Ana içeriğe atla

Leslie Sansone İle Zayıflıyorum

Merhabalar

Hali hazırda şekersiz 21 güne başlamışken, sizlere yaklaşık iki aydır yapmaya başladığım spordan ve sonuçlarından bahsetmek istiyorum.
Önceki evimdeyken evimize yakın bir bulvar vardır ve fırsat buldukça yürüyüş yapıyordum. Yeni evimde yürüyüş mekanları fazla olmasına rağmen maalesef köpekler burada oldukça fazla ve sürekli salma durumundalar. Hele ki akşam saatleri yürüyüş yapmak imkansız. (Köpeklerin akşam saatleri daha fazla olduğunu düşünürsek.) Ancak tek başına diyetin yeterli olmadığı da acı bir gerçek. Bu nedenle sporu hayatıma dahil etmek kaçınılmaz olmuştu. (Bir dönem dans etmeye başlamıştım ama bir süre sonra ondan sıkıldım.)

Kendi kendime evde bir şeyler yapmalıyım ama bu beni de sıkmamalı derken aklıma daha öncelerden bildiğim ama hiç uygulamadığım Leslie Sansone ile evde yürüyüş programları geldi. Bu programlar evden çıkamayan, spor salonlarında spor yapmaya bütçesi olmayanlar için çok güzel düşünülmüş yürüyüş programları. Fakat şunu belirtmeliyim ki aşağıya linkini bırakacağım, izleyince göreceksiniz program sadece yürüyüşten ibaret değil. Yürüyüş yaparken yapılan diğer hareketler vücudu dehşet çalıştırıyor ve orantılı olarak her yerden incelmenizi sağlıyor. Zaten Leslie o kadar güler yüzlü ve enerjik biri ki, onunla spor yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Onunla saatlerce spor yapasınız geliyor. Programı uygulayıp bitirdiğinizde üzerinizdekilerin sıksanız suyu çıkacak durumda olduğunu görüyorsunuz. Hatta hemen duşa girmezseniz terlemenizin de devam ettiğini görüyorsunuz.

Leslie ile evde yürüyüşe 17 Eylül'de başladım. Yaklaşık iki aydır da düzenli olarak her gün yapıyorum. Şekersiz 21 güne başlamadan önce hem bu süreçteki etkilerini görmek, hem de başlangıçtan bu yana Leslie programında geldiğim yeri görüp motive olmak adına kilomu ve ölçülerimi yeniden aldım. Sonuç gerçekten mükemmel. 

Göğüs çevresinden 4 cm, bel çevresinden 9 cm, basen çevresinden 5 cm ve bacaktan 2 cm incelme olmuş durumda. Kiloda ise sadece 900 gram. Verilen kiloya çok takılmıyorum. Çünkü yediklerime sadece dikkat ettim. Sıkı bir diyete girmemiştim. Ancak bundan sonrasında sıkı diyet yapacağım için gidecek olan kiloların daha fazla olacağını düşünüyorum.

Bu programı apartmanımda diyetisyene giden ancak spor yapmaya zamanı olmayan bir komşuma önerdim. Kendisi yaklaşık 15 gündür yapıyor ve inanılmaz mutlu. Vücudunun daha önceden hiç çalışmadığını hissettiğini, bu programın kendisi için biçilmez kaftan olduğunu söyledi ve teşekkür etti. Spor yapmaktan hoşlanmayan eşi bile çok sevmiş, birlikte yapıyorlarmış. 

Programla ilgili size sadece şu uyarıyı yapmalıyım ki, sonradan kulaklarımı çınlatmayın. Her ne kadar program yürüyüş ve çeşitli hareketlerden ibaret olsa da, benim yaptığım hatayı sakın siz yapmayın. Programa başladığım ilk iki gün bende nasıl bir özgüven varsa her gün birer saat ham vücudu deli gibi yordum ve üçüncü günün sabahı yere yapışık, hareket edemez şekilde geziyordum. Bu nedenle siz programa başladığınızda yavaş yavaş örneğin ilk hafta her gün 15'er dakika, sonraki hafta yarım saat ve ondan sonraki hafta 45 dakika şeklinde devam edin ki sağlığınızı bozmayın.

