinde yanlarında bulunan konağın satıldığını öğrendiklerinde çok tedirgin olurlar. Tarihi dokuya zarar verip, yerine beton binalar dikecek olan herkese karşı mesafelidirler. Fakat Günsel yine rahat durmaz ve olaya el atar. Ancak karşısındaki Orhan ise Günsel'i çileden çıkaracak kadar kibirlidir. Günsel acaba konağı olduğu gibi kalmaya ikna edebilecek midir? Herkese karşı mesafeli olan Günsel, Orhan ile neler yapacaktır?

Kitap Gurur ve Önyargı'nın Türkçe versiyonu. Zaten yazarda bunu kabul ediyor. Ancak sizlere daha önceden Gurur ve Önyargı'yı ne kadar beğenmediğimi ya da zamanla hatasından mıdır? çevirisinden midir? okurken ne kadar zorlandığımı anlatmıştım. Bu kitapta benim için aynen öyle ilerledi. Daha doğrusu bitirmek için kendimi zorladım desek daha doğru olur sanırım.

Orhan karakterini sevsem de, bu kadar kibir gerçekten beni baydı. Günsel'in annesinden hiç bahsetmek istemiyorum, zira kadın neredeyse kızlarını nikahsız verecekti ki, Gurur ve Önyargı kitabında da anne karakterinden nefret etmiştim. Kitapta sevdiğim karakter baba karakteri olmasına rağmen, diğer kitapta oldu gibi o da aşırı pasifti. Ayşegül ve Özgür çiftini sevdim. Yan karakterler güzel olsa da, maalesef kitap benim için tamamen bir hayal kırıklığı oldu. 

Kitabın Büyükada'da geçmesi dışında sevebildiğim bir noktası yok maalesef. Yer yer uzatılmış noktalar da kitaptan iyice sıkılmama neden oldu. Normalde romantik komedi türündeki kitapları severim ama bana kalırsa bu kitap bu sefer olmamış.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel ve kitapla geçen bir gün sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Jane Austen’ın yazıldığı günden beri severek okunan ve pek çok dile çevrilen, televizyondan beyaz perdeye sayısız adaptasyonu olan klasik eseri Aşk ve Gurur, Türkiye’de geçse neler olurdu?

İngiltere’nin meşhur çay saatlerini, mini keklerini, şatafatlı elbiselerini ve görkemli balolarını unutun! Bunların yerini Facebook ve Instagram, zeytinyağlı dolmalarla görücü usulü tanışmalar, selfie’ler ve converse’ler alıyor...

Aşk-ı Gurur’da Bay Darcy hiç olmadığı kadar kibirli, Elizabeth Bennett ise bildiğini okumaktan çekinmeyen, asi mi asi bir aktivist. Ama ikisinin de damarlarında Türk kanı akıyor! İsimleri de Günsel ve Orhan… Pınar Gencal’ın satırlarında yeniden hayat bulan hikâye bu sefer Büyükada’da, begonviller içinde, tarihi konakların şahitliğinde geçiyor.

Aşk-ı Gurur hem Jane Austen hayranlarından, hem de romantik komedi sevenlerden tam not alacak, muzip ve tutku dolu bir çalışma.

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 408

Ephesus Yayınları

Yorumlar

  1. Gurur ve Önyargı kitabını Hasan Ali Yücel klasiklerinden mi okudun? Çünkü çeviriden çeviriye de fark ediyor.
    Aşk-ı Gurur kitabını hiç duymamıştım. Ama bence her şeyin orijinali güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Evet canım oradan okudum. Ama Mrs ve Mr okumaktan kitaba odaklanamadım maalesef:(

      Sil
  2. ilk defa duydum ama okuyacgım sizin tavsiyeleriniz benim için degerli emek var çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalemyazar;
      Çok teşekkürler. Şezlong kitabı. Kafa dağıtmalık.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.