Umarım benim gibi spor yapmayı sevmeyen, vakti olmayıp evde spor yapmak isteyenler için bu program yararlı olur. Ben ilerleyen zamanlarda sizlere yine ölçülerimi aldıkça toplamda kaç cm incelme olduğunu ve kaç kilo verdiğimi yazarım. Programa başlamak isteyenler ve başlayanlar olursa düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Sağlık için hareketi bırakmayın.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Videoyu izliyoruö şuan gerçekten çok eğlenceli görünüyor. Keşke evimin etrafında yürüyüş yapabileceğim bir parkur olsaydı :( otobüse binip yürüyebileceğim bir yere gitmekten nefret ediyorum:D
    Bu arada videoda 0 beden değil de hafif basenleri olan bir kadının spor yapması oldukça motive edici :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim Günlük;
      Kesinlikle öyle. Kadın üç çocuk doğurmuş olmasına rağmen oldukça fit bence. Bazı kadınların kemik yapısından baseni gitmez. Onlardan biri olabilir. Sende yapabilirsin canım:)

      Sil
    2. Üç çocuk mu?? Vay be. Baseni az bile :)) Denemeye çalışacağımm

      Sil
    3. Yaşına göre bence taş gibi vücudu var. Keşke o kadar olabilsek. Bencede başla:)

      Sil
  2. İstikrarını gerçekten tebrik ederim.
    Geçen yıl bir ara birkaç videosunu iki günde bir yapıyordum. Cidden iyi terletiyor. Kadın da çok eğlenceli ve motive edici. Fakat sonra bıraktım. Terlemeyi sevmiyorum :( bahaneye bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lady Wednesday;
      Ben normalde de çok terlediğim için fark etmiyor. Ama terlemek normalde sağlık açısından güzel bir şey. O nedenle bence devam etmelisin:)

      Sil
    2. Evet, sağlık için iyi.
      İnşallah, bakalım. Bir heves başlayıp bırakmayayım da yine.

      Sil
    3. İnanıyorum ki kafada bitirirsen başlarsın ve bırakmazsın. Bir kere başladığında devamı geliyor. Hele sonuçları gördüğünde zaten bırakmak istemiyorsun. Tecrübeyle sabit:)

      Sil
  3. Bir dönem bende yaptım Lesli'yle spor. Güzeldi bence ama çok istikrarlı olamadım:( Tekrar mı başlasam? diye düşündüm yazını okurken.

    YanıtlaSil
  4. Canım tebrik ederim.Harikasin.Lesli hem zevkli hem de iyi sonuç veriyor.
    Bende Şekersiz 12.günümdeyim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci;
      Daha öncede defalarca yapmıştım. Yeniden yapacağım. İnanıyorum. Üstelik bu defa spor destekli. :)
      Senin şekersiz günü bitince sonuçlarını merak ediyorum canım:)

      Sil
  5. Hemen başladım. Tabii 15 dakika ile.
    Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tülin;
      Tebrikler canım. Ölçülerini almayı unutma:)

      Sil
  6. ay leslieeeee sende miiiii herkesin sevdiği ooooo :) ama biraz da doğada yürü evde değiiil :) açık havaya çık ağaçlı yer bul yani oksijen al daha iyiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Doğa yürüyüşünü köye gidince yapabiliyorum ancak:(

      Sil
  7. Istikrarlı olmak hakikaten önemli:)

    YanıtlaSil
  8. Bu kadını çok övüyorlar. Ben de birkaç kere denedim ama sürekli yapamadım. Normal, düz yürüyüşten daha çok yoruyor.

    Kiloya takılmaman güzel. Önemli olan incelmek, fit görünmek. Tartı bazen insanı yanıltabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule;
      Kesinlikle daha fazla efor sarfediyorsun ama değiyor canım.
      Kilo değil de ölçü önemli. Görüntü de fark ediyorsun zaten doğru yolda olduğunu canım:)

      Sil
  9. ben de yapıyorum yaklaşık 2 yıldır ve bi ara kilo verdim. Tabi diyet yapmıyorum artık ancak kilomu sabitlemem de faydasını gördüm. Bir de vücut cidden şekilleniyor. Ayrıca spor salonu için zaman yaratamayanlar, soğuk ya da aşırı sıcakta yürüyemeyenler için çok ideal. Hiç bırakma ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mermarid;
      Dün gece işten geldim. O kadar yorgundum ama yine de yaptım. Bırakınca canın istemiyor çünkü.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?